Eseménynaptár

Víz, Zene, Virág – Találkozzunk Tatán!

Időpont: 2017. 06. 23 — 2017. 06. 25

Helyszín: Tata, az Öreg-tó partja

 

2017. június 23-25. között Magyarország legnagyobb családi fesztiválja vár minden érdeklődőt Tatán, az Öreg-tó partján, a középkori vár festői díszleteivel. Immár 24. alkalommal megrendezett fesztiválon együtt szórakozhat az egész család, hiszen 0-99 éves korig mindenki megtalálja a kedvére való programot, az interaktív bemutatóktól, a koncerteken át a tűzijátékig.

 

A legkisebbeket a Szipi-gyerekszigetek, színpadi műsorok, kézműveskedés, állatsimogató, interaktív tudományos játszóház, vidám vásári forgatag várja. A gyerekek által választott gumikacsák idén is hősies küzdelmet folytatnak a győzelemért a Kacsafutamon!

 

A nagyobbak kedvükre válogathatnak a színes zenei- és fesztiválkínálatból, amelyből ízelítőül csak néhányat – a teljesség igénye nélkül – felvillantunk. Hazai és külföldi zenekarok, sokféle stílusban, több helyszínen nyújtanak igényes szórakozást. Fellép a ’80-as évek legendás rock csapata, a Karthago, Majka & Curtis, a Bikini, a Ghymes, a TNT, Anna and the Barbies, az Irie Maffia, a Kaláka, az Auróra, Bereczki Zoltán és a Sztárban sztár+egy kicsi műsorból ismert partnere, Berki Artúr, Gubás Gabi, Pápai Joci, aki az idei Eurovíziós Dalfesztiválon hazánkat képviseli, Hot Jazz Band, Little G. Weevil, az X faktorból ismert Soulbreakers és sokan mások. A legfrissebb dallamokat a Cseh Tamás program tehetségei biztosítják. A helyi vagy országosan ismert előadók, együttesek mellett lesznek külföldi vendégeink is, Lengyelországot a Kraków Street Band, Észtországot pedig a S.E.K.S zenekar képviseli.

 

A hatalmas electro party arénában pedig pénteken és szombaton hajnalig tart a buli, ahol – mások mellett – Sterbinszky, Horváth Tamás, Bárány Attila járul hozzá a fergeteges hangulathoz.

 

A fesztivál egyik meghatározó eleme a víz, hiszen a rendezvény is az Öreg-tó partján, a Vár vonzáskörzetében van. Kihasználva ezt a nagyszerű lehetőséget a tavon is különböző programok színesítik a fesztivál kínálatát. Ezek sorából ki kell emelni a lampionos vízi karnevált, a sárkányhajó regattát, vitorlás versenyt, légpárnás hajó bemutatót.

 

A fesztiváltól elválaszthatatlanok a virággal kapcsolatos programok. Pazar virágkiállítás, különleges világító virágok, orchideacsodák és hozzájuk kapcsolódó szaktanácsadás, a már hagyományos hattyúligeti virágkompozíciók, minikert építési ötletek és megvásárolható eszközök várják az érdeklődőket.

 

Az idei év legnagyobb szenzációjának ígérkezik egy rendkívül látványos, unikális show-elem: HANGFESTÉS. A fények és hangok varázslatos találkozásának lehetnek szem- és fültanúi szombat este a fesztiválozók. Tata féltett kincsét, a Zsigmond-kori várat színes fényekbe öltöztetjük és egy speciális technika, valamint különböző hangok segítségével tesszük még ragyogóbbá.

 

A fesztiválozók borászati és gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatnak, hiszen a Borudvarban megízlelhetik a helyi borvidék pincészeteinek kiválóságait, de Tokajból  is várunk vendégborászatokat. A hagyományosan remek pecsenyék mellett a legmenőbb különlegességeket a Food Truck Show biztosítja.

 

Magyarország legnagyobb családi fesztiválja szeretettel vár mindenkit a festői Tatán!


Aktuális lapszámunk:
2018. május

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.