Fesztivál

Fesztivál - Kerekasztal délelőtt - 2018

Helyszín: 200-as előadóterem (I. emelet)


   

   

  PSZICHEDELIKUS UTAK A SPIRITUALITÁSBAN

  – kerekasztal-beszélgetés

  Időpont: 10.00‒10.40

   

  Manapság egyre több alternatív pszichológiai terápiában használnak olyan hallucinogéneket, amelyeket a sámáni utazásokkor és gyógyításokkor már évezredek óta alkalmaznak. Ezeket az úgynevezett beavató- és tanítónövényeket mégsem nevezhetjük egyszerűen kábítószernek, ugyanis olyan tudatdimenziókat nyitnak meg, amelyek többek között a drogfüggések felszámolására is alkalmasak. Ezeket a paradox tapasztalatokat és például a kannabisz gyógyító szerepét járja körül Paulinyi Tamás vezetésével Nádor Judit Keya kulturális antropológus, Honti Margó pszichológus és dr. Karácsony Ferenc orvos-természetgyógyász, akik saját tapasztalatok alapján is véleményt alkotnak az izgalmas kérdéskörről.

   

   

  A HALÁLKÖZELI ÉLMÉNYEK ÜZENETE AZ ÉLŐKNEK

  – kerekasztal-beszélgetés

  Időpont: 11.00‒11.40


  Alig pár évtizede tudjuk, hogy a klinikai halálból visszatértek olyan különös élményekről számolnak be, ami nemcsak számukra válik világképformálóvá, de az emberi megismerés számára is az egyik legjelentősebb kérdésre ad választ. A tudat testtől független létét bizonyíthatja az, hogy agyműködések hiányában is képesek vagyunk észlelni a környezetet, másképp éljük meg az idő dimenzióját, sőt az életünket egyben látva oszlopos erkölcsi felismerésekre juthatunk. A Paulinyi Tamás által vezetett beszélgetésben részt vesz R. Kárpáti Péter, akinek a témában több könyve jelent meg, valamint a halálközeli élmény két átélője, Rohály Éva és Dobronay László, akiktől első kézből hallhatunk arról, hogy milyen is odaát…
   

  GONDOLATOK A SZERELEMRŐL A MŰVÉSZET ÉS A TUDOMÁNY SZEMSZÖGÉBŐL

  – kerekasztal-beszélgetés

  Időpont: 12.00‒12.40

   

  Müller Péter személyes élményekkel teli előadásának gondolatait a szerelemről új nézőpontból boncolgatják a kerekasztal résztvevői: dr. Darnói Tibor orvos, holisztikus gyógyító, a Yotengrit Alapítvány elnöke, valamint maga az író és Jakab István (VNTV), aki egyúttal a beszélgetést is vezeti. Az „illegalitásból” nemrég felszínre került ősi magyar vallás, a Yotengrit szerint a férfi és a női minőség isteni szerelméből születik a világ, és én ennek minden élményét tapasztalom – mondja Müller Péter. – Darnói Tibort, aki ezt a tudáskincset képviseli, szellemi testvéremnek tekintem. A szerelem összetett kérdéskörének általa képviselt tudományos megvilágítása – párhuzamba állítva a beszélgetésben részt vevők más nézőpontú gondolataival ‒ különös élményt nyújt.

   

  ***

  A részletekért kattintson az alábbi linkekre:

   

  Ezoterikus előadások

  Természetgyógyászati előadások

  Meditációs délután

  Művészeti programok

  Szepes Mária-emlékműsor

  Ingyenes állapotfelmérés és tanácsadás

  További információ a kiállítóknak és a jegyvásárlóknak


  XXIV. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.