Fesztivál

Fesztivál - Ezoterikus előadások - 2018

Helyszín: 600-as előadóterem (földszint)


  DR. GÖRGEI KATALIN,

  PAULINYI TAMÁS

  Megnyitó

  Időpont: 9.45–10.00

   

   

   

  BALOGH BÉLA

  A lelki fejlődés hullámvasútja

  Időpont: 10.00‒10.40

   

  Sokan úgy gondolnak a spiritualitásra, mint menekvésre az anyagi világ nehézségei elől. Mások életük problémáinak megoldását remélik tőle, ismét mások az anyagi világon túli élményekkel szeretnék gazdagítani az életüket. Vannak, akik beavatásokra vagy különleges képességekre vágynak, és még hosszan sorolhatnánk... A spirituális út azonban nem fog elhárítani minden akadályt. Milyen út vezet hát az igazi nagy beavatásokig, és mit is jelentenek azok valójában? Milyen tapasztalatok során költözik be az életedbe a belső béke és nyugalom? És ha már a fizikai tested halálától sem rettegsz, vajon mi jöhet még? Balogh Béla rövid nyitó meditációval segíti a lelki ráhangolódást előadására és az ünnepi rendezvényre.

  MÜLLER PÉTER

  A szerelem titkai

  Időpont: 11.00‒11.40

   

  „Szerelmes vagyok. Hatvankét éve.” – Így vall legbensőbb titkairól hiteles őszinteséggel az író. Előadásában szenvedélyesen beszél az „öröklángról”, amelyről tudja, hogy nem lesz parázs soha, és öregkorban lobog a legszebben. Szót ejt az ötezer éves férfiuralom veszedelmes összeomlásáról, a nők mai öntudatának forradalmi változásáról, lelkünk varázshatalmáról, a szeretet és szerelem különbségéről, a szeretkezésről és a magányról, a titkos szerelmek megrendítő történetéről, a „szívvel látni” misztériumáról. Eközben arra keresi a választ, van-e „igazi”, s megtaláljuk-e.

   

  DR. DOMJÁN LÁSZLÓ

  A jelenlét ereje

  Időpont: 12.00‒12.40


  A legendás előadó az agykontroll első számú hazai képviselője, a Silva-féle agykontroll meghonosítója, aki több mint két évtizede egyre több és több embernek segít megtapasztalni az elme erejét, a tudatalatti hatalmát, a jelen megélésének a fontosságát. Elmondása szerint nagy hatással volt rá a megvilágosodott spirituális tanító, Eckhart Tolle, aki négy „kaput” említ meg a műveiben, amelyeken át beléphetünk a „most”-ba, és hozzáférhetünk az ott lévő energiához. ‒ Ahogy a parányi atommagban hatalmas erő lapul, amit az atomerőművekben „vernek csapra”, a jelen pillanatban is meglepően nagy erő rejlik ‒ vallja. Az előadás résztvevői rövid relaxációs gyakorlat keretében„kóstolót” is kapnak a jelenlét erejéből.

   

  DR. CSÓKAY ANDRÁS

  Krisztus szembenéz az idegsebészetben


  Időpont: 14.00‒14.40


  Az idegsebész és agykutató előadó nemcsak a gyógyításban alkalmazott új eljárásaival, fantasztikus szakmai teljesítményeivel szerzett magának világhírnevet, hanem vallásos elhivatottságáról is ismert. ‒ Az agy a legmagasabban differenciált emberi kivitelező szerv, hihetetlen mennyiségű információ tárolására képes – mondja. ‒ Ám hogy ebből az adatbázisból mit hívunk elő, ahhoz érzelmeink és isten segítenek hozzá. Tőle kapjuk az erőt és a kreatív ötleteket, hogy emberséggel és magas színvonalon tudjuk végezni a munkánkat. „Legyek bármilyen testi vagy lelki bajnak a gyógyítója, hogy az igazsághoz jussak, le kell szállnom a lelkem mélyére, hogy megtaláljam a megfelelő terápiát. A szemlélődés így segíti a gyógyítás tudományát.”

   

   

  PROF. DR. BOROS G. LÁSZLÓ

  Szükségtelen vízfogyasztás – „elázott egészség”

  Időpont: 15.00–15.40

   

  Az előadó idei fesztiválunk sztárvendége, biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kalifornia Egyetem (UCLA) professzora. Tudományos munkásságát rangos kitüntetésekkel ismerték el hazánkban és az Egyesült Államokban egyaránt. Hivatalból folyamatos kapcsolatot tart a világ legrangosabb egyetemeinek oktatóival és tudósaival. Hisz a természetgyógyászatban, és vallja, hogy a természet a legjobb megelőzési lehetőségeket és megoldásokat kínálja annak, aki érti a működését. Egyik kutatási területe az emberi sejtek anyagcserevizének deutériumtartalma. Előadása is ezt a témát öleli fel, melynek során megpróbál „tiszta vizet” önteni a fejekbe a kívánatos mennyiségű és minőségű vízfogyasztást illetően. „Szervezetünk naponta több liter deutériumcsökkentett vizet termel oxigén és természetes zsírok bevitele mellett a sejtjeinkben munkát végző fehérje-nanomotorok működtetése közben. A környezetből szükségtelenül bevitt magas deutériumtartalmú ivóvíz egészséget károsító hatásainak pontos biokémiai hátterét szeretném ismertetni, melynek megértése a sikeres gyógyítás egyik alappillére.”

   

  SOMA MAMAGÉSA

  Új nő – új férfi ‒ avagy változóban
  lévő nemi szerepek

  Időpont: 16.00-16.40

   

  Egy új korszak első fecskéi vagyunk. Paradigmaváltás van: hozott minták, elavult hitrendszerek falai repedeznek az egyén, a társadalom életében, és magasabb rendeződési szinteken is. Nap mint nap tapasztaljuk, hogy a klasszikus férfi- és női szerepek a XXI. század társadalmi munkamegosztásában idejétmúltak, és változik a bennünk kialakult férfi-nő kép, valamint a nemekhez való hozzáállásunk. Milyen hát a XXI. századi férfi és nő? Milyen folyamat részesei vagyunk? Merre tartunk? Hogyan őrizhetjük meg nemi identitásunkat a szélsebesen változó körülmények között? Mi a felelősségünk a jövő nemzedék testi-lelki egészségének megőrzése érdekében? Hogyan legyünk boldogok? Miként őrizgessük a szerelem örök lángját úgy, hogy jól érezzük magunkat „új” bőrünkben nőként, férfiként, no meg együtt? Ezekre a mindenkit foglalkoztató kérdésekre keresi a választ izgalmas előadásában az ezoterikus gondolkodásáról is ismert művésznő, Soma.

  PAULINYI TAMÁS

  Az intuíció titkos világa ‒ a megérzések szerepe a művészetben és tudományban

  Időpont: 17.00‒17.40

   

   A népszerű pszi-kutató előadásában olyan új megvilágításban hallhatunk az intuíció és a megérzések mélyebb világáról, amely az emberi tudatnak a kollektív tudattalannal és a pszi-mezőkkel való kapcsolatát a kreativitás alapvető összetevőjének tekinti. Leonardo da Vinci, Jules Verne és más látnoki géniuszok példáján keresztül bemutatásra kerül a mindennapi emberek kreativitásának a forrása is, amit egyszerű gyakorlatokkal bárki felismerhet és kamatoztathat a hétköznapokban is. Az előadást vezetett, közös, zenés meditáció zárja.

   

  ***

  A részletekért kattintson az alábbi linkekre:

   

  Természetgyógyászati előadások

  Kerekasztal délelőtt

  Meditációs délután

  Művészeti programok

  Szepes Mária-emlékműsor

  Ingyenes állapotfelmérés és tanácsadás

  További információ a kiállítóknak és a jegyvásárlóknak


  XXIV. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.