Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Fejfájás ellen nyirokdrenázs

» Részletek

Fülcsengés

» Részletek

Fülzúgás

Szinte mindegyikünk tapasztalt már szokatlan zajokat a fülében: sípolást, zümmögést, csengést vagy zúgást. A fülzúgás latin neve tinnitus. Ha egy percnél tovább tart, az érintett megijed. A tulajdonképpen ártalmatlan, de rendszeresen visszatérő vagy tartóssá váló hang megbetegíti az embert. Elismert, egységes gyógymód nem létezik. A fülzúgás éppen ezért komoly kihívás páciensnek és orvosnak egyaránt.

» Részletek

Lapszemle 2007. január

» Részletek

Tinnitus - Hogyan éljünk fülzúgás nélkül?

A fülzúgás olykor elviselhetetlen, amihez gyakran alvászavar, depresszió és kimerültség is társul. Annak ellenére, hogy nem létezik egyetlen üdvözítő gyógymód, számos szelíd terápia bizonyult sikeresnek. Ilyen a neuromoduláció, a relaxáció, a hagyományos kínai orvoslás, a kranioszakrális terápia és a fitoterápia.

» Részletek

Tinnitus – mit tegyünk, ha hiányzik a csend?

Hirtelen nyomást vagy lökést érzünk, majd a fülünk csengeni, sípolni, zúgni kezd. Ha valakinél először lép fel olyan fülzúgás, amely nem múlik el néhány percen belül, az illető általában megijed és tehetetlennek érzi magát. Amennyiben az állapot tartóssá válik, a páciensre nehezedő nyomás csak fokozódik. Amilyen sokfélék a tinnitus kiváltó okai, olyan sokfélék a kezelés lehetőségei is, sőt nemritkán az is megtörténik, hogy a panaszok teljesen maguktól megszűnnek.

» Részletek

Tinnitus-tréning

Az emberi fülnek nap mint nap milliónyi akusztikai jelet kell feldolgoznia, ami óriási megterhelés a szervezet számára. Emiatt megemelkedhet a kortizol-stresszhormonszint, ami szűkíti a vérereket és hátrányosan befolyásolja a véráramlás folyamatát. A belső füljáratok érzékeny vérerei eltömítődnek, s ha ehhez még a nyakcsigolyák, az álkapocs állapotában fellépő elváltozás, fertőzéses megbetegedés, anyagcserezavar, magas vérnyomás vagy diabétesz következtében jelentkező mellékhatás is társul, egy idő ...

» Részletek

Zaj és stressz okozta halláskárosodások

Ha hirtelen romlás áll be hallásunkban – esetleg fülzúgással kísérve –, annak legtöbbször akut zajártalom vagy stressz okozta halláskiesés az oka. A vérkeringést serkentő és savtalanító kezelés mellett maguk az érintettek is hozzájárulhatnak a gyógyuláshoz lazítással és öngyógyító erejük aktiválásával.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.