Összes cikk
<< 1   2   2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Gyomorhurut

 

» Részletek

Gyomorhurut 2.

» Részletek

Gyomoridegesség és társai

A belek, a gyomor vagy a hólyag irritatív állapotai esetén – amikor a betegnek vannak panaszai,  tünetei, de nem állapítható meg szervi megbetegedés – gyakran lelki hátterűnek minősítik a problémát. A tapasztalatok szerint azonban az ilyen esetekben sem ritka a szervi kiváltó ok, ha kellően alapos a kivizsgálás.

» Részletek

Ingerlékeny gyomor

Ha­ valaki­ manapság ­gyomorpanaszokkal­ fordul­ orvoshoz,­ a ­legtöbb­ esetben ­valamilyen­ modern ­savlekötőre­ szóló ­recepttel ­távozik.­ Akut­ esetben ­ezek ­a­ szerek­ természetesen ­jó ­megoldást ­jelentenek, ­tartós­ terápiának­ azonban ­kérdésesek.­ A ­gyomor nyálkahártya-gyulladás­ gyógyítását­ az­ okok ­felszámolásával­ kell­ kezdeni:­a­ táplálék átállítás ­és ­a ­lemondás­ az ...

» Részletek

Norovírusok - Gyomor- és bélfertőzések okozói

Hirtelen fellépő rohamszerű hasmenés, amely erős betegségérzéssel párosul – az ilyen panaszok mögött gyakran norovírus-fertőzés rejtőzik. Ezek a kórokozók főként a hideg őszi és tavaszi hónapokban csapnak le kíméletlenül. Maguk a tünetek ugyan néhány napon belül megszűnnek, a norovírusok azonban még sokáig ott tombolnak a gyomrunkban és a beleinkben.

» Részletek

Puffadás

Hogy időnként bélgázok kínoznak minket, ugyan kellemetlen, de normális. Végül is a szervezetnek csak meg kell szabadulnia valahogyan az emésztés folyamán keletkező gázoktól. Mindez akkor válik problematikussá, ha túl sok gáz képződik. A has ilyenkor rossz esetben egészen léggömbszerűen felpuffad, és fájdalmat is okoz. A panaszok oka sokféle lehet: így például az epeáramlás zavara, a hasnyálmirigy emésztőenzimeinek hiánya vagy a bél gombás fertőzése.

» Részletek

Reflux - Kellemetlen emésztési zavar

A gyomorsav maró folyadék, amelyet sósav és pepszin alkot. Túlságosan agresszív anyag az érzékeny nyálkahártya szempontjából. Ha a gyomorsav véletlenül a nyelőcsőbe kerül, égő érzetet érzünk a szegycsont mögött, vagy savas felböfögést tapasztalunk.

» Részletek

Tegyünk jót a gyomrunkkal!

Főként ha ünnepnapok jönnek, akkor vagyunk hajlamosak arra, hogy túl sokat, túl édeset, túl zsírosat együnk. A következmények: gyomorbántalmak, gyomorégés, hányinger, rosszullét. Szerencsére számos olyan szelíd módszer létezik, amellyel segíthetjük az emésztésünket és megőrizhetjük gyomrunk egészségét.

» Részletek

Tűz a mellkasban

A felnőttek több mint 50%-a szenved alkalmanként vagy akár gyakrabban gyomorégésben. Az érintettek sokat tehetnek a panaszok enyhítése érdekében, ami azonban nem azt jelenti, hogy meggondolatlanul gyógyszereket kellene bevenniük.  

» Részletek

Van remény! - 2005. február

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.