Egészséges életmód

A karácsonyi stressz kezelése Joalis információs cseppekkel

Karácsony a szeretet ünnepe. Vagy mégse?


   

  A karácsony világszerte a szeretet, a béke, a család, az otthon és az összetartozás ünnepe. Jézus születésének napja a kereszténység második legnagyobb ünnepe is. Korunk rohanó világában ünnepi volta azonban lassan szertefoszlik. A meghitt pillanatokat felváltja egy új népbetegség, a karácsonyi stressz.

   

  Makulátlan tiszta lakás, legalább nyolcféle sütemény, a legújabb trendeknek megfelelő tökéletes dekoráció és soha véget nem érő ajándékvásárlás. Azt szeretnénk, hogy karácsonykor minden tökéletes legyen, a megvalósítás azonban egyre távolabbnak látszik. Minél inkább sokasodnak a teendők, annál nagyobb bennünk a feszültség, a rejtett lelki problémák előtérbe kerülnek. Egyre nagyobb teher nehezedik ránk, furcsa ördögi körbe kerülünk, amelyből nehéz kijutni. Nincs hozzá elegendő energiánk, vagy csak nem tudjuk, mit kell tennünk.

   

  A család mellett ott van a munkahelyünk is, ahol mintha mindenki most akarná pótolni, azt, amivel nem készült el az év folyamán. Ehhez jön még az év végi csapatépítés, avagy a céges karácsonyi rendezvény, amely újabb stresszhelyzetet teremt. És az idő egyre csak fogy.

   

  A karácsonyi időszakban a legdrágább kincsünk az idő, és ne felejtsünk el ebből az időből magunkra is szánni! A hagyományok megőrzése gyakran teherként hárul ránk, szorongunk, hogy minden olyan legyen, mint, ahogy azt mi éltük meg gyerekkorunkban.

   

  De milyen áron? Ne engedjük, hogy az ünnepi készülődés számunkra kellemetlen időszak legyen. Kérdezzük meg magunktól, hogy tényleg boldogságot okoz-e a családnak, ha a szenteste kimerült zombiként ülünk az ünnepi asztalhoz. Az ünnepi készülődés okozta feszültség szenteste nem ér véget. Már hagyománnyá vált, hogy másnap megkezdődik a családi látogatások sokasága. A baj ezzel az, hogy megint menni kell, megint készülni kell, és ettől a „kötelező” szótól nem tudunk felszabadultan ünnepelni.

   

  A Joalis Streson információs készítmény megszabadít a negatív stressztől

  A látogatások gyakran belső feszültséghez vezetnek. Nem beszélve arról, hogy így esélyünk sincs arra, hogy kipihenjük magunkat. Beszéljük ezt meg a családdal, találkozzunk inkább egy parkban
  és sétáljunk nagyot szeretteinkkel, mert ilyen is lehet a tökéletes karácsonyi pillanat. Ha mégsem tudtuk elkerülni a karácsonyi őrületet, és már úgy érezzük, a feszültségek és a szorongás a részünkké vált, akkor segítségre van szükségünk. A segítség a Joalis Streson gyógynövényalapú étrend-kiegészítő formájában érkezik. A Streson információs készítmény megszabadít a negatív stressztől, amely stresszhormonokat hoz létre, javítja a szervezetünk stresszkezelési képességét, enyhíti a fáradtságot és a kimerültséget.

   

   

  De mi a helyzet a gyerekekkel?

  Szülőként még nagyobb teher hárul ránk. Azt szeretnénk, hogy gyermekünk számára éppoly emlékezetes legyen ez az ünnep, mint számunkra volt gyerekként. De nem minden család él át örömöt és jólétet ebben az időszakban. Vannak olyan gyermekek is, akiknek a karácsony a stressz, a bizonytalanság és a szorongás szimbóluma. Az elvált szülők gyermeke nincs könnyű helyzetben. Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke a válást követően teljes értékű családtag lenne a szülő által kialakított új családban is. Előbb vagy utóbb két családja lesz a gyereknek.

   

  Egy az anyánál és egy az apánál. A családi ünnepek megduplázódnak, ám szorongást is okoznak a gyermeknek. Hiszen mindkét szülő azt szeretné, hogy vele töltse a szentestét, és sokszor éppen a gyermekre hárítja a döntést: választania kell olyan két ember közül, akiket egyformán szeret. Tudja, bárhogy is dönt, valaki szomorú lesz.

   

   

  A másik eset a „patchwork”, avagy a mozaikcsalád. Itt a házastársak előző családjából származó gyermekek vannak kiszolgáltatott helyzetben. Gyakran idegennek, kívülállónak érzik magukat, számukra ismeretlen emberekkel ünnepelnek. A karácsonyi vendégségbe járás is stresszt és szorongást okoz. Karácsony az apunál, karácsony az anyuval, karácsony külön-külön a két nagyszülőnél, karácsony az apu új családjával.

   

  Nem minden gyermek élvezi ezt a jövés-menést. Vannak gyerekek, akik nem is akarnak beintegrálódni az új családba, mert úgy vélik, ezzel elárulnák a másik szülőt. Ha úgy érezzük, gyermekünk szorongása és feszültsége már túllépte az elfogadható mértéket, segítsünk neki. A Bambi Hyperaktiv szirup segítséget nyújt a feszültség és a nyugtalanság eltávolításában. A tanulási nehézségekre és a pszichés fejlődési zavarokra, az ADHD zavar esetén is alkalmazható, tisztítja az idegrendszert, segít megoldani az érzelmi problémákat. A karácsonyi ünnepekkel kapcsolatosan egy dologban biztosak lehetünk: kizárólag akkor van értelme az ünnepi készülődésnek, a karácsony szelleme csak akkor érint meg minket, ha szeretteink és mi is jól érezzük magunkat. Legyen úgy! Áldott karácsonyt mindenkinek!

   

   

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin decemberi lapszámában olvashatják!

   

  Bódis Silvia
  XXV. évfolyam 12. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.