Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A hajhullás okai a szervezet mélyén gyökereznek

» Részletek

A szép haj titka

A szép, fénylő haj a testi és lelki egészséget tükrözi. Sok embernek mindez sajnos csak álom, ugyanis hajuk zsíros, korpás vagy száraz. A haj öröklött tulajdonságait nem tudjuk megváltoztatni, de megfelelő ápolással a hajgondok megszüntethetők.

» Részletek

Amikor ritkul a haj

Az erős, dús haj ősidők óta a szépség és vitalitás szimbóluma. Mindenki ilyet szeretne, de a realitás mást mutat: különösen a férfiak, de sok nő is szenved a hajhullás következményeitől. A hajhullás nem fáj, és testünknek nem jelent különösebb drámát. Kizárólag lelkünket viseli meg.  

» Részletek

Ha hullik a haj...

A dús haj a fiatalság, a vitalitás és az egészség szimbóluma. Ha ritkulni kezd, a hajszálak elvékonyodnak, elveszítik fényüket. A hajhullás gyakran tükröz hiányállapotokat, de az elsavasodás és a helytelen ápolás is fontos szerepet játszhat benne. Vagyis sok esetben a hajkorona elvesztése nem elkerülhetetlen sorscsapás.

» Részletek

Ha hul­lik a haj...

A haj ter­mé­sze­tes ék­sze­rünk, a nőt és a fér­fit egy­aránt éke­sí­ti. Ám a haj­hul­lás gya­ko­ribb pro­blé­ma, mint gon­dol­nánk, sok or­szág­ban akár a né­pes­ség negy­ven szá­za­lé­kát is érin­ti.

» Részletek

Haj - az életerő mutatója

» Részletek

Haj-baj

Élet­ko­runk a ha­junk ál­la­po­tán is le­mér­he­tő, és na­gyon jól lát­szik be­lő­le, hogy az il­le­tő szer­ve­ze­te bio­ló­giai ér­te­lem­ben fia­ta­labb vagy öre­gebb-e az élet­ko­rá­nál. Ha va­la­ki­nek az idős­kor elé­ré­se előtt már gond­jai van­nak a ha­já­val, az több­nyi­re va­la­mi­lyen bel­ső okra ve­zet­he­tő vissza. A haj­hul­lás (alo­pe­cia) fér­fiak­nál az öre­ge­dé­sen kí­vül ...

» Részletek

Hajbeszéd

A hajat nem lehet szemellenzősen csak önmagában vizsgálni, hiszen a hajproblémák többsége - talán csak a sérüléseket kivéve - holisztikus betegség, vagyis a szervezet egyéb részeivel együtt, azokhoz kapcsolódva jelentkezik. A hajhullás és a fejbőr betegségei a szervezet segélykérő jelzései.

» Részletek

Hajhullás

Ha jó formában vagyunk, az meglátszik a hajunkon is. A hajhullás ezzel szemben annak a jele, hogy szervezetünkben felborult az egyensúly. A kutatások tanúsága szerint a természet számos receptet tartogat a probléma leküzdésére. A hajunk is bioritmusunknak engedelmeskedik. A növekedési fázist egy nyugalmi fázis, majd ezt a kihullás fázisa követi. Éppen ezért normálisnak számít, ha mindennap elveszítünk bizonyos mennyiségű hajszálat. Csak akkor van baj, ha egy nap alatt több mint 100 szál haj hullik ki. Ennek általában valamilyen fizikai, esetleg lelki oka van.

» Részletek

Hajunk egyensúlya

A szép haj arról árulkodik, hogy tulajdonosa jól érzi magát a bőrében. A külső megjelenés harmóniája és a belső egészség ebben az esetben is szoros kapcsolatban áll egymással. Hajkoronánk szépségét megfelelő ápolással fokozhatjuk.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.