Egészséges életmód

Holisztikus léböjt


   

  A böjtkúra már ősidők óta elismert és gyakorolt gyógymód volt, mely Aszklépiosz és Hippokratész szerint az élet meghosszabbítására is alkalmas. Hihetetlen, de az biztos, hogy az effajta, az önfegyelmezés és mint az általunk felvállalt és fegyelmezetten végigvitt, tűrőképességünket javító módszer alkalmas arra, hogy segítsük az egészségünk megőrzését.

   

  A méregtelenítés az egészséges táplálkozás alapköve, mely az egészséges életmód fenntartásához elengedhetetlen.

   

  Szervezetünk évente 4-6 kg méreganyagot halmoz fel. Ezek nehezítik testünk zavartalan működését. A méreganyagok a tartósított élelmiszerekből, rovarirtókkal kezelt növényekből, klórozott ivóvízből, szennyezett levegőből, belélegzett toxikus anyagokból, vegyipari, háztartási és kozmetikai készítményekből, az anyagcsere során termelődött salakanyagokból, gyógyszerek maradványaiból, a test elhalt sejtjeiből származnak, valamint a stresszes, félelmekkel teli, túlhajtott életmódnak köszönhetően károsítják az emberi testet.

   

  A testi-lelki szellemi méregtelenítésre, tisztulásra, a külső-belső megújulásra, a lelki kiegyensúlyozottság megszerzésére egyre többen vágynak.

   

  Egy holisztikus léböjtprogram ezt hivatott támogatni. Amelynél a testi tisztulási folyamat során elhagyjuk a szilárd ételeket, és kizárólag gyógyteákat, friss zöldség-, gyümölcsleveke és szűrt zöldségleveseket, Pi-vizet fogyasztunk. Majd az egészséges, természetes étkezés és életmód lehetőségeit megismerve beépítjük, alkalmazzuk a mindennapi életünkben.

   

  Paucsa Lívia terapeuta

   

  A böjt legfontosabb része a lelki és szellemi megtisztulás. Ki vagyok én? Ez az első lépés az önmegismeréshez és a lélek megismeréséhez vezető úton. Az önvizsgálat, egyéni, csoportos beszélgetések, Bach-virág-, Hellinger-terápia, jóga, önmegerősítő hangterápia, gyógyvizes hangfürdő, relaxációs gongfürdő, meditatív állapotok, energetikai helyek látogatása segítik a lelki megtisztulást és a megújulást. Ehhez elengedhetetlenül fontos visszavonulva, önmagunkra, befelé figyelve odaadással, teljes átéléssel megélni a jelen pillanatot. Ezen érzések, energiák megismerése és beépítése a mindennapokba hozzásegít a lelki egészség megőrzéséhez.

   

  Aki egyszer ráérez a holisztikus léböjt ízére, kipróbálja és élete során alkalmazza az effajta egészségtudatosságot, az évente több alkalommal is könnyedén, sikerrel elvégzi a megőrző testi-lelki-szellemi méregtelenítést. Azoknak, akik még sohasem próbálták a léböjtöt, szakember segítségével szervezett csoportos formában 3-5 napos kúra javasolt.

   

  A helyesen végzett holisztikus léböjt után könnyűnek, energikusnak, vidámnak, egészségesnek érezzük magunkat. A megtisztult szervezetben az öngyógyító folyamatok felerősödnek. A vitalitás, a harmónia által a hétköznapi életet boldogabban, kiegyensúlyozottabban tudjuk megélni. Önmagunk elfogadása és szeretete biztosítja embertársaink feltétel nélküli szeretetét. Így élni jó! (X)


  XVIII. évfolyam 8. szám

  Címkék: holisztikus léböjt

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.