Eseménynaptár

India Varázsa Fesztivál

Időpont: 2018. 08. 12 10:00

Helyszín: Budapest

Add át magad a varázslatnak!

 

 

Neked mi jut eszedbe Indiáról? Ízek? Mantrák? Szerelmek? Vagy netán a sáfrányszínben pompázó vidám szerzetesek, akik mantrákat énekelnek az utcán? Esetleg az Ájurvéda, az Élet tudományának örök érvényű szabályai, melyeket magad is szeretnél a mindennapjaid részévé tenni? Vagy a lenyűgöző monumentális, szobrokkal díszített épületek látványa?
 
Bármi legyen is az, ami elvarázsolt, itt a lehetőség újra átélni a csodát. Ha pedig még sosem jártál Indiában, akkor lépésről lépésre fedezheted fel a Védák ősi, titkos tanításait. Képzeld el, hogy…..
 
…megérkezel egy káprázatos helyre, melyet a füstölők illata leng be. Egy helyre, ahol az ötezer éves tudomány nem mese, hanem valóság! Magadba szívod ezt az ismerős illatot és hagyod, hogy kezdetét vegye az időutazás. Fotókiállításunk megtekintésével először a ’70-es évekbe érkezel. Megelevenedik előtted egy indiai szent ember élete, egy olyan emberé, akinek tanításai még Gárdonyi Gézát vagy Mahátma Gandhit is megihlették és megérintették.
 
Az udvarra kilépve a varázslatos keleti táncokat láthatsz, hallhatod a tradicionális indiai hangszerek játékát. Szemed elé tárul India fergeteges bazári hangulata, ahol a kereskedők a színesebbnél színesebb portékájukat árulják.
 
A nap fénypontjaként részese lehetsz egy hagyományos, tűzceremóniával kísért indiai esküvőnek. A ceremónián való részvétel jószerencsét hoz nemcsak az ifjú párnak, hanem a nézőknek is, és amelynek áldásaiból bárki meríthet. És ha már India, akkor lélegzetelállító jógagyakorlatokat is láthatsz.
 
Megismerkedhetsz a meditáció valódi filozófiájával, mely hozzásegít az önismerethez, a test és lélek harmóniájának megteremtéséhez. Ismerd meg jobban személyiségedet és életutadat az ősi indiai csillagászati rendszer tanításai szerint! Ebben védikus asztrológusaink lesznek a segítőid. Az előadások eredményeként pedig többet is megtudhatsz a Védák önismereti és pszichológiai technikáiról, a karma, a sors, a lélek, vagy épp a mantrázás fogalmáról.
 
A Gasztro Szigeten megtapasztalhatod India méltán híres ízvilágát, melyet a fűszerek sokszínűsége és elkészítési technikája tesz feledhetetlenné. Minden falat VEGÁN, azaz nem tartalmaz tejszármazékot és semmilyen állati eredetű terméket, teljesen erőszakmentes. Igazi vegán kuriózumokat ízlelhetsz meg, amit a helyszínen készítenek Neked szakácsaink. Az étterem sátrainkban finomabbnál finomabb csemegékkel várnak Téged, igazi kulináris kalandozásban lesz részed.
 
Az ebéd végeztével vár Rád a Koktélbár, ahol a színes, hűsítő alkoholmentes koktélok szürcsölése közben nézheted a színpadi programokat.
 
A Szépségszigetre betérve indai hercegnővé változhatsz, játszva ismerheted meg az öltözködési szokásokat és a keleti divat rejtélyes szimbólumrendszerét. Az indiai ékszerek elmaradhatatlan kellékei a mindennapi viseletnek. A „szépségsziget előszobájában” ékesítsd fel magad a hennaművészek által festett Mehndi mintákkal (hennával), melyek még hetekig tartó emléket jelentenek.
 
Elhaladva a Művészeti sziget előtt selyem mandaládat vagy bio hintőport is készíthetsz.
 
A kisebbeket és szüleiket egész nap kreatív foglalkozások várják. Az indiai táncok szerelmesei pedig oktatók segítségével ismerkedhetnek a tradicionális indiai templomi táncokkal.
 
Költöznél? Átrendeznéd lakásodat? Akkor feltétlenül kérd ki Vaszati térrendezési tanácsadók véleményét!
 
Az egészségszigetre érkezve sok hasznos információt kaphatsz a kiegyensúlyozott napirend kialakításához és a testtípusod szerinti prevencióhoz. Táplálkozási tanácsadók is szeretettel várnak. Megtudhatod, hogyan építsd be az Ájurvedát a mindennapokba, megismerheted a fűszerek hatásait és használatát, vagy egyszerűen frissülj fel a masszőrök és a csontkovács kezei által!


Egyetlen napba sűrítve kóstolhat bele mindenki India több ezer éves bölcsességébe és kultúrájába. Rengeteg színes programmal várják az érdeklődőket!

 

 

Időpont: 2018. augusztus 12. vasárnap 10:00-18:00 óráig
Helyszín: Lélek Palotája, 1039 Budapest, Lehel u. 15-17.
Bejárat: I. kapu: 1039 Budapest, Lehel utca 15-17., II. kapu: 1039 Budapest,
Attila utca 8.
Jegyárak: Felnőtt: 1.350 Ft, Nyugdíjas, diák: 950 Ft
8 éves kor alatt a belépés ingyenes!
 
 
Bővebben:  www.lelekpalotaja.hu

 


Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. március

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.