Házipatika

Migrén és fejfájás növényi gyógyszerei

Régi-új, szelíd gyógyfüves gyógyszerformák az öngyógyítában füvesasszony módra


 

Évente több milliárd fájdalomcsillapító gyógyszer fogy, nemritkán tragikus következményekkel, az emberek többsége nem veszi komolyan a használati utasításokon feltüntetett kockázatokat és mellékhatásokat.

 

A MIGRÉN többnyire hatástalan tablettás kezelése helyett érdemes lenne kipróbálni a kínzó fájdalom megszüntetésének biztonságos és hatékony növényi szerét: az ŐSZI MARGITVIRÁGOT. Migrénklinikákon végzett hatásvizsgálatok igazolják, hogy az őszi margitvirág hatóanyagai szignifikánsan csökkentik a migrénes rohamok számát és súlyosságát. Az őszi margitvirág könnyen, akár cserépben is termeszthető gyógynövény, házi alkalmazása: nyáron 2-3 darab friss levelet felaprítunk és egy falat vajas kenyérre szórva elfogyasztjuk; télire a virágos hajtásokat és leveleket megszárítva elporítjuk és 00-s kapszulába töltve naponta 1 db-ot lenyelünk. (Vagy a porból 120 mg-ot beveszünk.) Javulás, illetve a migrén megszűnése csak huzamos szedéssel érhető el. (Véralvadásgátló gyógyszerek szedése mellett és áldott állapotban nem szabad használni!)

 

Enyhe fejfájásnál egy rozmaringtea is segíthet

 

• Migrén elleni teakeverék: borsmenta, cickafarkfű, citromfű, bazsalikom keverékéből forrázatot készítünk, naponta 3x1,5 dl-t fogyasztunk.

 

• Migrén elleni cseppeket őszi margitvirág, gyömbér, macskagyökér, fűzfakéreg alkoholos áztatásával nyerünk, napi adagja 3x20-30 csepp.

 

• Tenziós fejfájás elmulasztására kakukkfű, csukóka, macskamenta, orbáncfű és szurokfű keverékéből készített forrázat hatásos.

 

Virágzó őszi margitvirág, dísznövényként is megállja a helyét

 

• Alacsony vérnyomás okozta fejfájás hatásos és finom gyógyszere a ROZMARINGBOR, melyet rozmaringágacskák bioborban történő áztatásával készíthetünk.

 

• Megfázás, nátha miatti fejfájás ellen gyors segítség a réti legyezőfű, hársfa, bodza keverékéből készített tea, ágyban fogyasztva és forrón.

 

A fejfájás megelőzésének legjobb ellenszere a kertészkedés, kertünk ingyenes wellness-kúrát kínál, sem a testmozgásért, sem a lazításért nem kell fizetnünk.

Makai Anna
XIII. évfolyam 2. szám

Címkék: fejfájás, gyógynövény receptek, házipatika, migrén

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.