Egészséges életmód
<< 1   2   3   4   5   6   ... >> 25 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A perui sámán ösvénye

Abban az élményben volt részünk, hogy két csodálatos dél-amerikai ember érkezett Magyarországra, hogy megossza velünk tudását. Ezt Szemereyné Nagy Melinda és Szemerey István támogatásának köszönhetjük.

» Részletek

A szexualitás taója

A régi kínaiaknál a szexuális erő az egészség, a kreativitás és a spiritualitás alapjának számított. A nyugati világban ma a szex mindenhol jelen van, ennek ellenére társadalmunkban egyre inkább csökken "a világ legszebb dolga" iránti érdeklődés. Cikkünk ahhoz ad tanácsokat, mit tehetnek ebben az esetben a nők.

» Részletek

A tánc mint életelixír

Pápua–Új-Guinea kukukuku asszonyai vagy a lakota sziúk naptáncosnői számára a tánc az élet elválaszthatatlan része. A testmozgáson kívül elsősorban azt a célt szolgálja, hogy átlépjék saját határvonalaikat és megtalálják önmagukat. Petra Schönl felkereste ezeket a természeti népeket, és megtanulta táncuk nyel vét. Olyan gyógyító tapasztalat ez, amelyet ma más asszonyoknak ad tovább. A tánc ugyanis erősíti az öntudatot, új energiát ad és megszabadít a lelki terhektől.

» Részletek

A tej útja - a tejfogyasztás dilemmái

Az elmúlt másfél évtizedben sokan vonták le azt a következtetést az információkból, hogy a húsfélék napi étrendünkből történő kizárását a megfelelő beltartalommal rendelkező tej- és tejtermékek felhasználásával pótoljuk. Bár a tej- és tejtermékek túlzott fogyasztásának hátrányairól már voltak sejtéseink, ezek azonban értelmes és tartalmas megfogalmazásban inkább csak napjainkban jelentek meg.

» Részletek

A természet titkai

Odakinn felébredt a természet. Aki ilyenkor nyitott szemmel jár-kel, csodálatos természeti jelenségekre bukkanhat. • A vadállatok gyógynövénypatikája • Botanikus virágóra • A vadvirágok megjósolják az időjárást

» Részletek

A titokzatos kabbala

Nem is olyan régen az emberek többsége még csak nem is hallott a kabbaláról. Ám amióta hívei között olyan hírességek bukkantak fel, mint Madonna, Demi Moore, Naomi Campbell vagy Elisabeth Taylor, a zsidó tanítás világszerte ismertté vált. De mit is kínál nekünk valójában ez a bölcsesség?

» Részletek

A Tudás templomai

 

» Részletek

A tu­dat fejlődése és hatalma

» Részletek

A víz él

Ma­sa­ru Emo­to ja­pán ku­ta­tó ré­gó­ta vizs­gál­ja a víz bio­fi­zi­kai tu­laj­don­sá­gait. Ami azon­ban el­ső­re unal­mas labor­mun­ká­nak tű­nik, az a va­ló­ság­ban rend­kí­vül iz­gal­mas te­vé­keny­ség. Emo­to spe­ciá­lis fo­tó­tech­ni­ká­val bi­zo­nyít­ja, hogy a víz meg­őr­zi gon­do­la­ta­in­kat és ér­zé­se­in­ket. Meg­mu­tat­ja azt is, ho­gyan le­het po­zi­tív ...

» Részletek

A vízháztartás egyensúlya

A víz a legfontosabb tápanyag. Nélküle nem tudnák betölteni feladatukat szervezetünk legkisebb egységei, a sejtek. Számos betegség és panasz elkerülhető, ha megfelelő mennyiséget iszunk. A legújabb kutatások azonban arra is felhívják a figyelmet, hogy jóból is megárthat a sok.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2019. június

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.