Fesztivál

Fesztivál – természetgyógyászati előadások 2019.


  DR. KARÁCSONY FERENC

  „Az őrangyalunk bennünk van” – a kender gyógyító hatása

  Időpont: 10.00–10.40

  Az ún. endokannabinoid rendszer, amelynek aktivitása az életkorral hanyatlik, biztosítja a belső egyensúlyunkat. A belső egyensúlyt a bioelektromos jelek speciális detektálásával és elemzésével folyamatosan leírhatjuk, s ennek módszertanát, műhelytitkait igyekszik bemutatni az előadó a Kannabinoid Medicina Alapítvány tevékenysége révén. A természetes gyógymódok ismeretei a legújabb tudományos felfedezésekkel összhangban megegyeznek abban, hogy a kender kivonatai képesek ezt a rendszert tónusban tartani, megelőzve ezzel sokféle betegséget, és lehetővé téve reménytelennek tűnő állapotok sikeres kezelését, a stabil mentális állapot elérését is. Tudni kell azonban, hogy a jó minőségű CBD-olajoknak nincs köze a kábítószerhez, mi több, a kannabinoidok a drogokról való leszokásban is hatékony segítséget nyújtanak.

  DR. GELLÉRI JULIANNA

  Életünk 30 meghatározó hónapja – az Új Medicinával foglalkozó orvos szemével

  Időpont: 11.00–11.40

  Számítógépes hasonlattal élve indítóprogramunknak nevezhetjük azt a harminc hónapot, amely felöleli a fogantatásunk előtti kilenc hónapot, a fogantatásunk körülményeit, a várandósság kilenc hónapját és az első életévünket (9+9+12 = 30). Ez idő alatt „letöltünk” mindent, ami anyánkkal történik (beleértve a születés körülményeit), valamint letöltjük a két szülőnk felmenőinek (nagyszülőknek, dédszülőknek) információs kódjait, azaz a velük kapcsolatos történéseket is. Az előadó szerint ebből adódnak a fejlődési, viselkedési, tanulási és egészségügyi problémáink (pl. a farfekvés, a köldökzsinór a nyak körül, a csípőficam stb.), de magyarázatot kaphatunk a szívben előforduló sövénydefektusokra is. Az Új Medicina 5 természettörvényének ismerete segít abban, hogy a problémáinkra, betegségeinkre ne a félelem, hanem a megértés szemszögéből tekintsünk. A megoldás pedig sok esetben egyszerűbb, mint gondolnánk.

   

   LÁSZLÓ RUTH

  A nyelv géniusza

  Időpont: 12.00–12.40

  A bábeli nyelvzavart követően sem feledkezhetünk meg arról, hogy a nyelv isteni eredetű, mint minden e világon: a kristályok, a növények, az állatok és az emberi létforma is. A BESZÉDTÉR a kommunikációról szól: a növények az illatokkal, az állatok már hangokkal, az emberek a nyelvvel és metanyelvvel kommunikálnak, a szavak és mondatok segítségével. A beszéd a VALÓSÁG jeleinek vétele, és legfontosabb önkifejezésünk. Egyesíti a tudatos és tudattalan lélekműködésünket, az analógiás gondolkodást a racionális logikával. Persze visszaélések is történnek a beszédtérben, erre utal például „Az írástudók árulása”. De mi e helyütt a nyelv géniuszára fókuszálunk.

   

  JAKAB ISTVÁN

  Hogyan kezdjünk új életet? – az egészség komplex mátrixa

  Időpont: 13.00–13.40


  A címben feltett kérdésre ad összefoglaló választ fesztiválunk állandó előadója. Mit tegyünk hát, ha meg akarjuk őrizni, vagy vissza akarjuk szerezni az egészségünket? Legelőször is kontrolláljuk azokat a gondolatokat, amelyek állandóan ott zakatolnak a fejünkben. – Vállaljunk felelősséget minden elfogyasztott ételért, italért. – Döntsük el, hogy mennyi és milyen mozgásformát vagyunk képesek beiktatni a mindennapjainkba. – Állítsunk fel fontossági sorrendet. – Tanuljunk meg kommunikálni a bennünk lévő mikrobiommal. – Megfelelő mikrotápanyagokkal lássuk el a szervezetünket. – Szabaduljunk meg a fizikai és mentális toxinoktól stb.

   

   DR. SIMONCSICS PÉTER

  Pszichokardiológia – a szív ismeretlen nyelve

  Időpont: 14.00–14.40

  Európa és a civilizált világ legtöbb országában még mindig a keringési betegségek vezetnek a halálozási listán. Ennek számos testi- lelki oka van, azonban sajnálatos módon a lelki tényezőket még mindig elhanyagolja a kardiológusok és általában az orvosok többsége. Ezzel szemben a kínai, tibeti és az indiai ájurvédikus orvoslás gyógyító rendszerében a lélek és a testi folyamatok bonyolult összefüggései nagy jelentőséggel bírnak, és tanulságul szolgálnak mindannyiunk számára. Az előadó, miközben vázolja ezen ismereteket, a mindennapi életünkben is hasznosítható információval látja el a hallgatóságát, és rávilágít azokra az izgalmas kutatásokra, amelyeket a nyugati orvoslás keretein belül végeztek a szívbetegségek lelki, társadalmi hátterével kapcsolatban. Az eredmények meglepőek.

   

  DR. TAMASI JÓZSEF

  A bőr a szervezet tükre – mire figyeljünk?

  Időpont: 15.00–15.40

  A bőr jelzi szervezetünk állapotát. A latens gyulladások, az emésztőrendszeri betegségek, az anyagcsere terheltsége, a lelki- és idegrendszeri állapot változásai mind megjelenhetnek a bőrön, csakúgy, mint a fertőzések, a kötőszövetünk, a keringési rendszer gyengülése vagy az általános fizikai állapotunk. Az öregedés lehet a kornak megfelelő, de lehet gyorsabb vagy lassabb, ami befolyásolja a bőr szerkezetét. Tulajdonképpen a bőrünk leírja az egészségünk alakulásának krónikáját. A bőr betegségeit legjobb a belső bajok orvoslásával gyógyítani. Szinte önálló tudomány a belgyógyászati eltérések bőrön való megjelenése, mint ahogyan a bőrön keresztül a belgyógyászati betegségek kezelése is. Az előadó néhány konkrét példával érzékelteti, hogy milyen bőrelváltozás mit jelez a szervezetben, illetve mire figyeljünk.

   

  SZENDI GÁBOR

  Az öregedés lassítása – mitokondriumok és telomérek

  Időpont: 16.00–16.40

  Az öregedés egy biológiai folyamat, aminek sebessége jelentősen befolyásolható. Minden sejtünk, szövetünk, szervünk működése a megfelelő energiaellátottság függvénye. Az öregedés lényegében az egyre romló sejt- és szervezetszintű energiahiány. A szervezet számára az energiát a sejtekben nagy számban jelen lévő mitokondriumok termelik, ha hozzájutnak az ehhez szükséges tápanyagokhoz. Mivel tudjuk hát serkenti a működésüket és növelni a számukat? Ma ez az öregedés lassításának egyik kulcskérdése. A másik a szervezet önreprodukáló képessége. A hibátlan működést a kromoszómák végén található telomérek biztosítják, amelyek a korral folyamatosan rövidülnek, csökkentve a várható élettartamot. Az öregedés másik kulcskérdése tehát, hogyan óvjuk teloméreinket a károsodásoktól.

   

  CSERNEKY KRISZTIÁN

  Benzines autóba ne tankolj dízelt! – táplálkozás az anyagcseretípusoknak megfelelően

  Időpont: 17.00–17.40


  Vannak, akik kipróbálnak egy-egy divatos étrendet (paleo, ketogén, vega), és kiválóan működik náluk, mások viszont rosszul érzik magukat tőle. Ennek oka, hogy különböző a táplálkozási típusunk: ami az egyiknek „gyógyszer”, az a másiknak „méreg”. A táplálkozási tanácsadó előadásán bemutatásra kerül az anyagcseretípus-meghatározás módszere, mely végre kiutat mutat a divatdiéták útvesztőiből. Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk, az elfogyasztott étel ugyanis hat az energiaszintünkre, a hormonháztartásunkra, a testsúlyunkra, a teljesítményünkre, a hangulatunkra, vagyis az általános egészségi állapotunkra.

   

  ***

  A részletekért kattintson az alábbi linkekre:

   

  Ezoterikus előadások

  Baktay Ervin Asztrológiai Egyesület jubileumi műsora

  Szepes Mária-emlékműsor

  Művészeti programok

  Ingyenes állapotfelmérés és tanácsadás

  További információ a kiállítóknak és a jegyvásárlóknak

  www.jegy.hu

  www.jegymester.hu

   Facebook


  XXV. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. február

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.