Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A túl sok napfény bosszút áll

Ahogyan a bőrgyógyászok szokták mondani, a bőrünk nem felejt. Ezzel a túl sok napfényre gondolnak. Az ötvenévesek korosztályában minden második embernél megfigyelhető a túl sok napozás miatt kialakult elszarusodott bőr. Az elváltozás a rosszindulatú daganat egyik előállapota, amely csak a bőr legfelső rétegét érinti. Időben elkezdett kezeléssel megakadályozható a tumor kialakulása, amely a mélyebben fekvő bőrrétegeket is érintené.

» Részletek

Egészséges napozás

» Részletek

Élvezzük a nyarat!

Leégés, napallergia, rovarcsípés, izzadás – mindezek kellemetlen kísérőjelenségei az olyannyira várt meleg évszaknak. Nézzük, hogyan birkózhatunk meg velük!  

» Részletek

Gyógyító sugarak

A napra vonatkozó forradalmi felfedezések nemcsak a tudomány területén születhetnek. A sugárzó égitest sokkal nagyobb hatással van az életünkre és az érzelmeinkre, mint gondolnánk. Cikkünkből kiderül, hogyan használhatjuk ki célzottan a nap erejét.

» Részletek

Így marad bőrünk fiatal

A feszes, sima bőr a fiatalság és a szépség fokmérője. Főleg nyáron mutogatjuk szívesen a bőrünket, ámde közben nem szeretnénk, ha a nap károsítaná. Pedig pontosan ez történik, ha nem használunk megfelelő napvédő szereket! A bőrünk öregedése 70 százalékban olyan külső tényezőktől függ, mint az UV-fény és az infravörös-A sugarak. A megfelelő információk birtokában azonban megakadályozhatjuk a ráncok kialakulását, és biztonságban élvezhetjük a napsütést.

» Részletek

Nap és a bőr

Nap nélkül nincsen élet. Ez az igazság az utóbbi években feledésbe merült, mivel az újságcikkek túlnyomórészt a napfény káros hatásairól szóltak. Főleg a nők figyelmét hívták fel arra, hogy a naptól idő előtt öregedni kezd és ráncos lesz a bőrük. De az összefüggések ennél komplexebbek.

» Részletek

Nap stresszelte bőr

  Vannak olyan emberek, akik számára a nyár nem kellemes napfürdőzést és vonzó barnaságot hoz, hanem viszketést, pattanásokat és kiütéseket. Az ennek leírására használatos „napallergia” kifejezést az orvostudomány nem ismeri, ráadásul a bőrproblémák mögött különböző betegségek és kiváltó okok rejtőzhetnek. Ennek megfelelően a terápiás eljárások is eltérőek. A Vigyázat, napfény! figyelmeztetés azonban minden érintettre vonatkozik.      

» Részletek

Napozási kérdések

» Részletek

Nyaralási nyűgök kezelése homeopátiával

Az aprócska kellemetlenségek, nyűgök igencsak tönkretehetik a régóta tervezett és vágyott nyaralást. De mit is tegyünk homeopátiás úti poggyászunkba például napallergia, rovarcsípés vagy hasmenés esetén?

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.