Egészséges életmód

Méregtelenítés korcsoportok szerint

Tavaszi újjászületés svéd mintára


Itt a tavasz, ismét eltelt egy év. Nem az a baj, hogy forog az idő kereke, hanem hogy szennyezettebbek is lettünk a mögöttünk hagyott időhordalékkal. Egészségi állapotunkat ez határozza meg. Dr. Alexis Carrel laborvizsgálatai igazolták, hogy néhány sejt gyakorlatilag halhatatlan. Feltéve, hogy elegendő vízhez és tápanyaghoz jut és megszabadul a salakanyagoktól. Ezért a felismeréséért kapta meg a biológiai Nobel-díjat..

 

Minden lélegzetvétellel szennyezőanyagokat szívunk be, rovarirtók, gyomirtók, műtrágyák terhelik szervezetünket. A vásárolt élelmiszerek legtöbbször élelmiszer-ipari kész- vagy félkész termékek. A káros baktériumok eltávolítása, inaktiválása és az élelmiszerek eltarthatósága érdekében sok káros idegen anyag kerül az élelmiszerekbe, továbbá sok vitamin, enzim és bioaktív anyag elpusztul. Vagyis soha nem volt szükségünk annyira a méregtelenítésre, mint napjainkban.

 

Természetesen a szervezetnek van egy gondoskodó, önműködő méregtelenítő-védő mechanizmusa is, az immunrendszerünk, de mi gyakran csúcsra járatjuk szervezetünket, "hitelből élünk", ami egy életre szól, azt rövid távon elhasználjuk. Szervezetünk méregtelenítését ezért több oldalról is támogatnunk kell.

 

1. Elegendő 1,5-2 liter tiszta, pozitív információkkal telített víz ivása. A víz nemcsak feloldja és kivezeti a salakanyagokat a szervezetből, és átmossa a létfontosságú szerveket, hanem a legújabb kutatások szerint fontos információkat is szállít. Tehát ma már nemcsak az a fontos, hogy a víz biológiailag tiszta legyen, de követelmény, hogy kémiai anyagoktól is mentes legyen és élő vízként pozitív információkat hordozzon, melyek segítségével a szervezet energia- és harmóniadeficitjét rendezni tudjuk.

 

2. Egészséges, tiszta, természetes táplálék fogyasztása, melyek energia-mérőegysége nem a kalória, hanem a fotonok száma. A fizikai erő ugyanis nem egyenlő az életerővel, erős fizikumú emberek is szenvedhetnek az életerő hiányától.

 

3. Az időleges táplálékmegvonás tehermentesíti a szervezetet, így a természetes méregtelenítési folyamatok felgyorsulnak.

 

4. A mozgás és az energetizáló gyakorlatok nemcsak a keringés javításában vállalnak óriási szerepet, hanem a mirigyműködés harmonizálásában is, ami a fiatalság alapja.

 

5. A lecsendesített elme, a relaxáció, a pozitív gondolatok, amelyek a felsőbbrendű én által irányítva adják a parancsot a testi funkciók helyes ellátásához.

 

6. A tiszta fény megújítja az elmét és energiát ad a léleknek, testnek egyaránt.

 

A tiszta, egészséges táplálék a fotonok számától függ

 

A méregtelenítő folyamatokat jó, ha korcsoportok szerint végezzük, mert másként kell közelítenünk a gyermekkor, a felnőtt és az idős ember méregtelenítési folyamataihoz, figyelembe véve a különböző korok lelki, testi adottságait.

 

1. Gyermekkorban általában még nem alakultak ki idült gyulladásos folyamatok, nagyobb az aktivitásuk, de a gyors testépítési folyamatok miatt figyelembe kell venni szervezetük építéséhez szükséges anyagok biztosítását. Ezért a gyermekek számára egyhetes programot javasolunk, melyben minden este félórás meleg sósvizes fürdő szerepel, (1 kád vízhez 2 maroknyi tengeri só és 10 dkg szódabikarbóna), ami nagymértékben salaktalanítja, savtalanítja a szervezetet.

 

Ajánlott az egyhetes program alatt napi kétórás intenzív mozgás, melynek felét a szabadban végzik. Táplálékul egy hétig adalékanyagoktól és feldolgozott pelyhektől mentes müzli és friss gyümölcs fogyasztása javallt, ami olajos magvakat, kevés mézet és aszalt gyümölcsöket is tartalmaz. A kúrát salaktalanító gyógyteák fogyasztásával egészítjük ki.

 

2. Felnőttkorban a szervezet a leginkább teherbíró, így a hibás életmód eredményeképpen létrejött károsodásokat komoly eséllyel kijavíthatjuk. Ilyenkor már több káros anyag rakódott le a szervezetben, amit csak az immunrendszer erőteljes aktivizálásával tudunk eliminálni, ehhez kell a böjt. Kezdetben csak egy-, majd háromnapos léböjtkúra javasolt. Haladóknál már megengedhető az egyhetes is. Ilyenkor csak cékla, sárgarépa, zeller frissen préselt levét isszuk 3:3:1 arányban. Napi hárompohárnyi (3x2-3 dl) ezekből a levekből, 2x2-3 dl salaktalanító gyógyteával és naponta legalább 1,5 liter tiszta, energetizált ivóvízzel kiegészítve. A vérkeringés javításához, a gyógyfolyamatok beindításához leginkább a nem dinamikus hatha-jóga gyakorlatok és relaxáció javasoltak. A már említett bázikus fürdő (só és szódabikarbóna) minden korosztálynál kiváló hatású, de szív- és érrendszeri problémákkal küszködők csak orvosi felügyelet és ellenőrzés mellett éljenek vele.

 

3. Az idős emberek (túl az aktív nemi hormonizáción) szintén méregtelenítésre szorulnak. Itt azonban már fokozott óvatosságra van szükség. Az évtizedekig tartó helytelen életmód során felgyülemlett salakanyag hirtelen, nagy erővel történő felszabadulása és feldúsulása a vérben találkozik a már hiányosan működő méregtelenítő szervekkel (sok méreganyag a zsírdepókban, inaktiválás nélkül raktározódik és a zsírdepók felszámolása során ezeket a mérgeket hatástalanítani kell!) és kiválasztó szervekkel, ezért a fokozatosság különösen hangsúlyos. Az idős ember számára leginkább a gyümölcskúra ajánlott. 1-2-3 napos, csak friss gyümölcs fogyasztása, lehetőleg biológiailag tiszta forrásból. Mivel a szervezetben már sok salakanyag található, nagymértékű az elsavasodás és az ásványi só hiánya, epehajtó, víz- és széklethajtó teák ivása javasolt.

 

Egészítsük ki a kúrát ásványianyag-pótlással (pl. Basika). Gyalogoljunk vagy sétáljunk napi egy órát jó levegőjű környezetben és végezzünk taj-csi energetizáló gyakorlatokat, jóga-légzésgyakorlatokat. 

 

Újjászületés svéd mintára Zalakaroson: 06-93-340-640

Dr. Deák Krisztina
XIV. évfolyam 3. szám

Címkék: méregtelenítés, tavaszi újjászületés

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.