Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Küldje el bevizsgáltatni az eltávolított kullancsot!

» Részletek

Kullancscsípés okozta fertőzés

Az utóbbi években a Lyme-kór-fertőzések drasztikus emelkedése figyelhető meg. A kórokozót a kullancscsípés viszi át az emberi szervezetbe. Mivel a betegség a kezdeti stádiumban olyan, banális fertőzésekre jellemző tünetekkel jelentkezik, mint fej- és végtagfájdalom, fáradtság és enyhe láz, gyakran nem ismerik fel, vagy összetévesztik más betegséggel. A szakemberek véleménye megoszlik a fertőzés felismeréséről és helyes gyógyításáról. A természetgyógyászati szemléletű orvosok főleg azt vitatják, ...

» Részletek

Lyme-kór

A kullancscsípésnek számos súlyos következménye lehet az idegi és ízületi fájdalmaktól a  szívbántalmakon át a krónikus bronchitiszig. A fertőzés, amelyről már többször volt szó lapunkban, s amely a Lyme-kórt okozza, nehezen ismerhető fel, mert tüneteinek kialakulásához hónapokra, olykor akár évekre van szükség.

» Részletek

Új kullancs közvetítette veszély: babesiosis

Ismét itt a kullancsinvázió. Az elmúlt tél meglehetősen enyhe volt. Ennek eredményeképpen sok volt az áttelelő kullancs is. Ami azt jelenti, hogy ebben az évben különösen erős kullancsfertőzöttséggel kell számolnunk a kullancsendémiás területeken.

» Részletek

Vigyázat, kullancs!

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.