Eseménynaptár

Jóga Világnapja

Időpont: 2018. 06. 21

Helyszín: Budapest

Vaisnava jógamesterek felajánlása a Jóga Világnapján

 

 

 

Június 21. a Jóga Világnapja, amely világszerte megmozdulásra készteti a jógás közösségeket. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola és az általa működtetett belvárosi Bhaktivedanta Jógastúdió ebből az alkalomból három helyszínen is ingyenes programokat kínál a jógát gyakorlóknak, illetve az eziránt érdeklődőknek. A Főiskola a hinduizmus világvallását önállóan képviselő felsőfokú teológiai tanintézmény Magyarországon.

 

 

 

· A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola csillaghegyi épületében 17 órától 18:30-ig gerinccsavaró gyakorlatokat próbálhatnak ki a résztvevők, amelyek nemcsak a gerinc mobilitását segítik, de az emésztést is javítják, valamint mentálisan is jótékonyan hatnak.

 

 

· A Blaha Lujza térhez közeli Bhaktivedanta Jógastúdióban 9:30-tól 11 óráig klasszikus hatha-jóga órán lehet részt venni. Az itt kipróbálható légzőgyakorlatok, testhelyzetek és meditációk az érzelmekre is pozitívan hatnak, oldják a feszültséget és fejlesztik a koncentrációképességet.

 

 

· Szabadtéri rendezvényre is sor kerül a Margitszigeti Alsó réten, 18 órától 19:30-ig. Itt az egyensúlyérzékünket és kitartásunkat egyaránt próbára tehetjük, miközben átmozgatjuk és megnyújtjuk a főbb izomcsoportokat. A záró relaxáció során engedjük, hogy az elvégzett gyakorlatok kifejtsék jótékony hatásukat. (Erre az alkalomra matracot is kell hozniuk a résztvevőknek.)

 

 

Az eseményeket vezető oktatók a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán tanító, illetve ott végzett vaisnava jógamesterek: Kapisinszky Judit, Pernyéz Gabriella és Salamon Alex. Ez garanciát nyújt az órák színvonalára, hiszen a Főiskola hároméves képzése teszi lehetővé a leghosszabb idejű és leginkább szerteágazó jógaoktató képzést Magyarországon – sőt egész Európában.

 

 

A Jóga Világnapja alkalmából szervezett fenti rendezvényeken térítésmentes a jógagyakorlás. A Margitszigeti összejövetelre regisztrálni sem szükséges, a két jógateremben zajló eseményen való részvétel azonban előregisztrációhoz kötött a hely miatt www.bhf.hu oldalon.

 

 

 

Bővebb információ e rendezvényekről itt olvasható:

https://www.bhf.hu/videok/foiskola-videok/2018-06-02-vaisnava-jogamesterek-a-joga-vilagnapjan

 

 

Az esemény Facebook oldala:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1743331589108176&id=399304653510883


Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. május

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.