Eseménynaptár

Kenyérlelke Fesztivál 2020 Budapest. Kovászos kenyér verseny és családi nap

Időpont: 2020. 08. 19 — 2020. 08. 20

Helyszín: Budapest

Minden évben augusztus 19-én és 20-án megrendezik a hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten. A Kenyérlelke Fesztivál legfontosabb célja, hogy a kenyér szerelmeseinek évente egyszer biztosítson egy színvonalas rendezvényt, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik tapasztalataikat. Törekszenek arra, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.

 

A találkozó több okból kerül megrendezésre. Az első és legfontosabb, hogy a kenyér szerelmeseit összehozza egy alkalommal évente, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik egymás között tapasztalataikat. Törekszenek arra, hogy ismét visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.

 

A találkozó alkalmával megrendeznek egy versenyt is. Az erőpróbán öt olyan kategória van, amiben szabadon indulhat bárki. A legjobbnak találtatott alkotásokat a szakmai zsűri oklevéllel jutalmazza. Mind az öt kategóriában csak egyetlen jelöltet illet meg a zsűri elismerése, aki ezt az oklevelet egy évig szabadon használtatja, egészen a következő versenyig bezárólag.

 


Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.