Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Csalánkiütés, ekcéma

Az ekcéma (idült bőrgyulladás) a bőr kisebb-nagyobb területeire terjed ki – vörös, gyulladt és pikkelyesen hámló foltok formájában. A leggyakrabban érintett testrészek: a fejbőr és az arc, a kéz és a csukló, a könyök előtti és a térd mögötti terület. Ha az ekcéma sokáig tart, akkor a bőr megvastagodik és szárazzá válik. A betegséget többnyire erős viszketés kíséri, a vakaródzás ezt csak súlyosbítja. Mind az ekcéma, mind a csalánkiütés (urticaria) az esetek többségében allergia ...

» Részletek

Ekcéma – a tavasz romló virágai

A napok hosszabbodásával, a jin időszakból a jangba való átmenet idején, a tavasz szeszélyes fuvallatainak és csapadékainak megérkeztével szervezetünk alkalmazkodóképessége mindig komoly erőpróbát kell, hogy kiálljon. Nem véletlen, hogy ez az az időszak, amikor a gyomor- és nyombélfekélyek, az asztmás jellegű megbetegedések is felélednek téli álmukból, de virulásnak indulnak a hiányos alkalmazkodóképesség bőrvirágai, az ekcémás elváltozások is.  

» Részletek

Ekcémás a gyerek

A szülők gyakran fordulnak azzal a problémával természetgyógyászhoz, hogy gyerekük bőrén ekcémát – kiütést vagy gyulladást – fedeztek fel. Sokan kétségbeesnek, hogy neurodermatitiszről van szó. Szerencsére az ilyen bőrtünetek az esetek többségében a banális kategóriába tartoznak. A gyógynövények ilyenkor jó eredménnyel vethetők be, és szelíd megoldást kínálnak. 

» Részletek

Segítség! Ekcémás az arcom

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.