Fesztivál

Fesztivál – Szepes Mária-emlékműsor 2019.

2019. december 1. 9.00- 19.00, Villányi úti Konferenciaközpont, Budapest XI., Villányi út 11-13.


  Házigazda: Almási Csaba, a Szepes Mária Alapítvány elnöke

  SZEPES MÁRIA

  Utazás az örök élet forrásához – meditáció (CD-ről)

  Időpont: 10.00–10.40

  Szepes Mária életében nagyon fontosnak tartotta a meditációt, aminek a segítségével fejleszthetjük transzcendentális érzékelésünket, megismerhetjük lelkünk mélyről jövő forrásait. Az írónő rajongóinak bizonyára nagy örömére szolgál az az archív felvétel, amelyen Mária a saját csodálatos hangján, testet, lelket, szellemet megtisztító és energiával feltöltő meditatív állapotba juttatja a hallgatóságát – ráhangolva őket a további előadásokra. E pszichikai kiránduláson pedig elvezet bennünket Aszklépiosz, az isteni gyógyító szentélyébe, ahol életmegújító forrásra lelünk.

  TAR ILDIKÓ

  Lelkünk képeslapjai – a belső képek terápiás jelentősége

  Időpont: 11.00–11.40

  Valahol a lelkünk mélyén mindannyian tudjuk, hogy mi a jó és a rossz az életünkben, hogy mitől félünk és mire vágyunk. A lélek ezt meg is üzeni képekben, álmokban, nem hagyja, hogy becsapjuk magunkat a világ előtt oly gyakran eljátszott szerepeinkkel. De mit kezdünk és kezdünk-e egyáltalán valamit belső univerzumunk üzeneteivel, mivé válunk általuk? Az álmokkal folytatott kommunikáció csendes, ellazult belső figyelmet kíván, egyféle meditációt. A művészetterapeuta előadásában szó lesz ennek a módjáról, illetve az álmok művészetterápiás feldolgozási lehetőségéről is.

   

  CSONGRÁDI KATA

  Belső nap meditáció

  Időpont: 12.00–12.40

  „A Fény ereje legyőzhetetlen! Ha feltöltődsz vele, akkor a lehetetlen is lehetségessé válik!” – tanította nekem Lelkem Édesanyja, Szepes Mária, akinek köszönhetően eljutottam a maják földjére és az indiánoktól elsajátíthattam az ősi Naptudást. A Yucatán-félszigeten tanultak alapján jelent meg a Belső Nap című könyvem a hozzá tartozó meditációs CD-vel, amelynek alkalmazása azóta is sok embernek segít a testi-lelki-szellemi harmónia megteremtésében, és segít felismerni azt, hogy milyen nagy csoda az Élet! Ezt a sugárzó Életörömet szeretném tovább adni a mostani találkozónkon is – szívvel, lélekkel, szeretettel” – mondja az ismert énekesnő, színművész.

   

  ÁMON ANGÉLA

  Az utolsó kapu őre – a pozitúramágia gyakorlata

  Időpont: 14.00–14.40

  Szepes Mária Pozitúramágiája egy rendkívüli belső utazásra hív, amelyről az író így vallott: „Szeretném végre teljes jelentőségében rögzíteni jelen születésünk, sorsunk legfontosabb gyakorlatát, a pozitúramágiát! Ezúttal azonban olyan összpontosítással, a magatartás fontosságát és sürgősségét átvilágító bizonyossággal, amely saját ösztöneinkből, közvetlen környezetünkből és a világból ránk törő problémák fölé emel bennünket.” Ámon Angéla pszichológus, asztrológus és sok más alternatív gyógymód ismerője. 2018-ban a Szepes Mária Meditációs Klub keretében – az író archív hanganyaga alapján – tette élővé ezt a gyakorlatsort a jelentkezőknek, nagy sikerrel. Jelen előadás a Pozitúramágia gyakorlatának fő irányvonalait kívánja bemutatni, illetve egy kis ízelítőt kíván nyújtani mindazok számára, akik szívesen részt vennének a 2020-ban induló Pozitúramágia Meditációs Klub foglalkozásaiban.

   

  DR. BORBÉNYI ERIKA

  Integratív orvoslás – vissza az eredendő tudáshoz

  Időpont: 15.00–15.40

  A harmadik évezred életmódkutatásai sorra alátámasztják az ősi, holisztikus gyógyító szemlélet és tapasztalat igazságát, egyebek között azt, hogy a test és a lélek szoros kölcsönhatásban van egymással, egyiket sem lehet harmonizálni a másik nélkül. A modern biofeedback technikák, az agy funkcionális mágneses rezonancia vizsgálata, a molekulárbiológiai, genetikai kutatások mind ugyanarra a következtetésre jutnak: az elme lecsendesítése, a belső imaginatív részünk felélesztése csodálatos erőként segítik elő egészségünk, jóllétünk megtartását, illetve visszanyerését.

   

  DR. ÁRKAI MÁRTA

  Végtelenbe nyíló emlékezés – dimenziómeditációk

  Időpont: 16.00–16.40

  Szepes Mária A végtelenbe nyíló Rákóczi udvar c. műve 2018-ban jelent meg először nyomtatásban. E könyv – melyre a Szepes Mária Akadémia keretében, az asztrozófus előadó által vezetett egyéves, „A gyermeki lélek mágiája” c. szimbólumfejtő és meditációs tanfolyam is épül – az írónő gyermekkori fantáziavilágába vezető „dimenzióutazásainak” sorsformáló állomásait mutatja be. Az út során felismert szimbólumkulcsokkal magunk is behatolhatunk önnön lélekuniverzumunk zárlat alá került dimenzióiba, megfejthetjük saját gyermekkorunk „jelbeszédét”, megtalálhatjuk korai életszakaszunk legfőbb „témáit”, amelyek meghatározó mintaként befolyásolják ma is a sorsunkat, s a mitikus emlékezés során végül elérkezünk „örök önmagunk kimeríthetetlen forrásához”. A belső utazás egyik különlegesen érdekes szakaszában Szepes Mária maga vezet bennünket – egy archív, máig kiadatlan felvételen.

   

  VARGA ZSOLT

  Meditatív handpan koncert

  Időpont: 17.00–17.40


  Varga Zsolt 25 éve a zenei pályán sokféle műfajban tevékenykedik, számos ismert zenei formációban vett részt, sok zenekar lemezén szerepelt (Zselenszky band, Kirtan band, Bagdi Bella, Életfa mantra kör, Sattwa Sound Band, Matana, Barát István, Prakash, The Perfect Name, Kinopuskin stb.). 4 évig volt Mooji – világszerte az egyik legismertebb spirituális tanító – zenekarának tagja Indiában és Portugáliában, jó néhány zenei kiadványukon közreműködött. Külső-belső zenei utazásain túl dalai a természet csendjéből inspirálódnak. Ahogy Zsolt fogalmaz: „A zene forrása a csend, ahogy a fizikai világ forrása a végtelen tér. A zene egy könnyed utazás zajos elménkből szívünk végtelen csendjébe.” A meditatív koncerten helyük lesz a csodaszép hangoknak, a harmóniának, de a hangok közötti csendnek is.

   

  ***

  A részletekért kattintson az alábbi linkekre:

   

  Ezoterikus előadások

  Természetgyógyászati előadások

  Baktay Ervin Asztrológiai Egyesület jubileumi műsora

  Művészeti programok

  Ingyenes állapotfelmérés és tanácsadás

  További információ a kiállítóknak és a jegyvásárlóknak

  www.jegy.hu

  www.jegymester.hu

   Facebook

   

   


  XXV. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. február

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.