Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Legyőzte a szalmonellát

Egy ­forró ­nyári­ nap­ jó ­hangulatú ­étkezése ­sajnos­ könnyen­ végződhet ­súlyos­ szalmonella fertőzéssel. ­Bizonyos­ esetekben ­a­ cukormentes, ­lúgosító ­étrend,­ valamint ­a­ papaja­ hozza­ meg ­a ­várt ­gyógyulást.

» Részletek

Vigyázat: szalmonella!

A hirtelen fellépő hasfájás, napokig tartó heves hasmenés jellegzetes tünet: különösen a meleg nyári hónapokban gyakoriak a szalmonellafertőzések, amit a rossz higiénés körülmények és a romlott ételek okoznak. A fő fertőző források a hús, a tojás, a hal, illetve a fagylalt. Az élelmiszerek szalmonellafertőzését azonban sem látni, sem szagolni nem lehet, de a fertőzött élelmiszer íze sem utal a veszélyre. Az infekció elkerülése érdekében melegben különösen gondosan kell bánni az élelmiszerekkel.  

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2017. július

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.