Eseménynaptár

Ételt az Életért Alapítvány kiemelt tavaszi ételosztása

Időpont: 2019. 04. 28 12:00

Helyszín: Budapest, Népliget

 
Új helyszínen lesz elérhető a Krisna-hívők humanitárius szervezete, az Ételt az Életért Alapítvány kiemelt tavaszi ételosztása. A Blaha Lujza téri átalakítások végett a segélyakció a Népligetben, az Üllői út és Könyves Kálmán körút sarkánál található P+R parkolóban kerül majd megrendezésre április 28-án, vasárnap. 800 csomaggal és meleg ebéddel készülnek.
 
Az Ételt az Életért Alapítvány minden hétköznap oszt ebédet a Népligetben, 12 órától, az áprilisi kiemelt akció célja azonban az, hogy a meleg étel mellett egy gazdag tartós élelmiszercsomaggal is segítsék az érkezőket. A tizenötféle összetevőből álló segélycsomag többek között a legalapvetőbb tartós élelmiszereket is tartalmazza, pl. olaj, liszt, cukor, de olyan finomságokat is rejt, mint a gabonapehely vagy a csokoládé, amely többnyire kuriózumnak számít a rászoruló családok asztalán.
 
Az alapítvány évente 4 alkalommal, minden évszakban tart egy kiemelt ételosztó akciót a fővárosban, hogy néhány havonta a lakosság segítségére lehessen. Az étel- és csomagosztásra olyan családok is nagy számban érkeznek, akik a szó szoros értelmében talán nem éheznek, de nagy szükségük van az értékesebb élelmiszer alapanyagokra és az ebből fakadó megtakarításra.
 
A segélyporgram április 28-án 11 órakor kezdődik, a karszalagokat reggel 8 órától kezdik osztani. A karszalaggal nem szükséges az akció kezdetéig a helyszínen maradni, elegendő az osztás indulásakor visszaérni a helyszínre. Az ételosztás anonim és bárki számára igénybe vehető, aki úgy érzi, szüksége van a segítségre. A pontos helyszín az Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarkán található egyetlen P+R parkoló, a Groupama Arénával és autóbusz pályaudvarral szemközt. A kiemelt ételosztásra 800 tál étellel és élelmiszercsomaggal készülnek a szervezők.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.