Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Így csökkenthetők az oltások mellékhatásai

Nem mindenki viseli egyformán jól az oltások következményeit, egyre többen számolnak be komplikációkról. Ezek kezelésében a homeopátia különösen hatékonynak bizonyult, de az izopátiás módszer és a Hildegard-gyógyászat is sokat segíthet.

» Részletek

Miért nem oltatom be magam H1N1 ellen?

» Részletek

Pánikjárvány

Az idei tél „slágerbetegsége” az új vagy más néven sertésinfluenza, amelyet legtöbben H1N1-ként ismernek. Az elmúlt hónapokban parázs vita alakult ki arról, hogy valóban beszélhetünk-e világjárványról, mennyire veszélyes ez az influenzavírus, szükség van-e védőoltásra. A védőoltást propagáló, lehengerlő kormányzati kommunikáció és az összeesküvés-elméletektől sem visszariadó oltásellenzők között megjelent egy higgadt és tudományos elemzés is a természetes ...

» Részletek

Póréhagyma

» Részletek

Rotavírusok: van-e értelme a védőoltásnak?

Manapság számos újságban olvashatunk olyan figyelmeztetést, hogy mielőtt bébiúszásra vinnénk a kisbabánkat, oltassuk be. A védőoltás célja az lenne, hogy megvédjen a hasmenéses megbetegedést okozó rotavírusok ellen. Mivel az immunrendszerük még nem találkozott ezekkel a kórokozókkal, a hat hónap és két év közötti gyerekek különösen gyakran kapják meg ezt a fertőzést. A betegség azonban csak akkor veszélyes, ha következményeként a szervezet túl sok folyadékot veszít.

» Részletek

Sertésinfluenza

A tavalyi nyárhoz hasonlóan, amikor a pénzügyi válság drámai mértéket kezdett ölteni, most is egy jéghegy csúcsát látjuk. Lehet, hogy a világ bankrendszereibe vetett bizalom megrendülése után egy másik területen is meginog a bizalmunk – nevezetesen az egészségügyi rendszert illetően?

» Részletek

Vita az oltásokról

Elvben az orvosnak minden beavatkozás előtt fel kell világosítania a pácienst a lehetséges következményekről. Oltások esetében azonban ez a jog csak papíron él.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.