Egészséges életmód
 1   2   3   4   5   ... >> 25 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

"Zöld" divat Amerikából

A biotémák területén mostanában arculatváltást figyelhetünk meg: az ökológiai életmód behatol a fogyasztói társadalomba. A Lohas mozaikszó (lifestyle of health and sustainability, azaz egészséges és fenntartható életmód) takarta jelenség Amerikából kiindulva kezdte el világhódító útját. Az új életmód nem nélkülözi a csillogást, hiszen terjesztésében a hollywoodi sztárok élen járnak.

» Részletek

A fiatalos öregség diétája

A tradicionális kínai orvoslás alapelve szerint az emberi egyensúlyok megőrzése a jin és jang erők egyensúlyában rejtőzik. Amennyiben tehát egészségünket hosszú távon szeretnénk megőrizni, úgy táplálkozási szokásaink esetében is ezt az alapelvet kell mindig szem előtt tartanunk. Anyagcserénk esetében a jin és jang erők által létrehozott sejtharmóniát a sav-bázis egyensúlynak táplálkozásunk segítségével történő megtartása jelenti.

» Részletek

A gének játéka, avagy küzdelem az elhízás ellen

Sokan és sokféle módszerrel próbálkoznak, hogy eltüntessék a túlsúlyt: se szeri, se  száma a legkülönfélébb "csodatévő" diétáknak, felülmúlhatatlan  recepteknek. A tények azonban makacs dolgok: embertársaink nagy része hiábavalóan és szinte reménytelenül küzd felesleges kilói ellen. Tudván tudja persze, hogy a fizika törvényei a túlsúly esetében is érvényesek, vagyis lefogyni csak akkor sikerülhet, ha kevesebb kalóriát visz be a szervezetébe, mint amennyit a napi tevékenysége során ...

» Részletek

A lélek halhatatlansága

» Részletek

A mozgás mint terápia

A klasszikus és az alternatív orvosok mind egyetértenek abban, hogy hiába szedünk tablettákat, táplálkozunk egészségesen és csökkentjük a stresszt, igazán csak akkor maradunk egészségesek, ha beépítjük mindennapjainkba a mozgást. Cukorbaj, hátfájás, asztma, depresszió – mindez csak néhány azon betegségek közül, amelyeket mozgásterápiával megelőzhetünk és karbantarthatunk.

» Részletek

A napi szükséglet fedezése

» Részletek

A nemzetközi rákkutatás legújabb hírei - 2002. május

» Részletek

A nevek titkai

Ki vagyok? Honnan jövök? Kik voltak az elődeim? A családfakutatás már régóta nem csupán hobbi. Egyre több ember kíváncsi a gyökereire, őseinek eredetére.

» Részletek

A nevetés mágiája

Aki sokat nevet, az boldogabb, sikeresebb és egészségesebb. Az intenzív nevetés lendületbe hozza a vérkeringést és az anyagcserét, és boldogságszignálokat küld az agyba. A nevetést szabályosan tréningezhetjük, vélik a szakemberek. Nevessünk hát minél gyakrabban!  

» Részletek

A nyerskoszt két arca

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.