Egészséges életmód

Óceánachát

A hónap drágaköve

  Ez az ásvány a természet tavaszi ébredésére emlékeztet: zöld, barna és világos színek filigrán rajzolatokban. Aki megérinti, érzi, hogy az élet minden erejével ki akar bontakozni.


  Ezt a drágakövet mindössze 4 évvel ezelőtt kezdték kitermelni, Európában csak egy éve ismert. Az óceánachát Madagaszkár északnyugati partvidékéről, a Mahajanga-medencéből származik. Ez a vidék a krétakorban, mintegy 130-65 millió évvel ezelőtt lapos tengerfenék volt. Akkoriban Afrika, Madagaszkár és India a Gondvána nevű őskontinens részei voltak. Amikor a kéreglemezek mozgása hatására ez a földrész széttört, vulkanikus eredetű folyadékok törték át a krétaréteg mész- és agyagüledékét. Ebből keletkezett ez a csodálatos drágakő.

   

   

  Óceánachát a drágakőgyógyászatban

  A drágakő megjelenésére hihetetlen sokféleség jellemző: színtelen, hófehér és zöld kalcedonrétegekben barna golyócskákat láthatunk, amelyek közül sokat sugárirányban átlátszó vagy zöld kvarckristályok vesznek körül. Egyes területei leginkább szemekre, üreges szervekre, sejtekre és szövetekre hasonlítanak, mások kóros állapotokra: salaklerakódásokra, baktériumokra, rosszul gyógyuló sebekre, sejtburjánzásokra és daganatokra.

   

  A szignatúrákról szóló tanítás (lat. signum = jel) fontos az alternatív gyógyászatban: hasonló megjelenési formákban a természet fontos összefüggésekre és kölcsönhatásokra mutat rá.

   

  A gyógyító ásványok, különösen az achátok terén bebizonyosodott, hogy a természeti „jelek” valóban hatásosak hasonló megjelenésű betegségek, tünetek gyógyításában. Éppen ezért az alternatív gyógyászattal foglalkozó szakemberek előszeretettel alkalmazzák az achátot a gyógyításban.

   

  Különösen intenzív a hatása az immunrendszerre. E célból a követ a testen kell viselni, lehetőleg úgy, hogy az a bőrrel érintkezzen, esetleg rendszeresen fel kell helyezni a csecsemőmirigy feletti területre. Hatására javul a nyirokfolyadék áramlása, csökken a nyirokmirigyek duzzanata, ugyanakkor jótékony hatású makacs, krónikus fertőzések leküzdésében.

   

  Funkciózavarok és betegségek

  Az óceánacháttal a legkülönfélébb funkciózavarokat (szárazság, nyálkásodás, érzékenység, bőrberepedezés), valamint betegségek tüneteit (gyulladások, gennyedések, viszketés, kiütések stb.) is eredményesen kezelhetjük. A mohaacháthoz hasonlóan különösen a makacs köhögés ellen kiváló. E célból a követ 6-8 órára vízbe kell meríteni, amit azután apró kortyonként meg kell inni.

   

  Az óceánachát igen hatásos a gyomor, a bélrendszer, a hólyag, a prosztata, az anyaméh, valamint a petefészkek és szervi szembetegségek kezelésében. A követ az érintett szervre, ill. annak közelében a bőrre kell helyezni.

   

   

  Sejtregeneráció

  Ámulatba ejtők a kő regeneratív hatásai is. Egész testrészeket lehet segítségével salaktalanítani, regenerálni. Ciszták, miómák és tumorok sokszor néhány heti kezelés hatására visszafejlődnek.

   

  Az óceánachát erősíti a pozitív gondolkodást, fejleszti a tudatot. Vulkáni eredetében tükröződik dinamikus ereje, hatása.

   

  Ez a kőben rejlő, dinamikus, tavaszi ébredést idéző erő ideális áprilisi ékszerré teszi az óceánachátot. Elűzi a tavaszi fáradtságot és tetterővel tölti el viselőjét.

  -tamás-
  IX. évfolyam 4. szám

  Címkék: óceánarchát

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.