Fesztivál

Fesztivál - Meditációs délután - 2018

Helyszín: 200-as előadóterem (I. emelet)


   

  KALO JENŐ

  Önismeretei meditáció

  Időpont: 14.00‒14.40

   

  Mindenkinek van egy hiedelemrendszere önmagáról, a környezetéről, az egész világról. Bizonytalan énképet ácsolgatunk, aminek jobbára semmi köze a valósághoz. „Mindannyian külön világot építünk magunknak a rögeszméinkből, és tökéletlen fényjelekkel próbáljuk értesíteni egymást” (Szerb Antal: Pendragon legenda) A népszerű asztrológus meditációs gyakorlatának az a célja, hogy közelebb hozza egymáshoz azt a képet, amit saját magunkról alkottunk és a mások által látottakat. Nem utolsósorban azt szeretné elérni, hogy mindenki találkozzon saját istenképével.

  IZSÓ NÓRA SOFIA

  Kozmoszeretet imagináció

  Időpont: 15.00‒15.40

   

  Az ősi hermetikus tanok szerint az univerzumot átható és összetartó legtisztább energia a szeretet, ami valójában maga a bölcsesség. Ez teszi lehetővé az anyagi világ, vagyis a kozmosz összetevőinek harmonikus és koherens összerendeződését, ami egy csodálatos szimfóniát képez. Földi szféránkban a szeretetet leginkább érzelmi szinten tapasztaljuk meg, de az átélt frusztrációk és traumák hatására sokszor még ezt is lefojtjuk magunkban. A kozmoszeretet irányított imagináció összehangolt univerzális szeretet-teret teremt, amivel zsigeri szinten tölthetjük fel és hangolhatjuk össze önmagunkat szeretteinkkel és a kozmosszal.

   

  HEGEDŰS ZITA

  Hangtálas meditáció – hogy megtörténjen bennünk a változás

  Időpont: 16.00‒16.40

   

  A meditatív állapot elérésére az egyik leggyorsabb és leghatékonyabb módszer a hangfürdő, ahol a különböző hangfrekvenciákat megszólaltató hangtálak, gongok és csengők segítik az elme elcsendesítését és a mélyebb tudatállapot elérését. A hangok áradásának hatására észrevétlenül közelebb kerülhetünk önmagunkhoz és meghallhatjuk lelkünk legbensőbb, csendes hangját. A hangtálak és csengők köré elhelyezett kristályok felerősítik a tér harmóniáját, és segítik a pozitív folyamatokat. A hangfürdő során keletkező biztonságos közegben oldódnak a mindennapi stressz okozta feszültségek és félelmek, beindulnak az öngyógyító folyamatok testi-lelki szinten.

   

   

  MAHARISHI BRHAMANANDA YOGI

  Belső béke meditáció

  Időpont: 17.00‒17.40

   

  Ha úgy gondoljuk, hogy a világ nyomorult hely, az azért van, mert rosszul érzi benne magát az elme, amely képtelen megérteni a valóságot az érzelmi kiegyensúlyozatlanság, az önzés vagy a mohóság miatt. Ilyenkor az a legjobb, ha leállítjuk a gondolatok kavalkádját, azaz a meditáció segítségével létrehozunk egyfajta „ürességet”. Ezt az állapotot hívjuk „éberségnek”, ilyenkor felismerhetjük valódi szükségleteinket. A tudatos énünk szívesen kalandozik a múltban vagy szövöget jövőbeli ábrándokat, de ritkán van jelen itt és most. A meditáció célja a belső béke megtalálása, a szeretet és a jelen pillanat megélése. Maharishi a meditációs gyakorlat után szívesen válaszol a kérdésekre, és a tőle megszokott módon gyógyító ölelésben részesíti az érdeklődőket.

   

  ***

  A részletekért kattintson az alábbi linkekre:

   

  Ezoterikus előadások

  Természetgyógyászati előadások

  Kerekasztal délelőtt

  Művészeti programok

  Szepes Mária-emlékműsor

  Ingyenes állapotfelmérés és tanácsadás

  További információ a kiállítóknak és a jegyvásárlóknak


  XXIV. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.