Fesztivál

Fesztivál - Művészeti programok - 2018

Helyszín: Aula


   


   

  HERENCIAS EGYÜTTES

  Kitárt szárnyú, andoki sasmadár

  Időpont: 9.00‒9.45

   

  A dél-amerikai Herencias együttes évek óta fesztiválunk megnyitó zenekara, velük kezdődik az ünnepi vasárnap, ők hoznak tüzet a decemberi reggelen minden érkezőnek. Az andoki zenekar hosszú évek óta Magyarországot tekinti új hazájának, indián vérük azonban mindig is Dél-Amerika ritmusait diktálja nekik, ahol a havas hegyek magasságaiban kitárt szárnyú sasok keringenek a szikrázó napsütésben, a lélek, a zene és a tánc felemelő szabadságát hirdetve, amit, ha valaki hallja őket, ugyanúgy a zsigerein keresztül érezhet meg.

   

  KÖVI SZABOLCS

  A bánat elszáll

  Időpont: 10.40‒11.00

   

  Pontosan azzal a céllal válogatta össze Szabolcs a jókedvre hangoló és lélekemelő számait az Elveszett földrész és a Csillagok, csillagok című dinamikus albumaiból, hogy a bánat és a depresszió messze szálljon. Előadásában olyan különleges hangszerek szólalnak meg, mint az okarina, tilinkó, bansuri és más egzotikus fúvósok.

   

  KECK MÁRIA

  Négy szent kapu

  Időpont: 11.40‒12.00

   

  A szent kapuk ősi énekekkel, ritmusokkal és tánccal nyílnak meg bennünk, örvényszerűen kalauzolnak bennünket egy fényesebben, tisztábban lüktető belső önmagunkhoz. Keck Mária énekes, koreográfus, táncos (világzene, flamenco) táncműhelyeivel és művészi produkcióival bejárta a világot: Spanyolország, Finnország, Norvégia, Anglia, Németország, Észtország, Japán és Argentína után most nekünk hozza el indiai-arab, amerikai bennszülött énekeit, tibeti éneklő hangtálait és varázslatos táncát.

   

  FARKASNÉ ERZSÉBET

  Szakrális körtánc

  Időpont: 12.40‒13.00

   

  Az immár harmadik éve prolongált fesztiválprogram ezúttal is közös táncra invitálja a közönséget. A körtáncban megélhetjük a jelen varázsát, megtapasztalhatjuk a zene és a mozdulatok pozitív hatását testünkre, lelkünkre. Mindenki csatlakozzon bátran, hiszen tánctudás nem szükséges, sokkal inkább egyfajta mozgásmeditáció részesei lehetünk.

   

  SAMSARA BOULEVARD

  Gyógyító erdő – meditációs koncert

  Időpont: 13.00‒13.40

  Helyszín: 600-as előadóterem

   

  Az ezoterikus körökben ma különös népszerűségnek örvendő Samsara Boulevard zenéje négy olyan ember, négy olyan tapasztalt muzsikus világának találkozása, akik a város forgatagában a zene, az emberi hangok és a mantraéneklés hagyományain keresztül keresik az istenivel való kapcsolódást közel 40 hangszer megszólaltatásával! Teszik ezt oly módon, hogy közben nem félnek megélni, megmutatni és megosztani az úton járó vágyait, botlásait, humorát, vagy akár legérzelmesebb pillanatait a legmélyebb meditációtól a legőrültebb transzig. A zenészek hangtálakkal, gongokkal, fúvós hangszerekkel, valamint az emberi hangokkal és mantraénekléssel egy szakrális erdőn vezetik keresztül a hallgatókat, kollektív-meditatív állapotot előidézve. A zenekar tagjai képzett zenészek, mantraénekesek, hang-, mozgás- (jóga-) és gongterapeuták.

   

  KÖVI SZABOLCS

  Álomutazás

  Időpont: 13.00‒13.40

  Helyszín: 200-as előadóterem

   

  A fuvolaművész kezdetektől fogva szereplője rendezvényünknek. Kiskoncertjében legújabb CD lemezéről, az Álomutazás című albumból mutat be részleteket. ‒ Ezt az albumot azzal a céllal készítettem el, hogy minél szebb álmokat inspiráljak vele magamnak – mondja Szabolcs. Ám hogy ez nem csak őt inspirálta, annak bizonyságául álljon itt néhány vélemény a CD hallgatóitól: „Az Álomutazás felemelő, léleksimogató zene... Levett a lábamról, pedig engem nehéz!... Csodálatos léleknyugtató és lélekemelő album!... Nem földi zene…”

   

  BALÁZS GERGŐ ÉS A MANDALAM EGYÜTTES

  Mariorisz

  Időpont: 14.40‒15.00

   


  A MandalaM együttes magyar, roma és indiai zenei elemeket felhasználva írja és improvizálja az elsősorban odisszi táncelemeket felhasználó táncos-zenéit. Az együttes vezetője Balázs Gergely világhírű hegedűművész, aki első hegedűsként turnézott Al Di Meolával, a Jethro Tull együttessel, és részt vett Ennio Morricone nagy sikerű európai turnéján is. A fellépésen közreműködik Szekeres Attila kannaművész és difónikus énekes, Magyar Melinda odisszi táncművész, továbbá Tölli Rukmini Szófia, aki szintén az odisszi táncművészet jeles előadója is.


   

  DELHUSA GJON

  Mediterrán mantra

  Időpont: 15.40‒16.00

   

  Gjoni a szeretet és a lélek popzenei hírnökének nevezi magát. Kétségtelen, hogy spirituális érzékenysége, mediterrán temperamentuma és mély érzésekkel átszőtt hangszíne, előadása évek óta elvarázsolja fesztiválunk látogatóit. Idén is tanúi lehetünk lelki fejlődésének, amit elengedhetetlennek tart zenei pályafutásában. A mediterrán popmeditáció képviselője ezúttal is szeretné bizonyítani, hogy ha az ének hat, a lélek varázsolni képes.

   

  HANNAH BERGER QUARTETT

  Misztika és érzelem

  Időpont: 16.40‒17.00

   

  Hannah Berger énekesnő (fesztiválunk állandó szereplője) és zenekara ebben az évben az érzelmekben, színekben, misztikában oly gazdag szefárd zene gyöngyszemeiből válogatnak. Előadásukban a szefárd zenére jellemző hangulatok, hatások csendülnek fel
  ladino nyelven. A régi múltra visszavezethető
  szefárd zene gazdag görög, török, argentin,
  arab és mór zenei hatásokkal, a női éneket
  pedig keleti és európai hangszerek kísérik.

   

  KIYO-KITO TAIKO

  Ünnepi dobkoncert

  Időpont: 18.00‒18.40

   

  A tizennyolc éves Kiyo-Kito Taiko – hazánkban az első – japándob-zenekar hosszú évek óta rendszeres zárófellépője a Természetgyógyász Magazin fesztiváljának. Ezúttal is a legnépszerűbb, „leghúzósabb” dalaikból válogatott dobzenecsokrot fognak átnyújtani a hallgatóságnak, csillagszóróként sziporkázó előadás formájában.

   

  ***

  A részletekért kattintson az alábbi linkekre:

   

   

  Ezoterikus előadások

  Természetgyógyászati előadások

  Kerekasztal délelőtt

  Meditációs délután

  Szepes Mária-emlékműsor

  Ingyenes állapotfelmérés és tanácsadás

  További információ a kiállítóknak és a jegyvásárlóknak


  XXIV. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.