Összes cikk
 1   2   3  >> 3 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A has önmasszázsa

Napi kétszeri 15-20 perces hasmasszázs elegendő ahhoz, hogy hozzájáruljon a bélrendszer tartós egészségéhez. Immunrendszerünk sejtjeinek 70 százaléka a bélben él ugyanis. Ám a többi testrésznek és a léleknek is előnyére válik ez a módszer, amelyet a német Doris Lorenzen fejlesztett ki.

» Részletek

A krónikus fáradtság szindrómától a vastagbélrákig

Korunk stresszel teli, túlhajtott élete, a helytelen táplálkozás, a dohányzás, az amalgám fogtömések, az alkoholizálás, a cél nélküli élet először a vegetatív idegrendszer sérüléseit eredményezi, majd jönnek a testi formák számtalan megjelenési módban. Sokszor elemeztem már az ok- okozati lépcsőket, részletesen kifejtve lépésről lépésre, hogy miért és hogyan követik egymást a tünetek és a különféle(bőrgyógyászati, belgyógyászati, szemészeti, gégészeti, ...

» Részletek

A vastagbélrák megelőzhető - A táplálkozás jelentősége

Az összes vastagbélrákos esetnek mindössze 5-10 százalékában játszanak szerepet genetikai  tényezők. Jelentős kockázati tényezőnek számít a mozgáshiány, a stressz, a dohányzás, a túlsúly és a helytelen, egészségtelen táplálkozás. Mindezek alapján leszögezhetjük, hogy az egészséges, vitális anyagokban bővelkedő étrenddel hatékonyan védekezhetünk a rákos megbetegedések ellen. Kezünkben van tehát a lehetőség, hogy megelőzzük a (bél-)rákot.

» Részletek

Amikor "ereszt" a bélnyálkahártya

A beleket általában a tápanyagok felszívására és kiválasztásra hivatott szervnek tekintjük. Ez azonban nem minden: a bélrendszer szervezetünk legnagyobb immunszerve, amelyben a test összes, immunitásáért felelős sejtjének 70%-a tartózkodik. Ez azt jelenti, hogy egészségünk és jó közérzetünk nagymértékben beleink egészséges működésétől függ. Utóbbi feltétele az egészséges, intakt bélflóra és annak barrier funkciója.

» Részletek

Bél – egészségünk központja

Az immunrendszernek közel nyolcvan százaléka a bél nyálkahártyájának meghatározott területein helyezkedik el. Mivel a reuma olyan gyulladásos betegség, amelynek egyik oka az immunrendszer irányításának félresiklása, kezelésében a bél központi szerepet játszik.

» Részletek

Bélbarát ételek

» Részletek

Bélmiliő és bélszanálás

A belek természetes baktériumflórája gondoskodik róla, hogy ellássák az anyagcserében és az immunitásban játszott fontos szerepüket. Normális esetben a belekben az ún. egészséges bélbaktériumok vannak többségben, sakkban tartva a káros mikrobákat. Ha azonban megváltozik a „jó” és a „rossz” baktériumok aránya, a bélnyálkahártya barrier funkciója károsodik, tehát túlságosan „áteresztővé” válik, a szervezetet elárasztják a potenciális allergének és a toxikus ...

» Részletek

Bélproblémák és gombák: diétával kézben tarthatók

Fáradtság, puffadás, szapora szívverés -mindez cikkünk főszereplőjénél az első szülés után jelentkezett. A diagnózis: masszív gombás fertőzöttség. A gyógyszerek és a gombaellenes diéta segítettek. A második terhesség után azonban visszatértek a gombás panaszok, és a terápia ellenére sem múltak el. A problémát hosszú távon egy speciális klinikán végzett kúra oldotta meg.

» Részletek

Bélrák

A bélrák gyakoribb, mint gondolnánk. A tumor sokszor évekig növekszik a belekben, anélkül, hogy bármi panaszt okozna. Az első figyelmeztető jeleket, pl. a széklet megváltozását figyelmen kívül hagyják az érintettek, illetve más, ártalmatlan betegség, pl. aranyeresség jelének vélik.  

» Részletek

Bélszanálás

A bélrendszer nem csak a tápanyagok és vitaminok stb. felszívódását szolgálja, hanem itt található az immunrendszer jelentős része is. Éppen ezért a jól működő belek a természetgyógyászat szempontjából az egészség alapját jelentik. Nem meglepő tehát, hogy terápiaként a belek szanálását ajánlják, pl. fokozott fertőzéshajlam, allergiák vagy autoimmunbetegségek esetén. De mit is értünk pontosan „bélszanálás” alatt? Hogyan működik ez? Egy biztos: nem egységes séma szerint.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.