Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Aranyér

Aranyérbetegséggel a felnőtt lakosság kb. egyharmada küzd, főként a nők, akiknél többnyire szülés után, elhízás következtében, illetve a nem megfelelő étrend és életmód miatt alakul ki. A betegség lényege az, hogy a vénákban pang a vér. Ennek viszont többféle oka lehet, így az erek genetikai okokra visszavezethető gyengesége, az érfalakra székelés közben nehezedő nagy nyomás, nehéz súlyok emelése, terhesség, hosszan tartó ülés vagy állás, hasmenés, alkoholizmus stb.

» Részletek

Aranyér (2)

Szinte senki sem beszél róla szívesen, pedig a legtöbben 30 felett érintettek. Ha pontosak akarunk lenni, mindenkinek van aranyere, ugyanis a haemorrhoidák (ez az orvosi neve a végbélnyílásban elhelyezkedő vénafonatnak) biztonságosan lezárják a végbélnyílást. Azonban a folyamatos, illetve egyre fokozódó nyomás, valamint a kötőszövetek megereszkedése, renyhülése következtében a vénafonat egyes részein kitágul, ez az érszakasz csomószerűen megnagyobbodik. Hasonló a helyzet, mint a lábszárban keletkező visszértágulatnál. A ...

» Részletek

Aranyeres bántalmak

» Részletek

Aranyeres bántalmak 2. rész

» Részletek

Aranyeres bántalmak 3. rész

» Részletek

Az aranyér kezelése házilag

Mottó: "Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért. (Maurice Messegue)

» Részletek

Inkontinencia és az aranyér megelőzése

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2021. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.