Egészséges életmód
<< 1   2   3   4   5   6   7   8   9   ... >> 25 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Az egészség iskolája

Sokféleképpen képzeljük el egészségünk megóvását és a minél teljesebb élet megvalósítását. Van, aki már fiatalon eldönti, mit is fog kezdeni az életével. De olyan is van, aki nem tervez sem hosszú, sem rövid távra. Csak él egyik napról a másikra.

» Részletek

Az élet vize

Ez a legfontosabb innivaló: olcsó, kalóriaszegény és mindenki számára elviselhető. Ráadásul a víz nagyon sokat tehet egészségünk megóvása érdekében is.

» Részletek

Az elhízás lelki háttere

» Részletek

Az energiatakarékos izzók sötét oldalai

 Az energia takarékos izzók elektroszmogot produkálnak, fényük villog, fényspektrumuk és színeik rosszabbak, mint a hagyományos körtéké. Akadnak közöttük olyanok, amelyeknek szaguk van és káros anyagokat bocsátanak ki, többek között veszélyes higanyt. Az EU által hozott törvény betiltja a hagyományos égőket, Így egyre nagyobb jelentőséget kapnak az energiatakarékos izzók. De jobb, ha a felhasználók tudják, mire kell számítaniuk a jövőben.  

» Részletek

Az érett szerelem boldogsága

Őrült szívdobogás és felhőkön lebegés – ez nemcsak a fiatalok kiváltsága. Egyre több ember vállalkozik rá, hogy életútjának felén túl új kapcsolatot alakítson ki. A késői boldogság különösen szép lehet

» Részletek

Az erősebbik nem gyengéi

A férfiak hajlandók tenni egészségükért, ha fitneszről, sportról vagy az izomtömeg növeléséről van szó, azonban a hosszú távú egészségmegőrzést és a betegségek megelőzését nem tartják fontosnak. Holott a magát évszázadok óta erősnek nevező nem valójában - legalábbis egészségügyi szempontból - gyengébb.

» Részletek

Békegong hangterápia

» Részletek

Beszélgetnek a magzatok

Idén is megrendezik, immár hatodik alkalommal, a Születés hete rendezvénysorozatot. Szakmai előadások, tájékoztatók és kulturális események várják az érdeklődőket május 5-11. között az ország több pontján. A nyitónapot május első vasárnapján a budapesti Aranytíz Művelődési Központban tartják. A nyitónapon délelőtt fél tizenkettőtől előadást tart dr. Raffai Jenő. Ő és Hidas György dolgozták ki a baba-mama kapcsolatanalízis módszerét, amelynek segítségével az anya már születése előtt ...

» Részletek

Beteg gyermek - beteg környezet?

Szülők, nevelők, tanárok mindennapjainak megrontói, rémálmai azok az egyre nagyobb számban feltűnő gyermekek, akik koncentrációképtelenségükkel, állandó mozgékonyságukkal, időnkénti dühkitöréseikkel végtelenül próbára teszik a körülöttük tevékenykedő felnőttek idegrendszerét, tűrőképességét. Emellett azonban excentrikus viselkedésükkel nemcsak a többiek játékát, tanulását zavarják komoly mértékben, hanem végletesen el is különítik magukat a kortársaiktól. Már ...

» Részletek

Betegség helyett védettség

Ha az immunrendszerünk legyengül, és ez a hideg évszakokban gyakran előfordul, akkor számtalan  betegség előtt megnyílik az út. Ilyenkor ugyanis szervezetünk védekezőrendszere nem elég erős ahhoz,  hogy legyőzze a baktériumokat, vírusokat és egyéb kórokozókat. A modern immunterápia felismerései és szakértőinek ötletei mindannyiunkat hozzásegítenek egészségünk megőrzéséhez.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2019. június

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.