Egészséges életmód

Larimar

A hónap drágaköve

  A larimar a nyitottság és a belső, éppen ezért a szürke, novemberi időszak köve. Segítségével könnyebb elviselni a túlvilág közelségét. Ami azért fontos, mert ebben az időszakban evilág és túlvilág közel kerül egymáshoz. Napjainkban is megemlékezünk erről november elsején, a kelta samhain (Amerikában Halloween, a keresztény kultúrában mindenszentek) ünnepén, ill. halottak napján, ami a kelta ünnepkörben az új esztendő kezdetét jelezte. Ahogy a homály a két nap közötti választóvonal, úgy választja el a novemberi félhomály az óévet az új évtől.  


  A novemberi fény megváltoztatja észlelésünket. Még nem köszöntött be a téli sötétség, de a színek lassan kifakulnak, eltűnnek, minden megszürkül. A színek hiánya tompítja külvilágra irányuló figyelmünket, de még nincs annyira sötét, hogy csak befelé figyeljünk. Észlelésünk tehát valóban két világ határán van. Ennek, az év során páratlan időszaknak a hatására fokozódik érzékenységünk, erősödnek intuitív képességeink, jobban meghalljuk belső hangunkat. Minden, ami megérinti lelkünket, erősebb hatást gyakorol ránk, mint máskor. Sok emberben a novemberi szürkeség, valamint az érzékenység fokozódása a titokzatosság félelmetes képzetét kelti. Ez depresszióba torkollhat. A szellemvilágban gyökerező inspirációk rémálmokat idézhetnek elő. Aki túl érzékeny, e hatásokra zárkózottabbá válik, vagy menekülni próbál e képzetek elől. Ez a hangulatingadozás évről évre megismétlődik.

   

  E problémák megoldásában segíthet a larimar nevű drágakő. A Dominikai Köztársaságban kitermelt világoskék kő kb. 16 éve kapható a kereskedelemben. A triciklikus szilikát, amely a szürkésfehér pektolit kék színű változata, már 1974 óta ismert, de a drágakő-minőségű darabok igen ritkák. A spiritualitás iránt érdeklődő emberek körében ennek ellenére csakhamar nagyra becsült és keresett ásvány lett belőle. A tapasztalatok szerint élesíti az érzékelést, az empátiát, az auraérzékelés képességét és a telepátiát.

   

  Ami egyikünknek áldás, a másiknak átok. Míg sokan arra vágynak, hogy érzékenyebbé váljanak, és néha-néha bepillanthassanak egy másik világba, addig e képesség sok embernek megnehezíti az életét. Sok, különleges képességű ember arra vágyik (mindhiába), bárcsak örökre elvesztené különleges adottságait. Ők könnyen zárkózottá válnak, menekülnek a különleges észlelések és hatások elől. Érdekes módon a larimar rajtuk is segít. A kő hatására könnyebben, nyugodtabban képesek elfogadni a rájuk zúduló információkat, legyenek azok kellemesek vagy kellemetlenek. E hozzáállásnak köszönhetően ezeket a jelenségeket mintegy felülről képesek szemlélni. Érzékelésük nem tompul, de a következmények nem zavarják őket annyira.

   

  Azaz a larimar kiválóan alkalmas rá, hogy átsegítsen minket a borongós, titokzatos novemberi időszakon, függetlenül attól, hogy még nagyobb érzékenységet vagy eltávolodást kívánunk.

   

  Fizikai síkon a larimar a mellkas, nyak és fej területén kialakuló blokádok oldására alkalmas. Serkenti az agytevékenységet, erősíti az öngyógyító képességeket, ami ősszel különösen fontos.

  -tamás-
  IX. évfolyam 10. szám

  Címkék: Larimar

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.