Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 56 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2018. 09. 23.

Vegetáriánus táplálkozás: lényeges a minőség

Egyre többen mondanak le egészségük érdekében a húsfogyasztásról. Pedig a vegetáriánus táplálkozás nem automatikusan egészséges – a hangsúly az élelmiszerek minőségén van. Erre figyelmeztettek a dietetikusok az Amerikai Táplálkozástudományi Társaság idei, bostoni konferenciáján. 

 

» Részletek

2018. 09. 21.

A lélek az univerzumot átható erő

Azonnal az az érzésem, amikor találkozunk, hogy már ismerjük egymást. Izsó Nóra Sofia egy kedves idős kutyussal jön elém, az is ismerősnek tekint rögvest, mellém telepszik. Csak később derül ki, hogy Sofiával valóban ismerjük egymást: 2015-ben a Lélek konferencián előadó volt, azután olvastam el Kozmolélektan című könyvét, és nagyon érdekesnek találtam. Ahogyan a mostani beszélgetésünket is. Nem mindennapi párbeszéd egy cseppet sem hétköznapi emberrel. 

 

» Részletek

2018. 09. 18.

Az orvosi kezelés, mint vezető halálok

A média időről időre azzal kecsegtet, hogy nemsokára tudjuk gyógyítani a rákot, hogy újabb mérföldes lépést tettünk a hallhatatlanság felé, a kormány meg ‒ nyilván, hogy ne rontsa a jó hangulatot – nem akarja kiadni a kórházi fertőzésben meghaltak számát. 

 

» Részletek

2018. 09. 17.

Az egészséges étrendtől boldogabbak a gyermekek

Egy svéd kutatás kiderítette, hogy az egészséges étrend hatására gyermekeink öntudatosabbak, magabiztosabbak. 

 

» Részletek

2018. 09. 15.

Zöldhályog: Holisztikus kezelési módszerek

Régebben a glaukóma (zöld hályog) kialakulását pusztán a megnövekedett szemnyomással magyarázták. Ma azonban már tudjuk, hogy a zöld hályog kóroki tényezői közül a magas szemnyomás csupán egy a sok közül. Ennek megfelelően sokoldalú a kezelés is. A hivatalos orvosi standard eljárások mellett sokat segíthetnek a vérkeringést javító gyógynövények és a stresszcsökkentés, amelyekkel eredményesen lassítható a kórfolyamat.

 

» Részletek

2018. 09. 13.

Meridiánok és a kvantumfizika

A világ egészségügyét egyre inkább meghódító, több ezer éves fejlődési, kikristályosodási folyamaton átment hagyományos kínai orvoslás (hko, angolul Traditional Chinese Medicine, TCM) alapfogalmai közé tartozik a meridián, amelyről csaknem mindenki hallott, de nevének eredetéről és funkcióiról, a modern fizikában, kvantumfizikában játszott szerepéről azonban sokszor hiányoznak azok az ismeretek, amelyek nem csak az egész kínai orvoslás, hanem szervezetünk működésének mélyebb megértéséhez is szükségesek.

 

» Részletek

2018. 09. 11.

A nagy lárma árt a szívnek

A Mainzi Egyetem Kardiológiai Klinikájának kutatóorvosai bebizonyították, hogy a zajártalom mértékével egyenes arányban nő az ún. pitvarremegések gyakorisága. A kutatást a Gutenberg Study eredményeinek elemzésével végezték. 

 

» Részletek

2018. 09. 09.

Kronobiológia

Az élet mozgás, az élet ritmus. A baktériumok, a gombák, a növények, az állatok és az emberek mind egy kozmikus ritmusra rezegnek – a Föld forgására, amely meghatározza a nappalainkat és az éjszakáinkat. A holdéra, melynek a hónapokat köszönhetjük, és a napéra, mely gondoskodik az évszakok változásáról. Belső óránknak köszönhetően képesek vagyunk tartani a ritmust. A modern életmód azonban időnként kibillent bennünket az összhangból, ennek pedig negatív hatásai vannak az egészségünkre. A kronobiológia és a kronoorvoslás segítenek elkerülni ezeket. 

» Részletek

2018. 09. 08.

Szeretet, de hogyan?

Mint te, én is azért jöttem a Földre, hogy szeretetet hozzak. Tudtam jól, hogy az ember világa még közel sem szeretetre méltó, és ennek ellenére, sőt ezért is, megfogadtam, mindig csak szeretni fogok, és példámmal tanítom az embereket szeretni, vagyis szeretetnevelő leszek.

 

» Részletek

2018. 09. 05.

Gyakori gyógyszermellékhatás a depresszió

Kétszáznál is több gyógyszer okozhat mellékhatásként depressziót. 

 

» Részletek

2018. 09. 04.

A „helikopterszülők” ártanak a gyermekek fejlődésének

A Minnesotai Egyetem kutatói 422 család bevonásával végeztek kutatást. Megfigyelték, hogy a gyermekeiket túlféltő szülők hosszabb távon kifejezetten káros hatással vannak gyermekük lelki fejlődésére. 

 

» Részletek

2018. 09. 02.

Káros anyag a konzervdobozokban

A konzervdobozok belsejét borító védőrétegben kimutatható a hormonaktív biszfenol  A nevű műanyaglágyító szer, amely apránként átszivárog a dobozban tárolt élelmiszerbe.

 

» Részletek

2018. 08. 31.

A grillezés során keletkező füst áthatol a bőrön

Akár faszénnel, akár gázzal üzemel, a grillsütő használata során rengeteg ún. policiklikus szénhidrogén (PAK) vegyület keletkezik.

 

» Részletek

2018. 08. 30.

A mobiltelefon hiperaktivitást idézhet elő

A Lipcsei Egyetem kutatói kimutatták, hogy az elektronikus médiumok használata a 2‒6 éves korosztály körében emocionális és pszichés szintű viselkedészavart, pl. hiperaktivitást, illetve figyelemzavart okozhat. 

 

» Részletek

2018. 08. 27.

Miért jó a keserű íz?

Nagyanyáink tudták: a keserű jót tesz a gyomornak. Az endíviasaláta, a karfiol, az üröm és még egy sor zöldfűszer tartalmaz keserűanyagokat. 

 

» Részletek

2018. 08. 25.

A kamillatea fájdalomcsillapító hatású

Már dédanyáink is kamillateát itattak szeretteikkel, ha kínjaikat akarták enyhíteni. Legyen az köhögés, nátha, rekedtség, hasfájás, gyomorgörcs, a kamilla virágából készült forrázattal már akkoriban is szinte minden bajt kezeltek. Ez odáig ment, hogy sok asszony megtört szív, bánat esetén is kamillateát ivott. Azt joggal vonjuk kétségbe, hogy szerelmi bánatot is gyógyíthatnánk a kamillavirág hatóanyagaival, de az orvosi kutatások bebizonyították, hogy a kamilla hatásos gyomorfekély kezelésére és enyhe nyugtatóként is beválik.

 

» Részletek

2018. 08. 24.

Redox biológia – élethosszabbítás

Az ember folyamatosan kutatja az örök élet titkát, miközben újabb és újabb károsító tényezőket talál ki, hogy egyre rövidebbé tegye azt. 

 

» Részletek

2018. 08. 23.

A boldog párkapcsolat titka

William Shakespeare a világ talán legismertebb tragédiáját a szerelem témájának szentelte. Évszázadokkal később, 1936-ban II. Erzsébet királynő nagybátyja, VIII. Edward a szerelem kedvéért lemondott a trónról, csak hogy elvehesse a kétszeresen elvált Wallis Simsont, ami akkoriban világraszóló botrányt keltett.

 

» Részletek

2018. 08. 22.

A cékla jót tesz az izmoknak

Izmaink nagy terhelés, igénybevétel után gyorsabban regenerálódnak, ha céklalevet iszunk – állapították meg angol kutatók.

 

» Részletek

2018. 08. 21.

A kávé mégis jó a szívnek

Téves az a feltételezés, hogy a kávézás kockázatot jelent a szívbetegségek szempontjából – állapították meg a Melbourne-i Baker Heart and Diabetes Institute kutató orvosai.

 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2018. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.