Fesztivál

XXI. Karácsonyi Fesztivál - Ezoterikus előadások


  Ezoterikus előadások

  Helyszín: 600-as előadóterem (földszint)

    9.45–10.00

  DR. GÖRGEI KATALIN, PAULINYI TAMÁS

  Megnyitó

    10.00–10.40

  PAULINYI TAMÁS

  Virtuális világaink (nyitó mandalameditációval)

   

  Mai világunk technikai csodái a spirituális eszközök, módszerek között is megjelentek, biofeedback készülékekkel relaxálunk, agytrénerekkel meditálunk, elektronikus programokat használunk tudatunk kitágításához. Az előadó ezeknek a technikáknak az ismertetése után a hagyományokhoz tér vissza, a sámándoboktól indulva a buddhista mandalameditációkon át jutva ugyanoda: tudatunk virtuális világaihoz, belső dimenzióihoz. Paulinyi Tamás, aki maga is használ kutatásaiban tudatmódosító készülékeket és hagyományos belső utazásokat is vezet, az előadását egy közös, nyitó mandalameditációval zárja.   
  11.00–11.40

  MÜLLER PÉTER

  Az isteni gondviselésről ‒ A Lélek színpadán

   

  A népszerű író előadásában beszélgetést ígér a sorsról és a szabad akaratról; az isteni és az önakaratról; az imáról és a meditációról; a jóslás és a jövőbelátás lehetőségeiről; az ember egyéni szerepéről a kollektív világdrámában. Müller Péter előadását az teszi különösen izgalmassá, hogy mélyenszántó gondolatait személyes tapasztalataival szövi át, és így fogalmaz: „Mivel sorsom a színház, érintem mindazt, amit életem során a színházban tanultam, a LÉLEK SZÍNPADÁN.”   
  12.00–12.40

  A. J. CHRISTIAN

  Létezik a szeretet?

   

  „Tudom, hogy hiszel az univerzális szeretetben. Amikor feltétel nélkül, mindenkit szeretsz. S igen, van ilyen. Azonban, ha képes vagy erre az »isteni« szeretetre, nem beszélsz róla. Mert éled. Az emberek jelentős része csak belemenekül a »mindenkit szeretek« dumába: nincs felelősség, nincs közös élet ‒ a nem létező »mindenkiért« nem kell tenned semmit. Ezzel szemben a barátaidért, a családodért tenned kell. Áldozatot kell hoznod. Úgyhogy az esetek többségében, aki »mindenkit « szeret, senkit se szeret. Még saját magát sem. Ne próbálj mindenkit szeretni. Csak szeresd azt, akit tudsz. De azt nagyon.” Erről az örökérvényű témáról fejti ki gondolatait A. J. Christian a tőle megszokott kendőzetlen stílusban. Hazánk egyik legismertebb spirituális tanítója, mint mindig, most is meglepi hallgatóit a bevett önismereti sémáktól eltérő előadásával.

    14.00–14.40

  PROF. DR. PAPP LAJOS

  A lélek útján a gyógyuláshoz

   

  Van-e lélek, és ha igen, mi köze van a fizikai állapotunkhoz? Meg tud-e betegíteni, gyógyítani? Mit tehetünk a saját gyógyulásunk érdekében? Meggyógyíthat-e a hit? Vannak-e csodák? ‒ Ezekre a sokat feltett kérdésekre sztereotípnak tűnik a válasz, ám ezúttal a kérdés-felelet kuriózumát a világhírű szívsebész, Papp Lajos professzor személye adja. A holisztikus szemléletű orvos műtétjei során több halál közeli élménynek volt a fültanúja, ő magának is öt szívinfarktusa volt. Több témában is szembemegy a hivatalos orvosi állásponttal: vitatja a koleszteringyógyszerek szükségességét; állítja, hogy a szív nem is úgy működik, ahogy tanítják. És még számtalan érdekes gondolat, tapasztalat, amit a nagyformátumú előadó megoszt a hallgatóságával.  15.00–15.40

  DOMJÁN GÁBOR

  Gondolat-nagytakarítás ‒ Tudatosság ‒ Boldogság

   

  A Silva-féle agykontrollt 27 éve oktató előadó ezúttal nem csupán a mindennapi problémáink megoldásában segítségül hívható praktikus agykontrolltechnikákkal ismerteti meg hallgatóságát, hanem elsősorban alapvető, a sorsunkat meghatározó dolgokkal kapcsolatban osztja meg gondolatait. „Jelen életünk eddigi gondolkodásunk produktuma. Jövőnk pedig mostani gondolkodásunk eredménye lesz. Boldogságunk a tét.” Domján Gábor ‒ mondanivalója alátámasztásául ‒ levetít egy filmrészletet a sokak által ismert és kedvelt író, Anthony de Mello előadásából, végül saját gitárjátékával egy Bob Dylan-dallal búcsúzik a közönségétől.


  16.00–16.40

  PATAKY ATTILA

  Sztárkarma ‒ Sztársors

   

  „A rockzene a pillanat varázsa, csoda és áldás” ‒ állítja a rockénekes, szövegíró, akit 43 éve kitartó szeretettel övez a rajongótábora, s aki nem mellesleg ezoterikus érdeklődéséről is ismert. Ebből fakadó világlátása és a természetes gyógyító módszerek is segítették őt abban, hogy legyőzze súlyos betegségét. Pataky Attilától érdekfeszítő előadásra számíthatunk az ún. sztársorsról, ami ‒ megítélése szerint ‒ lehetőség, ám ennek felismerése és vállalása szolgálat. Beszél a szabad akaratról, a művész komoly felelősségvállalásáról, életének buktatóiról, örömeiről „Az igazi siker az, ami másoknak is örömet okoz. A sztár felé ugyanis rengeteg energia áramlik, és lehetőséget kapott felemelni lelkeket. Ám nem csak kapni kell, hanem mindenekelőtt adni, adni, adni...”. Attila előadásában zenét és meglepetésvendéget is ígér.

  17.00–17.40

  JAKAB ISTVÁN

  A meditáció ereje ‒ Belső és tudatos „szkennelés”

   

  Azt mondják, Buddha volt az első kvantumfizikus, aki felfedezte a virtuális CT-t. Az ún. belső szkennelés technikáját a Vipassana meditáció alkalmazza, melynek során a test tetőtől talpig történő állandó feltérképezése zajlik, keresve és figyelve ezáltal a keletkező és elmúló testérzeteket. Ennek továbbfejlesztett változata az ún. tudatos szkennelés, amelynek segítségével nemcsak sejtszinten vizsgálódhatunk, tüneteket még nem mutató szervi rendellenességekre bukkanhatunk, hanem szerveinkre fókuszálva akár egészségjavulást is képesek vagyunk elérni. Az előadó kitér arra is, milyen módon hozzuk létre belső manifesztációinkat a hitrendszereink, a gondolataink és az érzéseink által, valamint rövid meditációs gyakorlattal búcsúzik a hallgatóságától.

       

   

  A fesztivál további részleteiért kattintson az alábbi linkekre:

   

  Természetgyógyászati előadások - 300-as előadóterem

   

   Szepes Mária emlékműsor - 200-as előadóterem

   

  Művészeti programok - Aula

   

  Workshop és ingyenes állapotfelmérések

   

  Kiállítói tudnivalók és jegyvásárlási információk

   

  tgym
  XXIII. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.