Házipatika

Daganatellenes gyógynövények

Régi-új, szelíd gyógyfüves gyógyszerformák az öngyógyításban füvesasszony módra

Mottó: "Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért." (Maurice Messegue)


A rákos megbetegedések - bár jobban gyógyíthatók, mint régen - még mindig igen nagy félelmet keltenek, különösen azoknál a személyeknél, akiknek családjában előfordult már rák miatti haláleset. A rák legyőzésére, a kemoterápiás szerek kifejlesztésére fordított horribilis pénzösszeget figyelembe véve az eredmények még mindig elég siralmasnak mutatkoznak. A rákmegelőző programok jóval több emberéletet menthetnék meg, és költséghatékonyabbak is, mint maga a gyógykezelés. Kerülnünk kellene a rákkeltő anyagokat, mint például a dohányt, az alkoholt, a sugárkezelt élelmiszereket, az adalékok, tartósítószerek használatát és a stresszt, többet kellene mozognunk a friss levegőn. Vegyszermentes gyümölcsök, zöldségek és daganatellenes gyógyhatású gyógynövények fogyasztása esélyt ad a betegség elkerülésére, illetve jól kiegészíthetik a már kialakult daganat orvosi kezelését.

 

A pánikba ejtő tumorsejt képe

 

Tumorgátló gyógynövények

Daganatmegelőzésre az alábbi méregtelenítő, immunerősítő, antioxidáns, lágyító és oszlató gyógyfüvek termesztése ajánlott: aranyvessző, apróbojtorján, közönséges bojtorján, bíbor kasvirág, citromfű, fehér üröm, diólevél, gyermekláncfű, gyömbér, kakukkfű, körömvirág, kínai gyógyuborka, orbáncfű, szekliceimola (leuzea), orvosi ziliz, orvosi somkóró, orvosi zsálya, medvehagyma, porcsin, tyúkhúr, vérehulló fecskefű, vörösherevirág.

 

A növényekből készíthetünk teát, alkoholos cseppeket vagy szárítva és porrá őrölve kapszulában bevéve alkalmazhatjuk. A hagyma- és uborkaféléket, porcsint, vörösherevirágot lehetőleg nyersen salátaként fogyasszuk. A salátaöntethez hidegen sajtolt olajat, ligetszépeolajat, citromlevet, kevés sót és rozmaringágacskákat használjunk. A mesterséges cukrot mézzel vagy természetes édesítőszerrel (Stevia Rabandiana) helyettesítsük.

 

Immunrendszer-erősítő cseppek

A vegyszermentesen termesztett bíbor kasvirág gyökeréből készített alkoholos cseppek használata előnyösen erősíti az immunrendszert, segít felismerni és elpusztítani a rákos sejteket. Ajánlott adagja napi 3x10-20 csepp. Emellett vírus- és baktériumölő, influenzajárvány esetén a legjobb házi szer.

 

A legjobb tumorgátló házi szer a bíbor kasvirág tinktúrája

 

Csernobili gyermekmentő

Hazánkban a termesztett gyümölcsök közül a legtöbb C-vitamint a homoktövis gyümölcse tartalmazza. A csernobili tragédia után világszerte jelentek meg tudományos cikkek, melyekkel azt bizonyították, hogy az ott őshonos homoktövis termését fogyasztó gyermekek többsége életben maradt. A vitaminbombának számító homoktövisbogyók ősszel fogyaszthatók nyersen, télire fagyasztással vagy kapszulázva fogyaszthatjuk. Kialakult rákbetegség esetén a gyógynövények csupán a mellékhatások kellemetlenségeit és a közérzet javulását segíthetik, alkalmazásukhoz kérjük ki kezelőorvosunk tanácsát.

 

A homoktövis C-vitamintartalma százezreket mentett meg a biztos haláltól

Makai Anna
XV. évfolyam 4. szám

Címkék: bíbor kasvirág, daganat, gyógynövény receptek, házipatika, homoktövis, rák

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.