Egészséges életmód

XVIII. Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál - Program


   

  Időpont: 2014. december 7., vasárnap, 9.00-től 19.00 óráig • Helyszín: Villányi úti Konferencia Központ, Budapest XI., Villányi út 11–13.

   

  Ezoterikus előadások • Helyszín: 600-as előadóterem

   

  DR. GÖRGEI KATALIN és PAULINYI TAMÁS - Megnyitó

  Időpont: 9.45–10.00

   

   

  JAKAB ISTVÁN - Az új dimenzió honfoglalói

  Időpont: 10.00–10.40

  Egyre több ember egyre nagyobb erőfeszítéseket követően úgy érzi, „megcsinálta önmagát”, „újjászületett”. Ezek az emberek ezután egy ún. „új dimenziós térben” szeretnének kiteljesedni, új látásmóddal, elvekkel, gondolatokkal testileg, szellemileg azonosulni. De honnan tudják, hogy valóban megérkeztek az „új  dimenzióba”? Például onnan, hogy érzik, béke van a szívükben. Belső ragyogással, mosollyal ünneplik az  életet. Speciális meditációval ráéreznek benső lényünkre, meglelik a tudatalatti forrását – mindez érzésekben nyilvánul meg.

   

  MÜLLER PÉTER - Halhatatlan szerelem

  Időpont: 11.00–11.40

  „Ez az előadásom új könyvem személyes hátteréről szól, elsősorban lelkünk mély múltjáról, a reinkarnációról. Arról, hogy valamennyien sorsfeladatot hozunk magunkkal, amelynek megoldása életünk értelme. Én erről a kérdésről csodálatos művésztársam és barátom, Tolnay Klári életének bemutatásával próbálok beszélni.”

   

  BALOGH BÉLA - Karmaoldás – a szenvedés és feszültség feloldásának gyakorlati módszerei

  Időpont: 12.00–12.40

  Az élet folyamatos tanulás, és némely lecke bizony nehéz. Jó lenne tudni, hogy lelki vagy testi kínok, nehéz helyzetek, visszatérő problémák esetén milyen lehetőségeink vannak ezek enyhítésére vagy teljes feloldására. Képességeink rendelkezésre állnak, a lépések egyszerűek, de nem mindegy, hogyan, mikor és milyen irányban tesszük meg azokat. Egyvalami azonban egészen biztos: ahova volt befelé vezető út, onnan van kifelé vezető út is.

   

  SZENDI GÁBOR - Valódi változás

  Időpont: 14.00–14.40

  Miért nem tudunk leszokni, rászokni, felnőni, kitörni, elérni, változni, kibontakozni? Mert az emberi lélek nem úgy működik, ahogy tanítják, és ahogy hisszük. Kitűzött céljainkba nap mint nap belebukunk, újévi fogadalmaink rendre betarthatatlanok. Rágódunk a múlton, szorongunk a jövőn, állandóan keressük az okokat és a magyarázatokat, holott csak a megoldás volna a fontos.

   

  VJACSESZLAV KONYEV - A fiatalítás módszertana

  Időpont: 15.00–15.40

  Gyógyítás és fiatalodás pusztán a tudat erejével? Az orvosi és jogi diplomával rendelkező Vjacseszlav Konyev, a hazánkban is jól ismert tisztánlátó és akadémikus, Grigorij Grabovoj tanai- a számsorok használata, illetve a geometriai formákkal végzett munka. A fiatalító számsorok és a szervek tökéletes regenerálására is alkalmas technikák segítségével mindannyian képesek vagyunk a beteg vagy elöregedett sejtjeink megújítására, a tökéletes egészség megteremtésére.

   

  BESZEDA GÁBOR - Mit tudunk a DNS-ről?

  Időpont: 16.00–16.40

  Figyelemre méltó DNS kutatások folynak világszerte, melyekből az is kiderül, hogy az embert nem véletlenül tartják „fénylénynek”; valamint az, hogy egyesek miért örökölnek betegségeket, míg mások nem. Fény derül a csodaszámba menő gyógyulások magyarázatára és arra, hogy a DNS-nek energetikai megnyilvánulása is  van, s állandó interaktív kapcsolatban van a környezettel, az emberrel. Ám hogyan tudunk vigyázni  DNSünkre, és hogyan tudjuk befolyásolni egészségünk érdekében? Egyebek között erről szól az előadás.

  PAULINYI TAMÁS - Médiumitás és szellemvilágok

  Időpont: 17.00–17.40

  Vannak-e valódi médiumok, létezik-e szellemvilág? Ezekre a kérdésekre nehéz racionálisan egyértelmű választ adni, noha a parapszichológia az ezernyolcszázas években éppen a médiumitás vizsgálatával kezdte meg működését. Valójában kik is nevezhetők médiumnak, milyen kutatásokat végeztek ezen a területen, és mit gondolhatunk a holtak misztikus világáról? Előadásában ezekre a kérdésekre keresi a választ az ismert pszi-kutató, aki a témát történeti és a mai vonatkozásaiban is körbejárja.

   

   

  Természetgyógyászati előadások Helyszín: 300-as előadóterem (földszint)

   

  LÁSZLÓ RUTH - A pszichológusok fája

  Időpont: 10.00–10.40

  Az embernek nem lelke van, hanem maga a LÉLEK. Mindenki „pszichológus”, aki figyeli a lelki életét, akit érdekel az önismeret, a kommunikáció, a viselkedés, a személyiség. A szerteágazó pszichológiai megismerés valamely ágának a művelője lesz. Mert a pszichológia a természetes tapasztalatokon építkezik. A formatervezéstől az űrrepülésig, a neveléstől az alkotáslélektanig
  szinte mindenütt szerepet kap. Metaforisztikusan valóban a fához, az életfához, a tudás fájához hasonlíthatjuk. Minél mélyebb a gyökere, annál magasabbra nő, és mindig hozhat újabb ágakat. Jelképezi az időt, az abban zajló eseményeket, axis mundi, a függőlegességben tagolt értékrend archetípusa. Gyökere, törzse, virága és magja új életet hordoz.

   

  DR. SIMONCSICS PÉTER - Forradalmi újdonság: a mikro-immunterápia

  Időpont: 11.00–11.40

  A diagnózis és a terápia területén egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a fokozódó pszichés és fizikai-kémiai terhelés hatására az egészség megőrzése és helyreállítása az immunrendszer állapotától függ. A belga orvos, dr. Maurice Jenaer – a homeopátia alapelveiből kiindulva – az örökítő anyagok és a gyulladást előidéző vegyületek, valamint a legkülönbözőbb betegségek hátterében megbúvó vírusok anyagainak felhasználásával olyan diagnosztikai és gyógyító kombinációkat dolgozott ki, amelyek könnyen felismerhetővé és kezelhetővé teszik a legkülönfélébb immunológiai, autoimmunbetegségeket, valamint a rák gyógyításában is pozitív eredményekkel kecsegtetnek. Ennek a teljesen újszerű, rendkívül izgalmas és hatékony diagnosztikai és gyógyító rendszernek a vázlatos ismertetését hallhatjuk az előadótól.

   

  DR. KÜRTI KATALIN és DR. ÉBERT JENŐ - Valóban védenek az oltások?

  Időpont: 12.00–12.40

  Az előadók a „Kötelező helyett választható” mozgalom ügyvivői. Előadásuk első részében beszélnek az oltási kötelezettségről, az orvos és a szülők jogairól, kötelességeiről. A  nemzetközi kutatási eredmények és a legújabb tapasztalatok alapján választ próbálnak adni arra a kérdésre, hogy valóban véd-e minden ránk erőltetett oltás, és azoknak – főleg csecsemőkorban – milyen mellékhatásai lehetnek. A második részben a HPV elleni, most óriási kampányt élvező oltás szükségességéről, kedvező és kedvezőtlen egészségügyi következményeiről, már érzékelhető mellékhatásairól lesz szó. Az előadó felteszi a kérdést: valóban a HPV tehető felelőssé a méhnyakrák kialakulásáért?

   

   

  Természetgyógyászati kamara előadások • Helyszín: 216–217-es terem (II. emelet)

   

  DR. CSISZÁR RÓBERT - A Körbler-féle információsmedicina és a keleti gyógyászat

  Időpont: 10.00–10.40

  Az Erich Körbler bécsi tudós által felfedezett és rendszerbe állított ún. információs medicina új nézőpontból vizsgálja a szervezetet, a környezetből érkező finomenergetikai hatásokra való reakcióját és e hatások biokémiai következményeit figyelembe véve. Kutatásaival új alapokra  helyezte az élő szervezetek és az elektromágneses terek viszonyát. Az információs medicina a keleti orvoslás, az akupunktúra rendszerét is alkalmazza, s az előadáson ezt a nyugati-keleti orvoslást összekötő módszert ismerteti az előadó.

   

  DR. RÓZSA KÁROLY - Safe Laserrel az egészség velünk van

  Időpont: 11.00–11.40

  A lézer alkalmazása a gyógyításban lassan fél évszázados múltra tekint vissza, s mára kilépett a klinika falai közül. A Safe Laser család a kis teljesítményű lézerek olyan új területét jelenti, melyben a gyógyító fényhatás bevonulhat a családok mindennapi eszköztárába. Különösen a mozgásszervi és egyéb fájdalmak enyhítésére és a sebgyógyulás serkentésére alkalmas eszköz, ami elfér egy kézben.

   

  DR. VARGHA ZOLTÁN - A Vargha-metodika hatásmechanizmusa a gyógyászatban

  Időpont: 12.00–12.40

  Az előadó az általa kidolgozott gyógyító módszer működését, szervezetre gyakorolt hatását mutatja be. Ennek lényege, hogy a talpon lévő, bőr alatti idegleképezések meghatározott, ritmikus ingerlése az agykéregben aktivitást, s ezáltal az idegleképezéseknek megfelelő szervi területen kiegyensúlyozó hatást vált ki. A fájdalominger hatásmechanizmusára alapozva így teremt lehetőséget a sejteknek az önkorrekcióra, a regenerálódásra.

   

  DR. DEÁK KRISZTINA - A jóga élettudománya és gyakorlata napjainkban

  Időpont: 14.00–14.40

  A civilizációs életforma egyik következménye a szervezet energiahiánya, amely alapvetően  meghatározza életminőségünket. A több ezer éves múltra visszatekintő jóga áldásos hatása éppen az, hogy optimalizálja az energiaáramlást, felerősíti a „csi”-t. A speciális légzőgyakorlatokkal, ászanákkal semmihez sem hasonlítható módon hatni tudunk a belső elválasztású mirigyek működésére, ezáltal az egész szervezetre. A jóga az igazi fiatalság forrása, ami szép testtel is megajándékoz bennünket. A legfontosabb, bárhol és bármikor alkalmazható gyakorlatok bemutatására vállalkozik az előadó, s hívja hallgatóságát egy közös jógázásra.

   

  MADOCSAI ESZTER - A shiatsu szemlélete - a do-in gyakorlata - Csináljuk együtt!

  Időpont: 15.00–15.40

  A shiatsu (siacu) egy modern egészségmegőrző és gyógyító módszer, amely a kínai gyógyászat évezredes hagyományaira támaszkodik. Az egészségmegőrzés és a fájdalmak enyhítésének hatékony eszköze. Az előadó az öngyógyító shiatsu praktikákat és a do-in módszereit mutatja be, a különböző egészségügyi problémák megoldását célozva. Megtanítja, hogyan kezeljük magunkon az akupunktúrás pontokat és a meridiánokat, hogyan nyújtsuk az energiaáramlás mentén az izmokat, szöveteket annak érdekében, hogy feloldjuk a feszültségeket, és optimalizáljuk a szervezet működését. Az érdeklődőknek élvezetes közös gyakorlásban és tanulásban lesz részük.

   

  LÉNÁRT GITTA - Nyers ételekkel az egészségért

  Időpont: 16.00–16.40

  A szervezet folyamatosan képes megújítani önmagát, ha megfelelően táplálkozik – állítja az előadó, aki a nyers étkezés elkötelezett híve. Ám amíg egyes ételek táplálják és energiával töltik fel, mások vegyi anyagokkal és élettelen hulladékkal mérgezik. A túlfinomított, túlfőzött élelmiszerekből legtöbbször hiányoznak az életfontosságú enzimek, melynek következménye az oxigénhiányos, gyenge szervezet. Ezzel szemben a nyers ételek fogyasztása az életerő záloga. A nyers étrend összeállítására vonatkozóan számtalan hasznos tanácsot kapunk az előadás során.

   

  VÉN PÉTER - A látás a fejben dől el - interaktív látástréning

  Időpont: 17.00–17.40

  Jó látás esetén mindent élesebbnek látunk, mint a valóságban. Az éles látás nem elsősorban a valós látáson, hanem főleg az elképzelésen múlik. Így amikor levesszük a szemüveget, a homályos kép nem a szemünkben, hanem a fejünkben, a képzeletünkben homályos – mondja dr. Bates. A rendszeresen és hosszú távon alkalmazott gyakorlatok már sok szemüveges fiatalnak segítettek, de ugyanúgy jótékonynak bizonyultak az idősebb korosztály komolyabb látásproblémáinak javításában is. A szemtréner-előadó ezúttal a szürke hályoggal és a makuladegenerációval küzdő embereket invitálja interaktív látástréningjére – és persze mindenki mást, akinek gondja van a szemével.

   

   

  Szepes Mária emlékműsor Helyszín: 300-as előadóterem (földszint)

   

  EÖRDÖGH KRISTÓF - Vagyok, tehát hatok! - Személyes élményeim Szepes Máriával

  Időpont: 14.00–14.40

  A Svájcban élő természetgyógyász az írónő egyik legrégebbi és legkedvesebb tanítványa volt. Az ő szellemiségét idézi, amikor azt állítja, hogy „az egészség és a harmónia is ragályos!” A Szepes Máriával  átélt élmények ismertetésével tarkított előadásban megelevenedik az írónő több fontos tanítása: egyebek között megtudhatjuk, hogyan kell értelmezni manapság a hallgatás erényét, miért fontos a karakterológia ismerete és az erős személyiség a mai világban, milyen következményei lesznek a „világhálós” életmodellnek?

   

  TUNYOGHI HENRIETT és VÁSÁRY TAMÁS - Egyensúly

  Időpont: 15.00–15.40

  Szepes Mária könnyedén sétált saját szivárványhídján, amelyet maga hozott létre, hogy összekösse vele belső és külső világát. Minél közelebb van egymáshoz e két világ, annál inkább harmóniában vagyunk önmagunkkal és környezetünkkel. De hogyan lehet ezt megteremteni itt, a XXI. században, ahol a materializmus a fő vallás? Odafigyelünk-e eléggé arra, hogy testünk, lelkünk miként érez? Az  elcsendesedés, a megfigyelés által lehet meghallani a belső hangot, amely tudja bennünk, hogy milyen sorsot szükséges betöltenünk.

   

  GRANDPIERRE ATILLA - Jó hírem van: a világegyetem él!

  Időpont: 16.00–16.40

  Itt élünk egy hatalmas, gigantikus világegyetemben, egy forgó, száguldó bolygón. De hogyan nyithatjuk ki az ajtót az élet teljes valóságára? A kulcsot három kérdés adja meg, mint a népmesékben. Mi az élet? Mi az emberi tudat? Miféle természetű a világegyetem? Mindhárom kérdés a végső kulcskérdésben gyökerezik: él-e a világegyetem? Ha a válasz igen, akkor ettől a tudatod egyszerre nő fel az élethez és a világ világegyetemhez. Ha kinyitod az ajtót a teljes életre, személyesen találkozol a világmindenség legnagyobb titkaival, és érzed, egy vagy a kozmosszal!

   

  SOMA MAMAGÉSA - A hétköznapi élet mágiája – avagy a tudatosság teremtő ereje

  Időpont: 17.00–17.40

  „A ’90-es években az első spirituális olvasmányaim egyike volt A mindennapi élet mágiája című könyv Szepes Máriától, s igen nagy hatással volt rám. Azóta is a legérdekesebb témának tartom a sors és a szabad akarat egymáshoz való viszonyát, vagyis azt, hogyan és milyen mértékben lehetünk életünk hajójának kapitánya. Néha úgy érzem, nem az én érdemem, hogy a Hajdúnánásról fővárosba költöző, azt kiskorától meghódítani vágyó kislány elérte a célját. De vajon kié? Mi az, amit a tudatosságom ereje által teremtettem? És hogyan? A hétköznapjaim tele vannak mágikus gyakorlatokkal, rituálékkal, és figyelem a következményeket, mint egy izgalmas kísérletet. Élvezetes ez az életjáték!”

   

   

  A Baktay Ervin Asztrológiai Egyesület-Intézet ezüstjubileuma • Helyszín: 200-as előadóterem

  A rendezvény háziasszonya: Bálint Edina

   

  DR. JANÁK LAJOS - Megnyitó

  Időpont: 9.45–10.00

   

  TAKÁCS TIBOR - Párkapcsolati problémáink az új évszázadban

  Időpont: 10.00–10.40

  Sokan, sokféle módon közelítenek a párkapcsolatok témájához. A világ változik, s olykor magával sodornak bennünket az események. Jól látható, hogy a párkapcsolatok minőségében, a párok egymáshoz való viszonyában alapvető változások történtek az utóbbi évtizedekben. Az előadó, miközben rávilágít ezekre a változásokra, az asztrológus szemével megmutatja azt is, miként lehetünk úrrá a párkapcsolatunk zavaraiból adódó nehézségeken.

   

  BÁN TAMÁS - Asztrológia a XXI. században

  Időpont: 11.00–11.40

  A Vízöntő korszak hajnalán gyorsuló változásoknak lehetünk tanúi. A tudományos forradalom korában az asztrológiának és az asztrológusoknak is változni kell: vizsgálódásaikban alkalmazni szükséges atudományos eredményeket, a modern eszközöket, számítógépes programokat. De a jövőkutatás módszereit vajon milyen mértékben képes alkalmazni a modern asztrológia? A genetika és az epigenetika új megállapításai milyen hatással lehetnek az öröklött tulajdonságok értelmezésére, és ezt az asztrológus miképpen tudja beilleszteni a saját módszerébe?

   

  KALO JENŐ - Betegségeink az asztrológus szemével

  Időpont: 12.00–12.40

  Ha megvan a lelki békénk, akkor testben és lélekben harmonikusak, egész-ségesek vagyunk. Ha a lelkünket „rágja a szú”, akkor ezek a fájdalmak előbb-utóbb testi tünetekké válnak. A megoldás az, hogy sokkal tudatosabban élünk, és megpróbáljuk megérteni azokat a szimbolikus üzeneteket, amelyek állandóan jelen vannak az életünkben. Ezáltal elkerüljük, hogy problémáink okát másokra vetítsük, és szembesülünk azzal, hogy a betegség a lelkünk tükre, és a külvilág reakciója is tükröt tart elénk. A belső fejlődés útján mindenkinek végig kell haladni, még akkor is, ha az szenvedéssel jár. Ez az út a lélek alkímiája!

   

  PAKSI ZOLTÁN - Csillagkapuk, sorsfordulók

  Időpont: 14.00–14.40

  Életünkben megannyi döntés és változás terel minket új irányokba. A Tabula smaragdina ősi tanítása szerint: „amint fent, úgy lent”. Tehát a sorsfordulóknak megvannak az égi megjelenései is. Az egyik ilyen a lelkek útján, a Tejúton megjelenő égi kapu, a Gemini csillag kép (régen Napkapuként, Aranykapuként is nevezték), melyen át a poláris világba érkeznek az emberi lelkek. Ezen égi átjárók, csillagkapuk ismeretével érthetjük meg mélyebben a sorsfordulóinkat, és fejthetjük meg az abban rejtőző, számunkra íródott tanításokat is.

   

  DR. TÁRNOKI GÁBOR - Klasszikus kérdőasztrológia - változó világ, örök érvényű tanok

  Időpont: 15.00–15.40

  Kevesen gondolnák, hogy egy kellő körültekintéssel feltett kérdésnek is lehet születési képlete, amely a hozzá tartozó időpont és földrajzi hely koordinátáiba ágyazva éppen olyan jól azonosíthatóan leírja az ismert körülmények jellegzetességeit, mint egy emberi lény radixa annak veleszületett jellemvonásait. Ha pedig megvan a személyre szabott kiindulási pont, a konstelláció aktorainak csoportdinamikájából és tovahaladásuk természettörvényeknek meskedő alakulásából már következtetni lehet, milyen sors vár a képlet alanyára – esetünkben mi lesz a kérdezett ügy várható kifejlete.

   

  DR. FÖLDES LÁSZLÓ - A kínai asztrológia (BaZi) és a betegségek

  Időpont: 16.00–16.40

  A BaZi (Nyolc Karakter) asztrológia ciklusosan ismétlődő időütemekkel és azok egymásra gyakorolt hatásaival foglalkozik, így alapját nem a bolygók és a csillagok mozgása képezi. Ezen időütemek – melyeket a tradicionális Öt Elem és Hat Qi analógiák alapján jellemez – határozzák meg a testi és lelki karakterünket, vagyis a személyiségünket. Ugyanezen időciklusok – hatást gyakorolva a születési karakterünkre – bennünk egyensúlytalanságot, így betegségeket okozhatnak. Egy betegség pontos diagnózisához és a kórfolyamat megértéséhez tehát nem elegendő a tünetek aprólékos ismerete, hanem szükséges feltérképezni azokat a személyiségjegyeket is, amelyek lehetőséget adtak a problémák megjelenésére.

   

  DR. JANÁK LAJOS - Világesemények a mundánasztrológia tükrében

  Időpont: 17.00–17.20

  Évezredekkel ezelőtt nem készültek személyes horoszkópok. Az asztrológusok főleg a világeseményeket, birodalmak, országok, háborúk és békekötések alakulását vizsgálták. Tévesen ezt politikai asztrológiának is nevezik, holott idetartozik minden, ami a Földön történik, beleértve a természeti katasztrófák, társadalmi mozgások előrejelzését. A világesemények alakulása határozza meg a lehetőségeinket. Nem mindegy, milyen időben élünk és igyekszünk érvényesülni. Az egyéni  sorsokat befolyásolják például a háborúk vagy a gazdasági válságok, s ily módon a tömegsorsok alakulásának vizsgálata elkerülhetetlenül érinti a politikát is.

   

   

  Művészeti programok • Helyszín: aula

  A 13.00-tól 13.50-ig tartó művészeti előadások helyszíne: 600-as, 300-as és 200-as előadótermek

   

  HERENCIAS EGYÜTTES - Inka örökség – vendégváró nyitókoncert

  Időpont: 9.00–9.50

  A Herencias jelentése: örökség. Az együttes háromtagú: Enrique és Marcelo ecuadori, Richard perui, de már húsz éve családjaikkal együtt Magyarországon élnek. A tradicionális dél-amerikai indián zene keretében többfajta stílust képviselnek: így fusion és meditációs műfajban is jeleskednek, de elsősorban az eredeti andoki népzenei hagyományokat művelik. Jellemző hangszereik: a pánsíp (Toyos, Zankas, Maltas), a furulya (Quena, Quenacho) és a csörgők – mindezeket énekkel, sőt tánccal egészítik ki. Vérpezsdítő előadásuk hangulatos nyitánya fesztiválunknak.

   

  FARKAS TÜNDE – KERESZTES BARNA - CSEKE SZABOLCS - Ősök dalai

  Időpont: 10.40–11.00

  Három tehetséges zenész találkozott abból az alkalomból, hogy ízelítőt adjanak a fesztivál közönségének az ősi magyar hagyományokat és sámánköltészetet idéző dalaikból. Mindhárman alkotói munkájuk fontos részének tartják, hogy az ősi képek és dallamok helyet találjanak a mai kultúránkban. Műsorukban a régi népi hangszerek mellett megszólal a gitár is Keresztes Barna énekkel fűszerezett játékában, a hegedű Cseke Szabolcs előadásában, valamint az ütőgardon és koboz Farkas Tünde énekesnő közreműködésével.

   

  HALUNA THERAPY GROUP - Ébredés

  Időpont: 11.40–12.00

  A zenekar tagjai valamennyien gyakorló természetgyógyászok, így nem csoda, ha számukra a holisztikus látásmód, az egyensúly és a harmónia megteremtése alapállás. Ez a szellemiség jelenik meg a különböző zenei irányzatot és a különleges hangszereket ötvöző előadásukban. Zenéjüket hallgatva az emberek maguktól ébrednek rá, hogy ebben a gyorsan változó, értékét vesztett világban lehet másként is élni, miközben az őszinte szeretet zenei rezgései hatalmukba kerítik őket.

   

  MESZECSINKA EGYÜTTES - „Szállok”

  Időpont: 13.00–13.50 - Helyszín: 600-as előadóterem

  A Meszecsinka öt éve alakult, zenéjük igazi értékét a felfelé való „elszállás” és a befelé való „mélyülés” adja. „Meleg, védelmező aura öleli körül produkciójukat, belemerülni a világukba természetes és természetfölötti élmény.” A zenekar nemrég adta ki a „Kinyílok” című albumát, a címadó dalra készült klip a World Music Network Top10-be is bekerült. A dalt először a Természetgyógyász Magazin fesztiválján adták elő, két évvel ezelőtt. Most további „elszállásra” hívnak új dalaikkal és az énekesnő Annamari mágikus előadásával.

   

  PERJÉS JÁNOS, KOZMA KRISZTINA és KUTIK REZSŐ (szereplők) - Máraira hangolva: Szepes Mária és Faludy (Mesterek sorozat) – A Spirit Színház előadása

  Időpont: 13.00–13.50 - Helyszín: 300-as előadóterem

  „Mindig hallani kell egy hangot, amely egyszerre szól a világból és a költő lelkéből. Ezt a hangot kell visszaadni.” – Három klasszikus mester (Márai, Faludy, Szepes Mária) egymás kortársai voltak. Gondolatviláguk hasonlóságát vagy éppen különbözőségét mutatja be előadásában a Spirit Színház, s megtudhatjuk, hogyan vélekednek ők hazáról, vallásról, hitről, barátokról, művészetről, az élet igazi értékeiről. Eközben megszólalnak gitáron egy évszázad közismert dalai.

   

  KÖVI SZABOLCS - Pánsípon – CD-bemutató koncert

  Időpont: 13.00–13.50 - Helyszín: 200-as előadóterem

  „A régóta tervezett album csupa szívhez szóló, dallamos számot tartalmaz, mert úgy érzem, a pánsíp hangja maga a színtiszta romantika. A lemez teljesen új anyag, nem válogatás, keverednek benne a franciás, latinos, íres és misztikus dallamok. Kerestem a hangszerre jellemző hangulatokat, ami nekem egyet jelent a nagy érzésekkel: a szerelemmel, a vágyódással, a tengerpartok, a végtelen mezők, a nagy hegyek friss levegőjének illatával.”

   

  DELHUSA GJON - A világ körül – popmeditáció

  Időpont: 14.40–15.00

  A balkáni származású, mediterrán lírai énekesként ismert előadó – felhasználva spirituális tapasztalatait – ezúttal lélekemelő, zenei szeretetmeditációval kedveskedik a közönségének. Spirituális világzenei műsorában – megőrizve a popzenei elemeket – megjeleníti az indiai és a dél-európai zenei kultúra elemeit. Gjony nemcsak énekel és gitározik, hanem több különleges hangszer és zenei berendezés segítségével megsokszorozza hangjának energiáját, és bizonyítja: a zene gyógyítani képes!

   

  HANNAH BERGER - Az ég gyermeke a szív

  Időpont: 15.40–16.00

  A fesztiválunkon már többször fellépő énekesnő különleges énekhangjával, egzotikus előadásmódjával most is kuriózumot ígér a hallgatóságának. Ezúttal anatóliai, alevi, török és kurd dalokat szólaltat meg zenekarával. A 16. században, Sivas tartományban született Pir Sultan Abdal misztikus költő megzenésített verseit török és kurd nyelven énekli.

   

  LAÁR ANDRÁS - Ég-idézés

  Időpont: 16.40–17.00

  Laár András zenész, művész és buddhista tanító ez alkalommal – mindenki számára megélhető – világi szertartászeneként égi erőket idéz dalaival, amiben igazi tűz ég gyógyító erőként. Ez belső hitünk tüzét ébreszti fel, amelynek lángjában válhat eggyé a látás, a tudat és a szellem fénye. Az ismert és népszerű előadó ebben a szakrális, égbe emelt zenében a tőle megszokott hangzásvilágban egyesíti – teszi eggyé – a távol-keleti bhajanok és a spirituális hagyományok zenéinek üzenetét, ami nem más, mint meghívás a tisztulásra, a gyógyulásra és a felébredésre.

   

  KIYO KITO TAIKO JAPÁNDOB CSOPORT - Télapó-koncert

  Időpont: 18.00–18.50

  A 2000-ben alapított zenekar sokadjára visszatérő, nagy sikerű vendége a Természetgyógyász Magazin decemberi fesztiváljának. Nem véletlenül, hiszen mi is lehetne energikusabb lezárása egy ilyen színes napnak, mint a taiko dobok robajló hangja az aulában? Akik ezt már megtapasztalták, biztos örömmel várják az újabb fellépést. Akik pedig még nem, nos, azoknak mindenképpen ott a helyük az első sorokban!

   

   

  INGYENES ÁLLAPOTFELMÉRÉS ÉS TANÁCSADÁS

  Figyelem! Az állapotfelmérés és tanácsadás ingyenes, de az eszközökért (pl. laborvizsgálat stb.) fizetni kell. Felhívjuk figyelmüket arra is, hogy az ingyenes szolgáltatásokat csak korlátozott számban és a jelentkezések sorrendjében tudjuk kielégíteni.

   

  •Bartha Tamás: asztrológiai tanácsadás
  •Bíró Ilona: kapcsolatteremtő (Pearl-féle) gyógyítás
  •Braun Miklós: Voll-féle állapotfelmérés
  •Clear Nature Masszázsoktató Központ: hangtál-, hangvillakezelés
  •Csendes Miklós: sorselemzés kártyával
  •Csörgő Ágnes: grafológia
  •Farkasné Horváth Erzsébet: kineziológiai állapotfelmérés
  •Fürjes Éva: kineziológiai állapotfelmérés
  •Imolai Judit és csapata: pszichoasztrológia, asztrológia, tarot, kártyavetés, magyar és Symbolon kártyával
  •Horváth Andrea: allergiavizsgálat Vega-teszttel
  •Juhász Barbara: kineziológia és quantum balance
  •Jóság Tava Reiki Alapítvány: reiki kezelés
  •Kristály Akadémia: kristálytudat-gyógyászat
  •Magyar Gabriella: sorselemzés, testilelki tanácsadás
  •Majoros János: energetikai állapotfelmérés
  •Otyehel Krisztina és csapata: svéd frissítő masszázs, csontkovács
  •Parafejes Ervin: talpreflexológia
  •Rácz Mária Erzsébet: asztrozófiai tanácsadás
  •Ruga Zsóka: magzati állapotban ért stressz gyors oldása, karmaoldás, lábguru talpmasszázs
  •Sántáné Csák Angéla: kvantumgyógyítás
  •Szabados Ilona: Bach-virágterápia
  •Varró József: tarot
  •Vén Péter: látástréning
  •Virágh Júlia: íriszdiagnosztika
  •Usui Szellemi Iskola Közösség: jinjutsu kezelés

  tgym
  XX. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2017. november

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.