Fesztivál

Fesztivál – művészeti programok 2019.

2019. december 1. 9.00- 19.00, Villányi úti Konferenciaközpont, Budapest XI., Villányi út 11-13.


   

  KÖVI SZABOLCS

  Pánsíp és okarina – koncert

  Időpont: 9.00–9.45

  Az ezoterikus ihletettségű, kiváló fuvolaművész kezdetektől népszerű előadója fesztiválunknak. Idei nyitókoncertjén a legújabb lemezeiből készült válogatással azt szeretné elérni, hogy jól induljon a nap, s mindenki nyitott szívvel és tiszta lélekkel hangolódjon a változatos és érdekes előadásokra. Nem kétséges, a két népszerű, romantikus hangszerre, a pánsípra és az okarinára alapozott zenei repertoár mindenkit „feldob” és elvarázsol majd.

  HERENCIAS EGYÜTTES

  Nyár a télben

  Időpont: 10.40–11.00

  Az andoki indián népzenét játszó Herencias együttes – Enrique Tigse és zenésztársai – évek óta szintén rendszeres vendégei fesztiválunknak. A zenekar tagjai, bár külföldön is folyamatosan turnéznak, évtizedek óta Magyarországon élnek, amit második otthonuknak tartanak. Zenéjük azonban ízig-vérig dél-amerikai, ahogyan ők maguk is azok, így eredeti népi hangszereiken autentikus zenét szólaltatnak meg. Ezen a decemberi vasárnapon az andoki nyár tiszta ragyogását varázsolják elénk, friss és temperamentumos zenéjük pedig garantált derűt hoz a látogatók szívébe.

   

  KÜNDÜ ZENEKAR

  Álomidő

  Időpont: 11.40–12.00

  A Kündü zenekar spirituális világzenét, szertartászenét játszik. Kiemelten fontosak számukra az évkör és az emberi életút ünnepei. Zenéjük megidézi a természet és az emberi kapcsolatok szentségét, a sámáni hagyományokat, a magyar népi és középkori zenét, de nyitottak más népek vallásos hagyományai felé is. Muzsikájukkal szeretnének egyfajta szintézist teremteni a különböző szakrális hagyományok, valamint az ismert spirituális előadók művészete között. A zenekar tagjai: Barát István Zsolt – ének, ritmushangszerek, Keresztes Barna – ének, gitár, buzuki, Árvai Csaba – ének, gitár, Varga Zsolt – ének, ütős hangszerek.

   

  DELHUSA GJON

  Popmeditáció – koncert

  Időpont: 13.00–13.40

  Nagytermes zenei koncertjén Gjoni lélekutazásra viszi a közönségét, amikor is kiváló zenészek társaságában megismétli a dalai láma születésnapján, a tari buddhista templomban előadott nagy sikerű popmeditációját. Az ismert előadó évek óta rendszeres művészvendége a fesztiválunknak, s ezoterikus elköteleződése egyre elmélyültebb. Indiában ismerkedett meg Sai baba tanításaival, akinek – és még számos spirituális mesternek – a hatására az évek során eggyé ötvözte popzenei tudását a meditáció élményével. „Baba Gjon” – így hívják Albániában a legidősebb testvért – azt a célt tűzte ki maga elé, hogy könnyűzenei rajongóit átvezeti az élet kibogozhatatlan ösvényén, és a színpad lelki tisztására érve, a zeneenergia tengerében „megfürdeti” az arra rászorulókat.

   

  PATAK EGYÜTTES

  Forrástól a tengerig

  Időpont: 14.40–15.00

  Fodor Réka és Ölvedi Gábor olyan új megvilágításba helyezik a magyar népdalokat, mely visszavezet a magyarok ősibb világlátásába, összekötik a népdalok gazdag szimbólumrendszerét a befelé figyeléssel, önvalónk feltárásával. Teszik ezt a legősibb és legmodernebb eszközökkel – mindketten képzett énekes zenészek, akik különböző ősi énektechnikákat és ütőhangszereket használva, loop-rendszerek segítségével egész hang-városokat építenek fel, ahova azokat várják, akik szeretik mélyen megélni és felfedezi a zene, a népdalok, az emberi hangok által megnyitott, szimbólumokkal teli tereket.

   

  AVADHI DUÓ

  „Itt és most” – a szívben fogant zene

  Időpont: 15.40–16.00


  Ezen a koncerten különleges zenei élményben lehet részünk. A különböző kultúrák és tradíciók hangszereinek ritka ötvözetéből születő újszerű zenei világ helyenként meditatív, megnyugtató, helyenként viszont vérpezsdítően táncos, virtuóz zenei motívumokkal varázsolja el a közönséget. „A zene születésének lényegi és mélységi helye a jelen pillanat. Az itt és most együtt dobbanó szívek közös tánca, ének, ritmus és hangszerek egyidejű játéka hozza létre azt a kaput, mely a Lét örömére, a belső békére, a Mindenség végtelen szeretetére nyílik. A szívben fogant zene harmóniáival való utazás kellemesen simogató módja valódi természetünk felfedezésének.” A duó tagjai: Varga Zsolt (handpan, djembe és darbuka) és Vértess Marcell (trombita, cajon és darbuka).

   

  TRADICIONÁLIS INDIAI BHARATANATYAM TÁNC ÉS ZENE

  Krisna öröme

  Időpont: 16.40–17.00

  A Krisna-hívők életében és India kultúrájában nagyon fontos szerepet tölt be a zene és a tánc. Azt mondják, hogy a lelkek világában Krisna körül minden szó ének és minden lépés tánc. A sokféle indiai táncstílus mindegyike Isten kedvteléseit eleveníti fel, s ezeket Isten örömére járják a táncosok. A különféle kézmozdulatok, lépések és az arcjáték mind-mind egy-egy történetet mesél el a Legfelsőbb hatalomról. A fellépő táncosok legtöbbje fiatalkorától táncol, ez az életük. Maguk készítik a fellépőkosztümjeiket, és rengeteg időt, energiát fektetnek a gyakorlásba, a koreográfia kialakításába.

   

  FEHÉR TÁLTOS DOBKÖR

  Regölés tánccal, dobbal

  Időpont: 17.50–18.20

  A dobcsapat Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület néven 2007 januárjában alakult. Szándékuk az ősi magyar értékeket megjeleníteni, felébreszteni a hitet és a szeretetet az emberek szívében, vinni a fényt az összefogásért, az egységért, a magyarság újjászületéséért. Tagjaik között vannak idősebbek és fiatalok is, közösségük olyan, mint egy nagy család. Csapatuk zenei tevékenysége önkéntes vállalás, s felbecsülhetetlen értékű számukra az a szeretet és hála, ami a közönségüktől feléjük árad.

   

  KIYO-KITO TAIKO

  „Újra itt van…”

  Időpont: 18.20–18.50

  A 2000-ben alapított Kiyo-Kito Taiko – első magyarországi japándob-csoport idén is nagy örömmel lép fel a fesztiválon, hogy eljátsszák legkedveltebb dalaikat a közönségnek. A taiko jelentése „japán dob”, ennél azonban többről van szó, az ősi hangszereket, amiket régen szertartásos, vallásos és harci célokra használtak, alig száz éve egy csoportos dobstílus eszközeként élesztették újra. A magyar Kiyo-Kito csoport dobjait az alapító tagok saját kezűleg készítették. Egy biztos: az aula falai ismét megremegnek majd…

   

  ***

  A részletekért kattintson az alábbi linkekre:

   

  Ezoterikus előadások

  Természetgyógyászati előadások

  Baktay Ervin Asztrológiai Egyesület jubileumi műsora

  Szepes Mária-emlékműsor

  Ingyenes állapotfelmérés és tanácsadás

  További információ a kiállítóknak és a jegyvásárlóknak

  www.jegy.hu

  www.jegymester.hu

   Facebook

   

   


  XXV. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.