Házipatika
<< 1   2   3   4   5   6   7   ... >> 22 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Az alzheimer-kór lassítása gyógyfüvekkel

Mottó: "Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért." (Maurice Mess`egue)

» Részletek

Az aranyér kezelése házilag

Mottó: "Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért. (Maurice Messegue)

» Részletek

Az arcidegzsába házi kezelése

Mottó: "Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért." (Maurice Mességue)

» Részletek

Daganatellenes gyógynövények

Mottó: "Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért." (Maurice Messegue)

» Részletek

Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra)

Évezredek óta alkalmazott egyik legfontosabb gyógynövényünk, gyökere valóban édes, ötvenszer édesebb a cukornál. Magyar népies nevei: édesfa, mézgyökér, cukorkóró, mézrudacska. Az idősebb korosztály talán még a szájában érzi gyermekkora kedvelt édességének az ízét, az ánizsos-édes igazi medvecukorízt, melyről talán nem is tudja, hogy azt az édesgyökér főzetének besűrítésével készítették.

» Részletek

Édeskömény (Foeniculum vulgare)

„Gyomok s giz-gazok gyarló ölén virít a sárga-szép édeskömény. Hagyatkozz bízva az ősi fajára Mert balzsamot rejt e növény: Gyógyírt a szem minden bajára.” (Henry Wadsworth L.)

» Részletek

Encián, üröm, ezerjófű, csili - a gyomor gyógynövényei

A stressz, a megrázkódtatások gyakran megviselik a gyomrot. Ilyenkor megesik, hogy az illető nem bír enni, és vészesen fogyni kezd.

» Részletek

Erdei deréce (Epilobium angustifolium)

Egész Európában - lomberdőkben, erdőszéleken, tarvágásokon - nagy telepeket alkotó kiemelkedően magas, bíborvörös virágzatú évelő növény. Régen gyógynövényként és zöldségnövényként egyaránt fogyasztották, üdítően kellemes íze miatt étkezési teát is készítettek belőle. Népies neve: csővirág, csővirics, oleanderkóró. 1790- ben Sprengel német botanikus ezen a növényfajon fedezte fel az idegen beporzást.

» Részletek

Érjavító ételek

» Részletek

Fájdalomcsillapító növények a házipatikában

Az emberiség története során mindig is használt gyógynövényeket fájdalomcsillapításra és sérülések gyógyítására. Míg régebben ezeket alkalmazták elsőként, mivel nem léteztek alternatívák, addig ma a lehetőleg mellékhatásmentes megoldást keresők veszik igénybe. A fájdalomterápiában is létezik egy sor olyan gyógynövény, amely megfelelően alkalmazva képes a fájdalmat enyhíteni vagy teljesen megszüntetni.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2019. június

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.