Eseménynaptár

Hungarikum Esték

Időpont: 2019. 07. 23 — 2019. 07. 30

Helyszín: Balatonalmádi

Klasszikus magyar finomságok tányéron és pohárban! Népművészeti és kézműves remekek, hagyományőrző programok, magyar zenei sztárok, élő koncertek, népmesék, esténként utcabál és retro diszkó vár mindenkit 8 napon keresztül.

 

A Balatonalmádi Turisztikai Egyesület 2009-ben rendezte meg először Balatonalmádiban hagyományteremtő szándékkal a magyar értékek fesztiválját, a Hungarikum Fesztivált. A rendezvény célja, hogy ízelítőt adjon Magyarország kulturális értékeiből, hagyományaiból, szokásaiból, hozzájárulva ezzel a nemzeti örökség részét képező hungarikumok megőrzéséhez és közvetítéséhez.

 

A programok között megtalálható családi gyerkőc játékprogram, mesemondás, helyi illetve térségi hagyományőrző csoportok, zenés, táncos előadás, élő koncert, retró diszkó, operett előadás, nótaest, illetve sztárvendégek fellépése.

A látogatók napközben népi iparművészek és kézművesek (pl.: fazekas, festőművész, hímző, népi ékszerkészítő, fafaragó, bőr-és szőrmekészítő) termék- és mesterség- bemutatóit tekinthetik meg. A fesztivál által képviselt kulturális és művészeti ágazatok fejlődését és népszerűsítését az ezen ágazatok hagyományait őrző és értékeit képviselő személyek és csoportok rendezvényen való bemutatkozási lehetősége biztosítja színpadi előadások, fellépések, kiállítások, mesterség-bemutatók, vásárok keretében.

 

Helyszín: 8200 Balatonalmádi, Wesselényi strand főbejárata előtti rendezvénytér

 

További információ ITT!


Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.