Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A máj betegségei

» Részletek

A máj betegségei 2. rész

» Részletek

A máj betegségei 4. rész

» Részletek

A máj erősítése gyógynövényekkel

Azt valószínűleg sokan tudják, hogy a májat elsősorban az alkohol, a különféle mérgek, gyógyszerek és vírusok károsítják. Azzal azonban már jóval kevesebben vannak tisztában, hogy a fáradtságnak, a levertségnek és a koncentrációzavaroknak is közük lehet a májhoz. A természet patikája a májbajokra a máriatövist, a pitypangot, a vérehulló fecskefüvet és az articsókát kínálja.

» Részletek

A sokoldalú kurkuma

» Részletek

Jól működő máj - jó közérzet

A májnak az anyagcserében játszott kiemelkedő szerepe megmutatkozik a méretében is, hiszen nincsen az emberi szervezetben még egy mirigy, amely ilyen nagy volna. Ha túlterheltsége miatt a feladatát csak részben tudja ellátni, az kihat az egész szervezetre. A máj tehermentesítésével és erősítésével számos azonosíthatatlan panasz, így fáradtság, hányinger, migrén vagy depresszió esetén is igen gyakran a közérzet javulását érhetjük el.

» Részletek

Krónikus májgyulladás

» Részletek

Máj- és epevédelem gyógyfüvekkel

» Részletek

Májbarát ételek

» Részletek

Szívünk csücske – a máj

A máj tárolja a vért és a szív szállítja  Manapság az egészségügyön belül az érdeklődés középpontjába a szívvel kapcsolatos megbetegedések (anginák, szívritmuszavarok, szívelégtelenség, infarktusok) kerültek, de az egyetemi orvoslás és a közvélemény egyáltalán  nem gondol arra, hogy mindezek az életet veszélyeztető kórképek mögött az esetek legnagyobb részében a kínai orvoslás tanai szerint a máj funkciózavarai állnak.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.