Fesztivál

Fesztivál – ezoterikus előadások 2019.

2019. december 1. 9.00- 19.00, Villányi úti Konferenciaközpont, Budapest XI., Villányi út 11-13.


  DR. GÖRGEI KATALIN,

  PAULINYI TAMÁS

  Megnyitó

  Időpont: 9.45–10.00

  A. J. CHRISTIAN

  Szeretetmozaik

  Időpont: 10.00–10.40

  „A szív legnagyobb fájdalma a veszteség. Amikor vége a munkádnak, összedől a házad, vagy elhagy az egészséged. Amikor meghal a kutyád, elköltözik a gyermeked, vagy elhagy a párod. Tudod, hogy mulandóak a dolgok. Munka, tégla és a fiatalság ereje – minden elmúlik egyszer. S mivel tudod, megbirkózol vele. Fáj, de értelme van. Mert így működik a világ… De a szeretet hogyan múlhat el? Aki tegnap még szeretett, ma miért nincs veled? Az elhagyottság fájdalmasabb, mint a veszteség, gyötrőbb, mint a hiány. Mert értelmetlen. A szív nem hűlhet ki! A szerelem nem múlhat el! Kérlek, állj meg egy pillanatra… A világ úgy működik, ahogy működnie kell. De te nem. Te választhatsz. A veszteség fájhat, ha akarod. Megteheted, hogy a hiányra figyelsz. De megteheted azt is, hogy éled az életed. Éled azt, aki vagy. A lélek nem ismeri a hiányt, nem ismeri a veszteség fogalmát. Minden megtalálható benne. Még az is, ami ebben a térben és időben elveszett. Rajtad áll, hogy mit látsz.
  Ne sírj, mert vége lett. Nevess, mert létezett.”

  MÜLLER PÉTER

  Kérdezz! Felelek!

  Időpont: 11.00–11.40

  A Kossuth-díjas író éppen fesztiválunk idején ünnepli 83. születésnapját, s ő az egyike a Szepes Mária Alapítvány idei díjazottjának is. Müller Péter – az őt ünneplő köszöntések után – rendhagyó előadást ígér: bölcs rálátással összegzi életének tapasztalatait, majd Szepes Mária gondolatait idézve kérdések felvetésére ösztönzi hallgatóságát – így teremt feledhetetlen, bensőséges légkört interaktív „előadásában”. Ezt követően az író A nő és A világvége c. könyveit dedikálja az aulában.

  DR. DOMJÁN LÁSZLÓ

  és DOMJÁN ANDRÁS

  Agykontroll és inversum.eu

  Időpont: 12.00–12.40

  „Amikor 1990-ben Gábor bátyámmal elkezdtük tanítani az agykontrollt, kevéssé értettük, miért működnek ezek a mentális problémamegoldó technikák. Az évek múlásával aztán egyre jobban választ kaptunk a miértekre. Andris fiam, aki évekig óriási sikerrel oktatta az agykontrollt, szintén megtapasztalta a fejlődésnek ezt az útját” – mondja Domján László, aki fiával közös előadása első részében ezeket a mindenkit előbbre vivő felismeréseket osztja meg a hallgatóságával. Domján András hipnoterapeuta, a tudatalatti nagy ismerője, előadásában pedig bemutatja a világszenzációnak is nevezhető INVERSUM nevű rendszerét (inversum.eu), egy olyan számítógépes programcsomagot, amely önmagában, terapeuta jelenléte nélkül vezeti ki lelkük poklából az érzelmi problémákkal küszködőket.

   

  PROF. DR. BOROS G. LÁSZLÓ

  János apostol írásai és az orvosi biokémia

  Időpont: 14.00–14.40

  Az előadót már nem kell bemutatni magazinunk olvasóinak és a fesztivál látogatóinak sem. A Kalifornia Egyetem (UCLA) professzora tavaly nagy sikerű előadást tartott a szükségtelen vízfogyasztásról. Ezúttal az élőlények által termelt anyagcserevíz, azaz a bibliai élő víz orvosi biokémiája (János 4:10; 7:38) témában tár rendkívüli érdekességeket a hallgatósága elé. Emellett az előadás foglalkozik az anyagcserevíz fizikai, kémiai és élő szerkezetének összehasonlításával, illetve annak kvantumdestabilizációjával, mint a biológiai oxidáció és az élet hajtóerejével. Ezen folyamatok deutérium (nehéz hidrogén) által előidézett, emberi egészségre káros hatásai is terítékre kerülnek.

   

   

  DR. BUDA LÁSZLÓ

  A testüzenetektől a gyógyulásig

  Időpont: 15.00–15.40

  Ma már egyre elfogadottabb megközelítés, hogy a testünk tüneteken, betegségeken keresztül valami lényegeset üzen az életünkről, lelki folyamatainkról, esetleges konfliktusainkról. Fontos, hogy fel tudjuk ismerni ezeket az üzeneteket, de itt nem állhatunk meg: általában tennünk, lépnünk, változtatnunk is kell valamit. Ehhez időnként nagy bátorságra és elszántságra van szükségünk. Leggyakrabban valamilyen múltból maradt – tudatos vagy tudattalan – emlék, történet, trauma, szokás, érzés vagy kapcsolati mintázat akadályozza továbblépésünket a gyógyulás, a lelki szabadság felé. Ahhoz, hogy végleg abbahagyhassuk a környezetünk hibáztatását, a naiv csodavárást, az egészség, a boldogság, a bőség kilátástalan „üldözését”, a személyes múltunk elfogadása, rendbetétele az első lépés. Ezért olyan lényeges, hogy tanuljuk és gyakoroljuk a megbocsátás és az elengedés művészetét.

   

  VÁRADI TIBOR

  Lélektől lélekig – a harmonikus párkapcsolat titkai

  Időpont: 16.00–16.40

  Az ember alapvetően társas lény, ezért az életét nagymértékben meghatározzák a kapcsolatai. Életünk egyik legszebb ajándéka, ha megtaláljuk azt az embert, akivel, ha összekötjük a sorsunkat, nagy szeretetben és egyetértésben telnek a napjaink. Egy rossz házasság előbb-utóbb életünk más fontos területein is (gyereknevelés, munka, egészség stb.) érezteti a hatását. A párkapcsolat minősége azért is fontos, mert szembesít bennünket az élet összes kihívásával: például azzal, hogy miként kezeljük az érzelmeinket, hogyan osszuk meg egymással a gondolatainkat, milyen módon engedjünk szabad áramlást a bennünk lévő szeretetnek, és hogyan legyünk odaadók a másik ember iránt. A harmonikus párkapcsolaton belül megszületik a szavak nélküli kommunikáció, amely szívtől szívig, lélektől lélekig ér.

   

  PAULINYI TAMÁS

  Hol lakik a lélek? – álmok és testen kívüli élmények

  Időpont: 17.00–17.40

  Az ismert parakutató ez alkalommal a tudat olyan rejtélyes képességeit veszi górcső alá, amelyek a tudat agytól független működésére derítenek fényt, új megvilágításba helyezve létezésünk alapjait. Az álmokban felbukkanó paranormális észleletek, és például a halálközeli élményekben is megtapasztalt testelhagyás, valamint általában a mindenkiben működő pszi-képességek pszichénknek egy másik dimenzióját tételezik fel, ami sok tekintetben egybecseng a vallásos és metafizikai világképekkel. Ez a nehéz téma ugyanakkor közérthetően kerül előadásra, végső soron lelkünk szabadabb régióit és az ahhoz vezető utakat mutatva be a hallgatóságnak.

   

  ***

  A részletekért kattintson az alábbi linkekre:

   

  Természetgyógyászati előadások

  Baktay Ervin Asztrológiai Egyesület jubileumi műsora

  Szepes Mária-emlékműsor

  Művészeti programok

  Ingyenes állapotfelmérés és tanácsadás

  További információ a kiállítóknak és a jegyvásárlóknak

  www.jegy.hu

  www.jegymester.hu

   Facebook

   


  XXV. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. február

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.