Eseménynaptár

A Ritmus Ünnepe – Krisna-völgyi Táncforgatag

Időpont: 2019. 05. 25 10:00

Helyszín: Somogyvámos

 

2019 május 25-én 10:00-17:00 között kerül megrendezésre Krisna-völgyben az első táncfesztivál. A nap folyamán bepillantást nyerhetünk és el is merülhetünk e különleges művészet rejtelmeiben. Megismerkedhetünk az indiai tánc típusokkal, de egy felemelő flamenco és indiai kathak táncos közös koreográfiáját is megcsodálhatjuk.

 

 

 

5 tény, amit a táncról tudni érdemes:

 

1.     Az önkifejezés legjobb eszközeként segít a művésznek szavak nélkül elmesélni történetét, így a tánc az emberek között a nonverbális kommunikáció formájának tekinthető.

 

2.     Örömöt okoz, hiszen mint minden mozgás a tánc is endorfint termel, s az agyban termelődő neurotranszmitter akár 12 órán át is képes euforikus élményt kiváltani és csökkenteni a fájdalomérzetet a testben.

 

3.     A lelki és személyiségfejlődés remek folyamata. Nagy segítség lehet a fiatal felnőttek önmegismerési szakaszában.

 

4.     Egyszerre sport és művészet is.

 

5.     Annak meghatározása, hogy mi minősül táncnak, függ az adott ország kulturális, erkölcsi vagy művészi szempontjaitól.

 

 

Indiában a tánc 3 műfajba sorolható: a klasszikus, a néptánc és a modern táncos stíluskörébe. Ezen a napon mindhárom műfajból láthatunk bemutatókat számos kiemelkedő művész előadásában.

 

 

Részletek: https://krisna.hu/2019/majus-25-a-ritmus-unnepe-krisna-volgyi-tancforgatag/

 

 

 

Szeretettel várnak mindenkit!


Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.