Egészséges életmód

Hagyja magát „hochschobeRolni”!

Hotel Hochschober – a különlegességek szállodája

A Hochschober mára fogalommá vált Ausztriában. Egyike a vezető wellness-szállodáknak, amely csodálatos alpesi környe­zetben, minden igényt kielégítő szolgáltatással, egész évben várja vendégeit. Filozófiája benne foglaltatik a nevében: a „hochschobeRolás” az élvezetek végtelen tárházát jelenti.


A Nockberge hegység a Turrachi-tóval és a cirbolyafenyő-erdőkkel ideális környezet a mozgás és a sport szerelmeseinek

 

80 évvel ezelőtt a szálloda tulajdonosai, Hilde és Hans Leeb egy családias, meghitt hangulatú és jó közérzetet biztosító vendéglátóhelyet szerettek volna létrehozni az idilli Nockberge hegység (Karintia tartomány) 1763 m magasban fekvő Turrachi csúcsán, 3 hegyi tó és Ausztria legnagyobb cirbolyafenyő-erdejének a szomszédságában. Talán elképzelni sem tudták, hogy a család későbbi generációi – megőrizve az eredeti célkitűzést – milyen luxusdimenzióba emelték az egykori kis vendégfogadót, amelynek felszereltsége és szolgáltatásai a legmagasabb minőségi igényeket is kielégítik.

 

A szálloda 100 szobáját (a 20-25 m2-es kétágyas­tól a 70 m2-es hegyikristály családi apartmanig) mintegy 100 dolgozó üzemelteti. 

 

Igazi ínyencéggel azonban a család utazni szerető tagjai gazdagították a szállodát. Ők úgy gondolták, hogy saját élményeiket megosztják vendégeikkel, és elhozták ide a különböző népek kultúrájának egy-egy darabját. Kialakították az egész Ausztriában egyedülálló Hamam törökfürdőt, valamint távol-keleti szakértők bevonásával felépítették az ún. Kína-toronyt, amely az Alpok egyetlen hiteles kínai épülete. A szolgáltatások pazar kínálatából  – a kezeléseket kivéve – minden vendég tetszése szerint, ingyen válogathat.

 

 

A Nockberge hegység a nordic-walkingozók és a hegyi kerékpározók paradicsoma. Kényelmes padocskák gyönyörű kilátással várják a fáradt turistákat. A Turrachi-csúcson a nyár július elejétől szeptember elejéig tart. Az évszak pompás színei nyugtatóan hatnak testre és lélekre

 

A hoteltulajdonosok üzletpolitikájukat és filozófiájukat a következőkre alapozzák:

 

• négy kultúra találkozása, vagyis az északi, a mediterrán, a keleti és a távol-keleti kultúra nyújtotta élmények,

• kulináris élvezetek,

• tartalmas programok gyermekeknek és fiataloknak, 

• a kezelések gazdag kínálata,

• lehetőség az aktív pihenésre (túrázás, sportprogramok).

 

A Hochschober igazi wellness-szálloda. Akárcsak az északi népek, a tulajdonosok tisztában vannak a hideg és a meleg váltakozásának jótékony egészségügyi hatásával. Ezt kihasználandó, többféle szauna, köztük egy különleges, cirbolyafenyőből készült, tóra néző szauna és faház, többféle gőzfürdő és egy Kelta-kályha elnevezésű tepidárium áll a vendégek rendelkezésére. 

 

A mediterrán élményt nyújtó kínálat koronája az ún. Tófürdő, amit a Turrachi-tóból különítettek el, és vizét egy különleges berendezés segítségével télen-nyáron 28-30 C-fokra fűtik. Felejthetetlen élmény a kellemes hőmérsékletű vízben való úszkálás, miközben télen a tó többi, befagyott részén korcsolyázók, sífutók nyüzsögnek, nyáron pedig csónakázók és vízibiciklizők köröznek. Egész évben a vendégek rendelkezésére áll a három pezsgőfürdő-medence (ilyen magasan nincs az Alpokban 36-38 C-fokos kültéri medence), de a mediterrán világ élményét nyújtja a Zöld szalon nevű belső uszoda is, valamint a gyermekmedence, a VIP-tusolók, és a nagyvonalúan impozánsra tervezett „Tavi hálózsák”, ami nem más, mint egy vízágyakkal és nyitott kandallóval felszerelt pihenő.

 

  

                              Tófürdő                                     Hamam

 

Az 1001 éjszaka mesés világába repít bennünket a keleti hangulatot idéző fürdőház. A Hamam az abszolút pihenés és a meditáció színhelye, ahol az az érzésünk támad, hogy megállt az idő. Az ellazulást szolgáló, hasunkat melengető kő a nagyteremben, az illatos kamrák, a Szultánbirodalom nevű pihenő és nem utolsósorban a hamam-mosdatások mind a varázslatos Kelet fürdőkultúráját idézik. A Hamamban a vendég nem mutatkozhat mezítelenül, csak hamam-kendőben és jellegzetes fapapucsban léphet be ide, ahol a szappanhabbal történő mosdatást képzett szakemberek végzik. A lágy testradírozás és mosdatás szimbolikus jelentőségű, amely a mentális megtisztulást segíti.

 

A négyemeletes Kína-toronyban a Távol-Kelet ősi kultúrája csalogat. A Turrachi-tó partján fekvő gyönyörű épületben a négy emeletet – a kínaiak szerint pozitív erőkkel bíró – szerencseszámokkal, azaz 9, 8, 6, 1-essel jelölték. A legfelső emeleten lévő Teaházból meseszép kilátás nyílik a Nockberge hegységre és a Turrachi-tóra. Ebben az autentikus környezetben nemcsak élvezhetjük a kínai tea változatos ízvilágát, hanem megtapasztalhatjuk azt is, hogy a teázás egyszersmind életfilozófia, meditáció és kikapcsolódás. Az épület többi emeletén lévő helyiségek jógafoglalkozásokra, meditációs elmélyülésekre, illetve a tradicionális kínai orvoslás kezeléseire adnak lehetőséget. 

 

A szálloda kulináris kínálata minden igényt kielégít. A reggeli mintegy 100-féle ételt kínál, az ötfogásos vacsora pedig nem nélkülözi az alpesi konyha biológiai termesztésből származó, kiváló minőségű termékeit, beleértve a kifogástalan borokat, italokat. Ezen kívül a vendéglátók saját készítésű különlegességekkel, például paraszt- és diókenyérrel, valamint erdei lekvárokkal és hegyi forrásból származó, friss ivóvízzel igyekeznek vendégeik kedvébe járni. 

 

Az egész évben, időjárástól függetlenül működő ródlipálya kicsik és nagyok kedvence. Az ún. 5-Finger Shoes (5 ujjas cipő) segítségével felfedezhetjük a mezítláb járás gyönyörűségét. A speciális cipők a szállodában kölcsönözhetők

 

A Hotel Hochschober nagy hangsúlyt fektet a családos vendégek fogadására. Éppen ezért hirdették meg a Családosok nyara programjukat, 2010. július 11. és szeptember 12. között. Ennek érdekében került átadásra két évvel ezelőtt az ún. Villa épülete, amely egyfajta paradicsom a gyermekeknek és a fiataloknak. A Jugend­club (Fiatalok klubja) nagy képernyős tv-vel, játékkaszinóval, internetcsatlakozással és a Kinderhaus (Gyermekház) barkácsházzal, mászófallal, gyermekkonyhával és játszótérrel e korosztályok számára is kielégítő programot kínál.

 

Végül, de nem utolsósorban, a szálloda gondoskodik vendégei jó közérzetéről, egészségük karbantartásáról. Ennek érdekében képzett szakembereket foglalkoztatnak a különféle masszázsok, távol-keleti és kozmetikai kezelések igénybevételére. 

 

Idei újdonság: a rolfing. A testet és lelket egyensúlyba hozó módszer lényege, hogy miközben a kezelő nyomást gyakorol a kötőszövetekre, kiküszöböli a helytelen testtartást, oldja a feszültséget az izmokban, a helyes légzés és a koncentráció segítségével. 

 

Ezen túlmenően természetesen mindenki igénybe veheti a konditermet, valamint a vízi gimnasztika, a csi-kung, a taj-csi, a jóga, a gerinctorna, a terheléses tréning és a Pilates-torna foglalkozásait – térítésmentesen. (X)

 

INFORMÁCIÓ: Hotel Hochschober Familie Leeb und Klein A-9565 Turracher Höhe 5.

Tel.: +43/4275/82 13 Fax: +43/4275/83 68

E-mail: holiday@hochschober.at Internet: www.hochschober.at

G. K.
XVI. évfolyam 6. szám

Címkék: Hotel Hochschober, turizmus, wellness

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.