Összes cikk
<< 1   2   3  >> 3 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Bélszanálás, mint bázisterápia

Amióta a prominensek nyíltan propagálják a béltükrözést, és a kutatók felfedezték, hogy beleinkben van a "második agyunk", fő emésztőszervünk egyre több figyelmet von magára. Nagy az érdeklődés, hiszen az emésztő-szervrendszeri betegségek elterjedtek. A Mayr-kúrával foglalkozó orvosok véleménye szerint a zavart bélműködés mérgek felszívódásához vezet, ami különféle betegségek okozója: migrén, reuma, neurodermatitisz, allergia és magas vérnyomás, hogy csak a leggyakoribbakat említsük.

» Részletek

Egészséges bél - egészséges emésztés

Az emésztőrendszer sok ember számára kínzó, kellemetlen bántalmak vagy komoly panaszok kiindulópontja. Elsősorban a vastagbél nehezítheti meg az életünket és befolyásolhatja súlyosan közérzetünket. Cikkünk az emésztéssel kapcsolatos problémákra megoldást kínáló módszerekből ad összeállítást.

» Részletek

Élőflórás joghurtok

» Részletek

Epekő és funkcionális epezavarok

Aki olyan tisztázatlan gyomor- és bélpanaszokban szenved, mint a hányinger, puffadás vagy hasmenés, könnyen megkapja az „ingerlékeny bél” diagnózist, holott e tünetek mögött nagyon gyakran epebántalmak rejlenek. Ugyanez vonatkozik a kideríthetetlen okból fellépő ortopédiai panaszokra. Ha már fény derült rá, akkor viszont az okot hatásosan lehet kezelni.

» Részletek

Építsünk magunknak új gyomrot, bélrendszert, epehólyagot

» Részletek

Fruktóz-intolerancia

A gyümölcscukor (fruktóz) korábban ártalmatlan édesítőszernek számított. A gyümölcsről, a fruktóz fő forrásáról pedig mindenki tudja, hogy egészséges, nem? Újabban azonban egyre több információ gyűlt össze arról, hogy sok ember - bár nem is tud róla - szenved gyümölcscukor-túlérzékenységben. Erre vezethetők vissza olyan tünetek, mint puffadás, hasmenés, de akár húgyhólyag-érzékenység is.

» Részletek

Gyomorhurut

» Részletek

IBS-diéta

Az irritábilis bél szindróma komolyan rontja az érintettek életminőségét. A pácienseket állandóan hasgörcs, puffadás, hasmenés és székrekedés váltakozása gyötri – a lakosság 10-20 százaléka tartósan szenved e tünetegyüttesben. Bár nem létezik általános, mindenkinél alkalmazható„IBS-diéta”, ennek ellenére az érintettek helyesen teszik, ha alaposan górcső alá veszik étkezési szokásaikat.  

» Részletek

Ingerlékeny bél

Ha valakinek egyre gyakrabban kell vécére mennie, ha egymást váltja nála a hasmenés és a székrekedés, és mindez krónikus panasszá fejlődik, akkor az élet egyre nehezebb lesz. Ilyenkor legfőbb ideje, hogy fény derüljön a bélbántalmak mélyebben fekvő okaira.  

» Részletek

Irritábilis bél szindróma A rejtélyes népbetegség

Irritábilis bél szindróma esetén nincs szervi elváltozás, de a bélrendszer nem megfelelően működik, és túlságosan érzékenyen reagál az olyan külső hatásokra, mint a stressz, a megoldatlan konfliktusok, a nem megfelelő ételek. A betegnek számos lehetősége van panaszainak enyhítésére. Makacs esetekben a hagyományos kínai orvoslás módszerei is hatásosnak bizonyulnak.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.