Eseménynaptár

Spirituális est a túlvilágról

Időpont: 2020. 01. 19 18:30

Helyszín: Budapest - Kongresszusi Központ

 

 

Budapestre érkezett és vasárnap este a Kongresszusi Központban tart előadást Dr. Eben Alexander idegsebész, akinek a túlvilági tapasztalatairól szóló könyvei Magyarországon is rendkívül népszerűek. Előadását a lapunknak is többször nyilatkozó, neves filozófussal, Dr. László Ervinnel folytatott beszélgetés előzi meg, előadását követően pedig Peller Mariann, Müller Péter és Paulinyi Tamás részvételével kerekasztal beszélgetést tartanak. Az előadás angol nyelven zajlik, kivetített beszédkövető szinkrontolmácsolással. Az előadó dedikálja is eddig megjelent könyveit.

 

 

Dr. Eben Alexander több mint 25 éven keresztül dolgozott idegsebészként. Az évek során olyan betegek százaival foglalkozott, akik kóma, daganat, agyi aneurizma, fertőzések vagy stroke miatt mentek át tudatváltozáson, így jól ismerte, hogy az agy miként irányítja a tudatot, az elmét és a szellemet.

 

 

2008. november 10-én hajnalban egy ritka és rejtélyes bakteriális agyhártyagyulladás miatt kómába esett, egy hetet lélegeztetőgépre kötve kómában töltött, miközben túlélési esélyei gyorsan csökkentek. Mindenki legnagyobb meglepetésére a hetedik napon visszatért. Életemlékeit teljesen kitörölte a kóma, ám egy fantasztikus, mély utazás során egy másik birodalomban járt, amely sokkal valóságosabb volt számára, mint a földi! Idősebb fia azt tanácsolta neki, hogy írjon le mindent, amire emlékszik az útjáról, mielőtt bármit elolvasna a halálközeli élményekről, fizikáról vagy kozmológiáról. Hat héttel később nem kevesebb, mint 20 000 szóban papírra vetette figyelemre méltó utazásának első lenyomatát. Aztán elkezdett tapasztalatainak utána olvasni, és megdöbbent, hogy évezredek alatt mekkora tapasztalati különbségek vannak emberek, kultúrák és kontinensek között. Utazása kulcsfontosságú betekintést nyújtott az elme-test, valamint a valóság alapvető természetének emberi megértéséhez. Tapasztalata egyértelműen feltárta, hogy az agyunktól függetlenül is tudatosak vagyunk – valójában a tudat a létezés gyökere.

 

 

Története kulcsfontosságú bizonyítékként szolgál a valóság és az emberi tudat megértéséhez. Nagyon nagy hatása van arra, hogyan tekintünk a spiritualitásra, a lélekre és a nem-anyagi létre. Tapasztalatait kielemezve a modern tudományt és spiritualitást egy teljesen összeegyeztethető természetes egységnek látja.

 

 

Dr. Alexander első könyve, a Mennyország létezik: Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról címmel 2012-ben jelent meg, és azonnal a The New York Times bestseller listájának élére került, egy éven keresztül a top 10-ben szerepelt. A Mennyország felfedezése: További bizonyítékok című második könyve az emberiség szellemi történetét és a modern tudomány fejlődését tárja fel tizenhetedik századi megszületése óta, s közben rámutat, hogyan felejtettük el és találtuk meg végre, kik vagyunk valójában. Harmadik könyvében az író leírja a halálközeli élmény óta megélt tapasztalatait és megmutatja, saját életünkben hogyan tudjuk élvezni a tudatra ébredés pozitív előnyeit. 2012-ben megjelent első könyve óta többek között vendég volt a Dr. Oz Showban, szerepelt Oprah Winfrey műsorában, történetét bemutatták a Discovery és Biography csatornákon. Könyvei világszerte több mint 40 országban megjelentek, több mint 30 nyelvre lefordították.

 

 

Aki találkozni szeretne vele, első kézből szeretné hallani a világhírű idegsebészt, annak vasárnap este a Kongresszusi Központban nyílik erre módja.

 

 

További információ: https://www.ebenalexanderbudapesten.hu

 

       

 

 

 


Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.