Grafológia

Valami más... - 2002. január


Rajzoljon egy hegyet!

A hegy legfontosabb része a csúcsa. A feljutás oda energiaigényes dolog, de éppen az erőfeszítés nagysága miatt ez a sikerélmény boldogságot és diadalérzést hoz. Nyelvünkben is gyakran használunk a boldogság, a diadal és a siker kifejezésére csúccsal és az oda feljutással kapcsolatos kifejezéseket. Amikor tehát hegyet rajzolunk, öntudatlanul átéljük ezeket a fogalmakat, így hegyünk információkat ad az ezekhez a fogalmakhoz fűződő érzéseinkről.

 

Aki egyetlen csúcsot rajzolt, lényeglátó alkat.

 

A csipkézett hegylánc lehetővé teszi több csúcs lerajzolását is. Aki ilyen módon fogalmazza meg a hegyet, valószínűleg törekszik az élvezetekre, nem szívesen végez olyan tevékenységet, amiben nem telik öröme, ha mégoly fegyelmezetten igyekszik is rászorítani magát ilyesmire.

 

A hegy vonalának kicsipkézése egyfajta díszítés is lehet.

 

Jelentheti az érzelmek, a formák, a stílus iránti érzékenységet, igényt is.

 


Átlagosnál hurkosabb írás
 

Ha a csúcsok lekerekítettek, szelídek, akkor valószínűleg nagyobb akadályok nélkül éri el sikereit, még ha azokért meg is kell dolgoznia.

 

Ha a csúcs vagy csúcsok tőrszerűen merednek a rajzán, akkor úgy érzi, küzdenie kell a környezetével, hogy kivitelezhesse azokat az elképzeléseit, amelyek sikereket és boldogságot okoznak önnek.

 

Ha a hegy talajtalanul lebeg a rajzon, akkor azt az érzését fogalmazta meg, hogy a sikereit nem éli meg, nem értékeli. Valószínűleg állandó bizonyítás- és teljesítményvágy sarkallja, soha nem érzi a kellő elismerést. Teljesítményei és saját maga értékelésében többnyire a környező emberek véleményére támaszkodik, akiknek szeretne megfelelni, de úgy látja, hogy nem tud. Csökkennének a feszültségei, ha toleránsabban tekintene mindenekelőtt saját magára.

 

Ha a hegy lerajzolását a sarokból indulva kezdte, azzal a beilleszkedésre való fokozott vágyat fogalmazta meg. A függőleges vonalhoz kapcsolódó hegyvonal magabiztosságot árul el, a vízszintesből kiugró hegycsúcs a biztos alapokra építkezés képességét mutatja.

 


Átlagosnál huroktalanabb írás

 

A kézírásban a siker, a boldogság és a beteljesedettség érzését akkor éljük át, amikor a betűket alakító hurkos formákat hozzuk létre. Amikor a hurok területét alakítjuk ki, a sikerhez, az eredményhez, az élményhez vezető utat, a befektetett munkát ábrázoljuk. A metszéspont, a hurok bezáródásának pillanata a megvalósulás, a beteljesülés jelképe.

 

A kézírásban szereplő hurkok száma azt mutatja, hogy menynyi örömöt élünk meg a mindennapi életünk során.

 

Amikor az írásban sok hurkos forma szerepel, írója az átlagosnál több örömöt talál az életben. Ezekre a számára élvezetes dolgokra energiát fordít, függetlenül a kérdés fontosságától.

 

A huroktalan írások általában a lényeges dolgok tiszteletben tartásának szándékáról árulkodnak, még ha ez az író személyes örömeinek feláldozását jelenti is egyes esetekben.

Tímár Krisztina
VIII. évfolyam 1. szám

Címkék: grafológia

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.