Fesztivál

XXI. Karácsonyi Fesztivál - Természetgyógyászati előadások


   Természetgyógyászati előadások

  Helyszín: 300-as előadóterem (földszint)

      
  10.00–10.40

  DR. GELLÉRI JULIANNA

  A betegség a szervezet túlélési programja

   

  Teremtett csoda vagyunk, nem romolhatunk el. A betegség a testünk megoldása egy adott élethelyzetre – állítja az előadó, aki az Új Medicinával és más természetes módszerekkel már sok súlyos betegségben szenvedő embernek, köztük Pataky Attilának is segített visszanyerni az egészségét. „Fontos felismerni a betegséghez vezető okot, s azt megoldani vagy elfogadni, mert ha nem sikerül, akkor visszatér a tünet. A betegség ugyanis a szervezet természetes védekező reakciója, üzenete. Nem más, mint egy túlélési program, és a gyógyulásra akkor van esély, ha erre a programra már nincs szükség.” Az előadó rendhagyó tanácsokkal is szolgál a megoldáshoz.

  11.00–11.40

  DR. CSISZÁR RÓBERT

  Bioindikátor – A hatodik érzékelési módszer

   

  Ha meg akarjuk őrizni az egészségünket, nagyon fontos, hogy a nekünk megfelelő ételeket, italokat fogyasszuk, a szervezetünkkel harmonizáló gyógyszerek, étrend-kiegészítők közül válogassunk. De honnan kapunk erre vonatkozóan megbízható információt? Erich Körbler osztrák tudós, aki a múlt század végén új alapokra helyezte a homeopátiát, feltalálta az ún. bioindikátort. Ez lényegében egy antennaszerű rezonátor, ami felerősíti és érzékelhetővé teszi azokat a nem látható elektromágneses rezgéseket, pozitív és káros sugárzásokat, amelyeket ugyan sokan éreznek, de mégis elmondhatjuk, hogy ezt az érzékelőképességünket a civilizáció következtében jobbára elveszítettük. Az előadó a Körbler-módszer és a bioindikátor alkalmazása során szerzett tapasztalatait szeretné megosztani a hallgatóságával, és arról győz meg, hogy ezen ismeretek otthoni alkalmazásával mindenki saját maga és családja orvosává válhat.

    12.00–12.40

  LÁSZLÓ RUTH

  Szentségmandala

   

  A szakralitás isteni szikránkat őrzi, miként a mitológiában is „istenné válnak” a jó földi pályafutásukat követően a hősök. Ez történt például Aszklépiosszal, a gyógyítás istenével. A szentség az ERŐ EREJÉNEK EREJE. Jel a magasabb dimenziókból. Ellenfogalma a profán, a szentély előtti, a be nem avatott, a kívül rekedt, aki kegyeletsértő. A zodiákus Akasha Krónikájának többrétegű az olvasata. Szentségjelentésük is van.

  14.00–14.40

  DR. SIMONCSICS PÉTER

  Pszichés betegségek gyógyítása a kvantummedicinában

   

  Világszerte egyre nagyobb problémát jelent az egészségügyben a különböző pszichiátriai betegségek növekvő száma. A szorongás, pánikbetegség, fóbiák,  testképzavarok és nem utolsósorban a depresszió kezelése jobbára csak a tünetekre korlátozódik. Ezzel szemben a kvantummedicinában már bizonyított, hogy az aurában és a csakrákban tárolt információk feltérképezésével megrajzolható az ember finomenergetikai rendszere. Ezen meglepően érdekes ismeretek felhasználásával pedig ‒ az ősi indiai és kínai tanításokat is magába foglaló ‒ teljesen új gondolkodásmódot megvalósító gyógyító rendszer, a pszichoszomatikus energetika pontos diagnosztikai és hatékony terápiás megoldásokat kínál a pszichiátriai kórképek oki kezelésében.

  15.00–15.40

  DR. TAMASI JÓZSEF

  Banálisnak tűnő hasi panaszoktól a rákig

   

  Az emberek nem is sejtik, hogy a sokakat érintő, jelentéktelennek látszó hasi panaszoknak milyen nagy a jelentősége. Pedig amíg a szervezetben kialakul egy daganat, rengeteg figyelmeztető jelet kapunk. Általánosságban elmondható, hogy például a colitis ulcerosa hajlamosít a vastagbélrák kialakulására, ugyanakkor az minden más krónikus gyulladással egyetemben újabb és újabb gyulladást indukálhat bárhol a szervezetben. Ezek elindíthatnak akár autoimmun-folyamatokat is, és előfordulhat, hogy ezek hoznak létre különféle daganatos elváltozásokat (pajzsmirigy-, hasnyálmirigy-, máj-, prosztata-, nőgyógyászati és melldaganatok). Ráadásul nem csak a gyulladásos burjánzás jelent veszélyt, hanem az ennek következtébenkialakult hegesedés is, ahol könnyebben kialakul a rák előfutára, az ún. atípia. A természetes gyógymódok szakértője előadásában nemcsak a vázolt összefüggésekre mutat rá, hanem megismertet az integrált medicina terápiás lehetőségeivel is.

  16.00–16.40

  SZENDI GÁBOR

  A rák „cukorhipotézise” – Ketondiéta

   

  Ma élete során minden második ember rákban betegszik meg, és minden negyedik abban is hal meg. A rák a huszadik század során vált ennyire gyakorivá azzal összefüggésben, hogy étrendünk egyre nagyobb részét töltik ki a finomított szénhidrátok. Ez folyamatosan magas vércukor- és inzulinszinttel jár, s mivel a rák „cukorfüggő”, ez az életmód kedvez kifejlődésének. A megelőzésben és a rákgyógyításban fontos szerepet kéne kapnia a lowcarb és ketogén étrendnek, mert ezek elvágják a rák „utánpótlási vonalait”. A ketogén étrend másik előnye, hogy hatására a szervezet  deutériumcsökkentett vizet termel, és ez szintén rákellenes hatású.

  17.00–17.40

  DR. TARACZKÖZI ISTVÁN

  A gluténérzékenység ezer arca

   

  A glutén olyan fehérjék összefoglaló neve, amelyek gabonafélékben találhatók, legnagyobb mennyiségben a búzában. Egyre nyilvánvalóbb, hogy szervezetünk a nagyobb mennyiségű gluténnal nem tud megbirkózni. A gluténérzékenységet tulajdonképpen a gliadin okozza, ami a bélnyálkahártyában antitestekkel immunkomplexet képez, és ezáltal a sejtes immunitás fő katonáinak, az ún. killersejteknek az összecsapódását váltja ki, s ez nyálkahártya károsodásához,majd hasmenéshez vezet. Ha a cöliákiát nem ismerik fel, megnő más autoimmun-betegségek, valamint a csontritkulás és a bélrák kialakulásának kockázata. A gyakorlatban az érintetteknek valójában csak kis hányada mutat jellegzetes hasi tüneteket, sokkal gyakoribbak a felszívódási zavarok miatt kialakult tápanyaghiányos állapotok, az idegrendszeri és ízületi panaszok stb. Az előadó a sokakat érintő probléma megismertetésén túl tanácsokat ad az étrendi változtatásokra, és felhívja figyelmet a vitaminés ásványianyag-pótlás szükségességére.

       

  A fesztivál további részleteiért kattintson az alábbi linkekre:

   

  Ezoterikus előadások - 600-as előadóterem

   

   Szepes Mária emlékműsor - 200-as előadóterem

   

  Művészeti programok - Aula

   

  Workshop és ingyenes állapotfelmérések

   

  Kiállítói tudnivalók és jegyvásárlási információk

  tgym
  XXIII. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.