Egészséges életmód

A Természetgyógyász Magazin XVII. Ezoterikus Karácsonyi Fesztiválja

  Ezoterikus és természetgyógyászati előadások * Művészeti programok * Ingyenes állapotfelmérés, tanácsadás * Biobüfé * Kiállítások * Vásár

   

  Időpont: 2013. december 1., vasárnap, 9.00-től 19.00 óráig

  Helyszín: Villányi úti Konferencia Központ,

  Budapest XI., Villányi út 11–13.

     

  Mottó: Figyelj a benső hangodra! – A tudatalatti szerepe az egészségmegőrzésben és a gyógyulásban

   

  A jeggyel és a kiállítással kapcsolatos információ itt található!

   

  A fesztivál ideje alatt a Természetgyógyászatért díjas Makray János képeinek kiállítása látható.


   

   

  Ezoterikus előadások

  Helyszín: 600-as előadóterem

   

   

  Dr. Görgei Katalin - Paulinyi Tamás

  Megnyitó

  Időpont: 9.45–10.00

   

  Kovács Gábor

  Hermetikus asztrológia – Ismerd meg a benső hangodat!

  Időpont: 10.00–10.40

   

  A hermetikus asztrológia az asztrológiának olyan irányzata, amely az önismereti elemeket helyezi előtérbe. Saját születési képletünk vizsgálatán keresztül megismerhetjük önmagunkat, velünk született hajlamainkat, ami alapot ad arra, hogy beavatkozzunk saját tudatunk folyamataiba, szükség esetén megváltoztassuk azokat.

   

  Kovács Gábor, a Göncöl Szellemtudományi Szabadegyetem asztrológia tanszékének vezetője előadásában röviden áttekinti az asztrológia történetét és szellemi alapjait, a hermetikus asztrológiai gyakorlatot és a modern kor nyújtotta lehetőségeket, eszközöket. Az előadás végén meglepetéssel is szolgál a hallgatóságának.

   

  Müller Péter

  Férfiélet, női sors

  Időpont: 11.00–11.40

   

  Az emberiség történetének legnagyobb fordulatát éljük: a férfilélek katarzisát és a női lélek önmagára ébredését. Sorsunkban és párkapcsolatainkban olyan drámák zajlanak, amilyeneket nemigen tapasztaltunk a múltban. Nem tudni, milyen világ jön, de egy bizonyos: a férfinak vissza kell találnia elárult, magas szellemi valójához és alázatához. Ehhez az önös énjének össze kell törnie darabokra. A nőnek pedig meg kell találnia önmagát és méltóságát. Hogyan, miképp? Ezt a kérdést boncolgatva még számtalan érdekes gondolattal kápráztatja el hallgatóságát a népszerű író.

   

  Paulinyi Tamás - R. Kárpáti Péter

  Élet az élet után? – A halál közeli élmények üzenete

  Időpont: 12.00–12.40

   

  A halál közelében vagy a klinikai halál állapotában az emberek gyakran különös, misztikus élményeket élnek meg. Testüket elhagyva kívülről látják magukat, találkoznak a „fénylénnyel”, lepereg előttük az életük, majd egyszer csak a túlvilágon, elhunyt rokonaik között találják magukat. Visszatérve ezekből az állapotokból, váltig állítják, hogy mindez valóságosabb volt a valóságnál, a haláltól pedig nem félnek többé, tudva, hogy az csak átmenet. De bizonyítják-e ezek az élmények a túlvilág létét? Mit szól mindehhez a mai tudomány, mit mond a vallás, és mit gondolnak a mai emberek?

   

  Ezekről az élményekről és a felmerülő kérdésekről szól Paulinyi Tamás író, pszi-kutató és R. Kárpáti Péter színművész filmbetétek vetítésével és beszélgetéssel egybekötött közös előadása.

  Jeszenszky István

  Gyógyír fénykoncert a szívem szent teréből

  Időpont: 13.00–13.40 

   

  Jeszenszky István Kék Ég gyógyító zenéje a lélek áldott pillanatában születik. A világon egyedülálló énekhangjával és zenéjével szeretetteret hoz létre az „angyali mezőben”, és visszaviszi hallgatóságát egy meditatív, megtisztult gyermeki állapotba, ahol csak az öröm és a harmónia létezik. Az előadó megjárta már többek között India, Indonézia, Szingapúr, Románia, Németország és Mexikó pódiumait, és az általa használt hangszerek is önmagukért beszélnek: indiai sarod és tanpoura, gitár, citera, hegedű, tibeti edények, imaharangok stb. 

   

   

  Gabriel Norman

  ThetaHealing – A tudatalatti befolyásolásával meggyógyulsz

  Időpont: 14.00–14.40

   

  Agyunk különböző hullámhosszokon működik, ezek között a théta a tudatalatti küszöbe, amikor nem csupán rég elfeledett képek és érzések bukkannak elő, de az agy fogékonysága is változik. Megszűnnek az ellenálló gondolatok, így ez a tartomány nemcsak a szenvedélybetegségek kezelésére alkalmazható, de tanuláshoz és önhipnózishoz is. A misztikus théta-állapotot használják a ThetaHealing® gyógyítók a test és a lélek egyensúlyba állítására, finom vagy drámai változásokat teremtve.

   

  Gabriel Norman Amerikában és Ausztráliában oktat, a ThetaHealing® magyarországi elterjesztésének pedig egyik meghatározó szereplője. Világképét és pozitív szemléletmódját az a nemzetköziség befolyásolta, mely az életére is jellemző: a buddhista tanok és meditációk, illetve a ThetaHealing® vallásoktól független univerzális rendszere.

   

  Az előadás során a ThetaHealing gyógyító erejét – egy közös meditáció keretében – a hallgatók is megtapasztalhatják.

   

  Bóna László

  Nem semmi! – Életutunk és betegségeink összefüggései homeopátiás nézőpontból

  Időpont: 15.00–15.40

   

  Milyen láthatatlan erők vezérlik életünket? Mitől függ, hogy előre vezetnek-e életutunkon vagy megbetegítenek, és vajon ezek ugyanazok-e? Hogyan léphetünk kapcsolatba az ilyen erőkkel vagy az ismétlődő mintákkal? Kezünkbe tudjuk-e venni a sorsunkat? Igaz, hogy ebben segíthetnek a homeopátiás szerek? Hogy lehet, ha nincs bennük semmi? Vagy mégsem a semmi van bennük? Ezekre a kérdésekre ad választ Bóna László író, homeopata, aki közérthető könnyedségű, ám komolyan elgondolkodtató előadásában a homeopátia és a sors összefüggéseit világítja meg.

   

  Jakab István

  Hol tartunk az úton? – Átalakulásunk tünetei

  Időpont: 16.00–16.40

   

  Mindennapi életünkben egyre erősödik bennünk a változás igénye. Már nem szeretnénk a régi dolgok közül választani, mert érezzük, hogy a világ kereke fordul, és nekünk is erőteljesen változnunk kell. Sokszor kérdezzük magunktól, hogy fejlődésünk melyik szakaszába érkeztünk, min kell még tudatosan változtatnunk, melyek azok a külső és belső jegyek, amelyek megnyilvánulnak tulajdonságainkban, életünkben. Kiket kell követni? Kik a hitelesek, és kik a hiteltelenek? Merre tart az út igazából?

   

  A változásra óriási igény van. De hogyan lehet tudatosítani a fejlődést? Hogyan épülhet be a mindennapjainkba a változás, hogy egy szép napon megéljük a pillangó szárnyalását?

   

  Laár András

  Szertartáserők és harmóniák a mindennapokban – Zenés zárómeditáció

  Időpont: 17.00–17.40

   

  Világunkban egyre kevesebb szerephez jutnak azok a szellemi erők, amelyek a mindennapok szentségét hivatottak biztosítani. Laár András művész és buddhista gondolkodó előadásában azokat a tantrikus utakat mutatja be, amelyek újra észlelhetővé teszik önmagunkban azt a szakrális belső magot, amivel helyreállíthatjuk életünk jobbára kibillent harmóniáját. A tantrikus zenével színesített előadást az előadó olyan világi szertartászenei bemutatóval zárja, ami ezt a szellemiséget és annak üzenetét egy közös, szakrális meditáció keretében mélyíti el a jelenlévőkben.

   

  A Természetgyógyászati előadások megtekintéséhez kérjük lapozzon!

   

   

  Természetgyógyászati előadások

  Helyszín: 300-as előadóterem

   

   

  László Ruth

  Polaricitás

  Időpont: 10.00–10.40.

   

  A világ akár teremtéssel, akár Big Bang révén jött létre, eredendően poláris dinamikával működik a látható és láthatatlan világ között.

  Az emberi lélekben is a polaricitás a meghatározó a tudatos és tudattalan lélekműködés bonyolult együttműködésében. Érzelmeink és tulajdonságaink is polárisak.

   

  Az emberi életben talán a születés és halál, a múlandóság és öröklét a legszívbemarkolóbb kérdés.

   

  Nem lehet eleget tanulmányozni.

     

  Varga Gábor

  A gyógygombák szerepe az egészségmegőrzésben és a gyógyításban

  Időpont: 11.00–11.40

   

  A gyógygombák jelentőségének a felismerése a hosszú élet titkának kutatásával esett egybe. Japán kutatók a 60-as években arra lettek figyelmesek, hogy azokon a területeken, ahol az Agaricus blazei Murill gomba az étrend része volt (pl. Brazíliában), az emberek átlagéletkora magasabb volt. Azóta lényegében a gyógygombák életet meghosszabbító hatásmechanizmusait vizsgálják. Klinikai kísérletekben igazolták a gombák jótékony szerepét cukorbaj, rákbetegség, vaszkuláris demencia stb. esetén.

   

  A világon először Magyarországon alkalmazott gyakorlat, hogy a gombák gyógyító hatását az ún. apigenin flavonoidok hozzáadásával fokozzák – megsokszorozva ezzel az immunerősítő hatást, és növelve a rákterápiák eredményességét, az áttétképződést akadályozó hatásmechanizmusuk révén.

   

  A gyógygombáknak a stresszoldásban és a hangulatjavításban játszott szerepük is figyelemreméltó, ami összefügg az őssejtaktiváló képességükkel.

     

  Prof. Dr. Dávid Tamás

  Világújdonságok a rákgyógyászatban – A Cod-tea terápiás eredményei

  Időpont: 12.00–12.40

   

  Az előadó széles áttekintéssel és nagy tapasztalattal bír a világ legújabb rákdiagnosztikai és -terápiás eljárásait illetően. Miközben előadásában ezekről ad áttekintést, a hallgatósága elé tárja a CoD™ Orthomolekuláris Rák Terápia Rendszer® gyakorlatban is bizonyított eredményeit.

   

  A gyógyító rendszert dr. Dávid Tamás osztrák, magyar, kínai, japán és német kutatócsoporttal közösen fejlesztette ki 30 éves kutatás során, az osztrák kormány megbízásából. Segítségével az elmúlt 18 évben hazánkban és világszerte több ezer reménytelennek minősített, előrehaladott áttétes rákos beteget hoztak vissza az életbe – biztosítva ezzel számukra a hosszú távú túlélést és az emberhez méltó életminőséget.

   

  A CoD™ Rendszer természetes sejtépítő anyagokkal helyreállítja a sejtanyagcserét, regenerálja az immunrendszert és stimulálja a szervezet öngyógyító erőit – káros mellékhatások nélkül.

  Bagi Iván

  Ezopolitika – Spiritközélet – Parakomédia

  Időpont: 13.00–13.40

   

  Bagi Iván – a Bagi‒Nacsa parodista páros ismert tagja – az idei fesztiválunkat humorral fűszerezi, nem is akármilyennel: paródiájában ugyanis ismert politikusok és közéleti személyiségek árulják el exkluzív véleményüket ezotériáról, spiritualitásról és parapszichológiáról. A „megszólalók” között nem kisebb nevek szerepelnek, mint Orbán Viktor, Bajnai Gordon, Havas Henrik és Friderikusz Sándor, de hallhatjuk „nyilatkozni” Csernus Imrét, Fábry Sándort, Schobert Norbit is, sőt találkozhatunk Paulinyi Tamás és Müller Péter „alteregójával” is. A neves parodistával Paulinyi Tamás működik közre, aki egyben a fesztivál moderátora is.

     

  Dr. Simoncsics Péter

  Lelki betegségek gyógyítása és a kvantummedicina

  Időpont: 14.00–14.40

   

  A modern társadalmakban a lelki jellegű megbetegedések (depresszió, szorongások, pánik, skizofrénia) egyre több embert érintenek. Az egyetemi orvoslás e kórképek esetében túlnyomórészt a gyógyszeres kezelésekre szorítkozik, amelyek egyrészt tüneti jellegűek, másrészt mellékhatásokkal bírnak. A pszichiátriai kezelések is szerény eredménnyel kecsegtetnek.

   

  A pszichoszomatikus energetika teljesen más megközelítéssel és aránylag gyorsan tárja fel a lelki betegségek informatikai, finomenergetikai hátterét, és ennek megfelelően kínál hatékony megoldást a „személyiségcserére”.

   

  Ezt a forradalmian új diagnosztikai és terápiás módszert mutatja be az előadó.

     

  Prof. Dr. Horváth István

  Az érelmeszesedés gyógyításának új útja – Fantasztikus magyar felfedezés

  Időpont: 15.00–15.40

   

  A keringési megbetegedéseket (közte az érelmeszesedést) világszerte a leggyakoribb és legveszélyesebb betegségek között tartják számon, amely a halálozások statisztikájában vezető szerepet játszik. Prof. dr. Horváth István szerint az érelmeszesedés oka nem a vér magas koleszterinszintje, hanem a koleszterin-anyagcserében bekövetkezett hiba. A komoly szakmai múlttal és számtalan tudományos szervezeti tagsággal rendelkező professzor találmánya az ún. „J for H” antigén, amely az antikoleszterin antitest termelésének fokozására képes, s amely egy bizonyos vakcinával intravénásan bevihető az emberi szervezetbe. Ennek eredményeként nő a koleszterinfelhasználás, megelőzhető és gyógyítható az érelmeszesedés.

   

  Az előadó találmányával rangos díjakat nyert világszerte, és azok, akik saját kockázatukra kipróbálták az általa kifejlesztett eljárást, fantasztikus tapasztalatokról számolnak be.

   

     

  Dr. Horkovics-Kováts János

  Az öregedés megállítható – Kromoszómális szintű megfiatalítás TA65 -el

  Időpont: 16.00–16.40

   

  Az örök élet után áhítozás egyidős az emberiséggel. 2009-ben orvostudományi-fiziológia Nobel-díjat kaptak azok a kutatók, akik megfejtették a sejtek és sejtrendszerek öregedésének titkát. Kiderítették, hogy a sejtosztódásban szerepet játszó DNS-spirál végén lévő védőréteg, amit telomérnek neveznek, az osztódások során, az életkor előrehaladtával egyre kopik. Ha a védősapka már túl kicsi, akkor a sejt már képtelenné válik az osztódásra, és elpusztul. A sejtek pusztulása eredményezi a szövetek, majd a szervek működésképtelenné válását.

   

  A Belső-Mongóliában található Astralagus nevű növény gyökeréből sikerült izolálni azt a molekulát, amely képes aktiválni azt az enzimrendszert, mely a kromoszóma végén levő telomért bizonyos szinten visszaépíti, s amelynek hosszától függ sejtjeink biológiai kora. A növényből készült TA65 néven forgalmazott termék segítségével visszafiatalodunk és sok betegséget megelőzhetünk. Az öregedés ellen azonban számos természetes és hétköznapi módszerrel is védekezhetünk.

     

  Dr. Sági Mária

  Idült traumák és pszichoszomatikus problémák orvoslása pszichomeridián- terápiával

  Időpont: 17.00–17.40

   

  A pszichoszomatikus problémákat hagyományos módon nehéz befolyásolni. Önmagában hosszú távon sem a tudatosítás, sem a gyógyszer nem segít, mert a korábbi konfliktusok – akár tudatosan, akár tudattalanul – újra és újra aktiválódnak, és a szervekkel való kölcsönhatás révén ismét panaszokat okoznak. A pszichoszomatikus zavar következtében a szervezetben több funkció is diszharmonikussá válik. Fontos azonban megállapítani, hogy melyik funkciózavar áll elsődleges összefüggésben a pszichés tünetekkel. Ha ezt sikerült megtalálni, meg kell keresni hozzá a sérelmet kiváltó információt. Ezt az információt kell megváltoztatni, hiszen a központi idegrendszer tárolja a megélt eseményeket, s ezáltal befolyásolja sejtjeink működését.

   

  Az Eric Körbler, bécsi homeopata által kidolgozott ún. Körbler-féle jelek segítségével a múltból származó zavaró információk átalakíthatók, és megteremthetők a gyógyulás fiziológiai alapjai.

   

  A Szepes Mária emlékműsor megtekintéséhez kérjük lapozzon!

   

  Szepes Mária - Emlékműsor

  Az írónő születésének 105. évfordulójára

   Helyszín: 200-as előadóterem

   

   

  A nap házigazdája: Almási Csaba, a Szepes Mária Alapítvány elnöke

   

   

  Almási Csaba

  Megnyitó

  Időpont: 9.45–10.00

   

  Szatmári L. Miklós

  Kvantumszemlélet – A figyelem és a szándék irányításának művészete

  Időpont: 10.00–10.40

   

  Szepes Mária mindig hangsúlyozta, hogy az ember tudatos teremtő lénnyé válhat, ha kellő önismerettel ráismer a saját lehetőségeire.
  Az előadás arra világít rá, miként lehet becses és értékes energiaként kezelni a figyelmet, és hogyan lehet tiszta szándékkal segíteni önmagunknak, szűkebb és tágabb környezetünknek. Mit mondanak a témáról az ősi szellemi irányzatok? Mit igazol mindebből a modern tudomány, a kvantumfizika?

   

  Saródy Judit

  Védikus asztrológia – Szepes Mária születési képlete

  Időpont: 11.00–11.40

   

  Az indiai védikus asztrológia 5000 éves múltra tekint vissza. Neve Jotish, jelentése a fény. Születésünk pillanatában az égen látható csillagos égbolt a sorsunk/sorsfeladatunk előrevetülése. Ennek értelmezésével foglalkozik a védikus asztrológia. Kiolvasható belőle, ki milyen lélekszinten lépett be a jelenlegi inkarnációba. Ahhoz, hogy a lélek az első földi inkarnációba való belépéstől (gyermeki szint) eljusson a legmagasabb szintig (megvilágosodás), végig kell járnia az összes lépcsőfokot, sok-sok inkarnáción keresztül.

   

  Vajon milyen lélekszinten volt Szepes Mária? Erre választ kapunk, ha betekintünk az írónő születési képletébe.

   

  Csongrádi Kata - Müller Péter

  Gondolatvarázs ‒ Szómágia

  Időpont: 12.00–12.40

   

  A gondolataink ÉLŐ ERŐK. Töltésük szerint vonzanak vagy taszítanak, felfűtik, lehűtik vagy áthangolják a sejtjeinket, kórokozó sugallatokkal vagy újító csodákkal árasztják el az egész szervezetet.
  A szavaknak ÖRVÉNYMAGJA van! A betűk lávaforrásokat nyitnak az agyban.
  Egy negatív hangolással létrehozhatjuk valamely betegség manifesztációját, míg egy pozitív hangolással megtapasztalhatjuk az önfeledt öröm szárnyaló boldogságát. Kellő felkészültség nélkül azonban ikaroszi zuhanást eredményezhet ezen erők nem megfelelő használata. Milyen veszélyeket rejtenek a MENNY és a POKOL végletei? A szélsőségek között miért a KÖZÉP MISZTÉRIUMA a járható út? És hogyan lehet erre az útra rátalálni?

   

  Szepes Mária tanításai alapján ezekről a sorsteremtő mágiákról beszélget Csongrádi Kata és Müller Péter.

  Kövi Szabolcs

  Angyali sugallat – CD-bemutató

  Időpont: 13.00–13.40  

   

  Születésünktől a halálunkig elkísérnek bennünket a védőangyalaink. De milyen lehet az ő életük, milyenek az érzéseik, gondolataik – miközben vigyáznak ránk? Kövi Szabolcs zenéje segít megérinteni az angyalok varázslatos világát, s kellő elmélyülés után jó esélyünk van rá, hogy szorosabbra fűzzük velük a kapcsolatot. Figyeljünk rájuk, mert vezetnek bennünket, és ne féljünk megszólítani őket!

   

  Kovács Julianna

  Egyetemes meditációk

  Időpont: 14.00–14.40

   

  „Az élet értelmét kereső gondolkodó teendője az, hogy először tájékozódjék, felismerje tennivalóit, azután haladéktalanul véghezvigye azokat. A műveltség megszerzése tervének első mozzanata. A második a lélek és a szellem lappangó erőinek életre keltése, a gyakorlat. A harmadik pedig az életre keltett magasabb érzékszervek használatba vétele, az átlényegülés művének véghezvitele” – mondta Szepes Mária.

   

  Ezt a gondolatkört járja végig az előadó az írónő módszertana szerint. Mi a meditáció, hogyan végezzük, miként juthatunk el kiaknázatlan belső forrásainkhoz?

   

  Soma Mamagésa

  Mit jelent a XXI. században nőnek lenni?

  Időpont: 15.00–15.40

   

  Az ezredfordulóval lejárt a patriarchális időszak. Megváltoztak a kapcsolati és szerepminták, és ezzel együtt a saját nemiségünkhöz való viszonyulás értelmezése is. Az a színjáték, szerepjáték, ami a férfi-női létet eddig jellemezte, mára egy szűk jelmezzé vált. Ebben az izgalmas individualizációs és spirituális ébredési korban, amiben megjelent az új tudatosság, és olyan új energiák, amik talán még soha, elkezdtek lebomlani a régi minták. Új nő van kialakulóban, új férfi és új egyensúly kettejük között. És az új nőben elképesztő erő van!

   

  Mária néni ennek a változásnak is előfutára volt, szellemisége üstökösként világított. Ő előre látta a közelgő eseményeket. Lényével pedig olyan példát mutatott, amelyben már általa láthattuk az új nő egyik példaértékű megnyilvánulását.

   

  Balogh Béla

  Az elfojtott érzelmek következményei

  Időpont: 16.00–16.40

   

  Az érzelmek a hormonrendszeren keresztül fejtik ki hatásukat, és rendkívüli erővel befolyásolják az egyén egészségi állapotát. Korunk rettegett vagy nagyon kellemetlen betegségei a mell-, méhnyak-, petefészek-, vastagbél- és prosztatarák, valamint a ciszták, miómák stb. Ezeken a hivatásos orvostudomány többnyire csak fizikai szinten próbál segíteni.

   

  Az előadó a Magyar Onkológia c. lapban is publikált kutatási eredményeiről számol be, vizsgálva a rákos betegek érzelem- és gondolatvilágában, táplálkozásában és mindennapi mozgásában bekövetkező változásokat. A programban részt vett – korábban daganatos betegséggel diagnosztizált – személyek csoportjában 5 évvel a diagnózis felállítása után mindenki életben volt.

   

  Tar Ildikó

  Álomelőadás

  Időpont: 17.00–17.40  Kevés olyan ember van, aki tudja az álmok igazát. Szepes Mária e kevesek közé tartozott.
  „Először – stílusosan – álmomban találkoztam vele. Egy delfin mutatta a hozzá vezető utat. Óceánok és sivatagok mélyén haladtam, útba igazító jeleket kértem. A sivatag közepén magasodó házát a legerősebb, mágikus ősi szimbólumok védték. Amikor végül szemtől szemben álltunk, ennyit mondott: Tedd fel azt a kérdést, amit még soha senkinek sem tettél fel, vagy ha feltetted, nem tudták megválaszolni. Ezt válaszoltam: Nincsenek kérdéseim, a delfin útján jöttem, és hazaérkeztem. – Eddig az álom.

   

  Aztán eltelt bő egy év. Úgy alakult, hogy elmentem hozzá. És akkor egyszer csak ezt mondta: Tedd fel azt a kérdést, amit még soha senkinek nem tettél fel, vagy ha feltetted, nem tudták megválaszolni!

   

  Ilyenkor érzi az ember, hogy a világ egy csoda! Az álom élet. Az élet álom. Néha rémálom, néha boldogság. És mindenestül a miénk!”

   

   A művészeti programok megtekintéséhez kérjük lapozzon!

   

   Művészeti programok

  Helyszín: Aula

   

   

  Kövi Szabolcs

  Reggeli koncert

  Időpont: 9.00–9.45

   

  Kövi Szabolcs sokféle fúvós hangszeren játszik. Ezúttal felvonultatja szinte a teljes hangszerarzenálját, a legkisebb furulyától az ír dudán és a kínai bawun át a magyar tilinkókig.

  A fesztivál reggeli koncertjén egyszerre szólalnak meg az érdekesebbnél érdekesebb hangszerek, s eközben meghallhatjuk, milyen az, amikor Szabolcs igazán szabadjára engedi az alkotó fantáziáját.

   

  Keresztes Barna és Cseke Szabolcs

  Cédrustánc

  Időpont: 10.40–11.00

   

  Keresztes Barna dalszerző-gitáros és Cseke Szabolcs hegedűművész öt éve muzsikálnak együtt különféle közösségek ünnepein, falunapokon, színházas és egyéb rendezvényeken. Emellett aktívan szerveznek közös énekléssel, tánccal egybekötött együttléteket is. Dalaikban a magyar népzene, sámánzene és látomásos költészet hagyományai elevenednek meg. Küldetésük fontos részét képezi, hogy megtalálják és felidézzék, valamint a közös kultúra részévé tegyék lelkünk ősi szimbólumait és zenei formáit. Szeretik azokat a mágikus pillanatokat, amikor bármi megtörténhet, és elszabadulhat az improvizáció szelleme.

  Somi Panni és táncosai: Gubányi Gréta, Németh Tamás

  Siva tánca

  Időpont: 11.40–12.00


  A bharatanátjam Dél-India klasszikus tánca, jelenleg kizárólag színpadi műfaj. Az elmúlt évszázadok során két különálló műfajból fejlődött ki. Egyik őse az a szakrális női tánc, amelyet a hindu templomokban élő táncosnők az istentisztelet részeként adtak elő. Másik őse pedig az a színjátszó technika, amelyet a klasszikus indiai színház fejlesztett ki. A drámákat, táncdrámákat férfiak és nők is játszották. Kézjelekkel, testtartásokkal, mimikával elevenítették meg a darab szereplőit. Ezeknek a technikáknak a felhasználásával született meg a mai bharatanátjam, mely élő műfajként nem csak a múlt emlékének ápolására, hanem mai darabok létrehozására is alkalmas.

   

  Csonka Csaba és gyermekcsoportja

  Spirituális egyensúlytorna bemutató

  Időpont: 14.40–15.00

   

  Csonka Csaba és gyermekcsoportja egy játékos rendszert mutat be, amelyben együtt szerepel a mozgás, az éneklés és a meditáció-vizualizáció. A cél: kéz a kézben megteremteni és megőrizni a belső-külső harmóniát, amiben az egymásra figyelés, a boldogság, a játék, a szeretet alapú kommunikáció és sok-sok ölelés is szerepet játszik.

  A gyakorlatok a kínai csi-kung és a kung-fu mozdulataira épülnek, amelynek eredménye az energiák feltöltése és harmonizálása.

   

  Batarita koreográfus, táncművész

  Shioharai: Kagura tánc az isteneknek, tánc a kamiknak

  Időpont: 15.40–16.00

   

  A zenével és tánccal egybekötött sintoista szertartásnak, a kagurának a tisztító tánca a shioharai. Az ősi időkben a kagura vallási szertartás volt, amit csak papok adhattak elő, hogy megbékítsék a kamik (istenek) szívét, később ez már a hétköznapi emberek feladata lett, és a népi szórakoztatás egy válfajává is vált. Batarita 2007-ben kiválasztódott az első hét személy közé, akik nem japánként először tanulhatták a kagurát, 2013-ban pedig a „Párhuzamos kultúráért” életmű díjazottja lett. Munkái az ázsiai kultúrához, főleg a butoh tánchoz kapcsolódnak. Célja az Ázsiában szerzett tapasztalatait beépíteni a magyarországi munkáiba, az itthoni impulzusokkal pedig átszőni kinti munkáit, mindezzel elindítva a kultúrák közötti kapcsolatteremtést.

   

  Alexander Horsch

  Ősi zene Mongóliától a Kárpát-medencéig

  Időpont: 16.40–17.00

   

  Alex Németországból jött, és 27 éve él Magyarországon. 34-féle hangszeren zenél, többségét maga készíti. Több éven keresztül tanult és játszott moldvai, valamint gyimesi csángó zenét. 34 éves korában elindult Mongóliába, s onnan közel egy évig utazott a Kárpát-medencéig, magyar honfoglaló törzsek útvonalát követve. Kárpát-medencei és közép-ázsiai zenéje ősi hangszereken is megszólal, köztük egy több ezer éves csontfuvola vaddisznó lábszárcsontból készült másolatán.

  Előadásain közreműködik Pápai Marika, akivel együtt alkotják az Aranypajzs együttest. Küldetésüknek érzik, hogy ez a sokszínű zene a legtöbb emberhez eljusson.

   

  Zárókoncert

  Meszecsinka együttes

  „Kinyílok”

  Időpont: 18.00–19.00

   

  A fesztivál zárókoncertjén a Meszecsinka újra kinyílik előttünk, és kinyit minket is. Az intim, akusztikus hangvételű zenekar különleges muzsikájában mindent áthat egy olyan sűrű és tapintható atmoszféra, amiben a zenei nyelv összetevőin túl az európai összkultúra esszenciája fogalmazódik meg. Az idén Amerikát is megjárt együttes az etnopop műfaj egyik legvonzóbb színfoltja, és elsősorban saját, magyar és más népek zenéjétől ihletett dalokat játszik. A fantasztikus hanggal és alázatos átéléssel játszott zenével lágyabb és pörgősebb, angol, spanyol és magyar népies melódiákat egyszerű, de nagyon eltalált hangszereléssel és mélyre ívelő énekkel szólaltatnak meg.

    

  Az ingyenes állapotfelmérések listájához kérjük lapozzon!

   

   

  Ingyenes állapotfelmérés és tanácsadás

  Bartha Tamás: asztrológiai tanácsadás
  Braun Miklós: Voll-féle állapotfelmérés
  Cemmedic: stresszoldás, oxigenizálás
  Csák Angéla: spirituális gyógyítás, egyéni életvezetés
  Csörgő Ágnes: grafológia
  Dr. Deák Krisztina: arctorna (facelifting)
  Farkasné Horváth Erzsébet: kineziológiai állapotfelmérés, stresszoldás
  Füzes Fruzsina: párkapcsolati tanácsadás
  Horváth Andrea: allergiavizsgálat Vega-teszttel
  Imolai Judit: pszichoasztrológia, tarot, kártyavetés magyar és Symbolon kártyával
  Jóság Tava Reiki Alapítvány: reikikezelés
  Kristály Akadémia: kristálytudat-gyógyászat
  Magyar Gabriella: sorselemzés, testi-lelki tanácsadás
  Majoros János: energetikai állapotfelmérés
  Otyehel Krisztina: svéd frissítő testmasszázs
  Őry Katalin: hajgyógyászat
  Papp Éva: kineziológiai állapotfelmérés
  Parafejes Ervin: talpreflexológia
  Rácz Mária Erzsébet: asztrozófiai tanácsadás
  Starosta János: védikus asztrológia
  Starosta Katalin: tanulási tanácsadás
  Szabados Ilona: Bach-virágterápia
  Szatmári L. Miklós: kvantumgyógyászat
  Trencsényi Sándor: kínai állapotfelmérés és kezelés
  Varró József: tarot kártyaelemzés
  Vén Péter: látástréning
  Virágh Julianna: íriszdiagnosztika
  Usui Szellemi Iskola Közösség: jinjutsu kezelés energiaközvetítéssel

   

   Figyelem! Az állapotfelmérés és tanácsadás ingyenes, de az eszközökért (pl. laborvizsgálat stb.) fizetni kell. Felhívjuk figyelmüket arra is, hogy az ingyenes szolgáltatásokat csak korlátozott számban és a jelentkezések sorrendjében tudjuk kielégíteni.

   


  XIX. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2019. július

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.