Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 48 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2018. 03. 22.

Különleges testnedv a nyál

A nyálmirigyeink nap mint nap több mint egy litert termelnek ebből az értékes folyadékból. A nyál nedvesen tartja szájüregünket, fogainkat, ugyanakkor megnedvesíti a táplálékot is. Puffereli a savakat, és képes a fogzománcot remineralizálni. De ez még messze nem minden, számos, a szájba kerülő baktériumot, vírust és gombát is semlegesít. Mivel biztosíthatjuk az egészséges nyáltermelődést?

 

» Részletek

2018. 03. 21.

Mandulagyulladás kezelése homeopátiával

A múlt század ötvenes-hatvanas éveinek orvosaival ellentétben napjaink szakembere már tisztában van vele, hogy a garatmandulák fontos szerepet játszanak a szervezet ellenálló képességében. Ez éppen elegendő ok arra, hogy a légúti fertőzéseket ne azonnal antibiotikumokkal kezdjük kezelni, hanem szelídebb gyógymódokkal, pl. homeopátiával gyógyítsuk.

 

» Részletek

2018. 03. 20.

A kávé magában nem frissít

Aki reggel komplett reggeli helyett csak gyorsan felhajt egy csésze kávét, az nem lesz tőle éberebb, sőt, inkább ront a helyzetén, még fáradtabbá válik.

 

» Részletek

2018. 03. 19.

Az Anamé program csodája

Anamé, a módszer megalkotója, önmagán kísérletezte ki az Anamé Programot. Még húszéves sem volt, mikor számtalan veleszületett és gyógyíthatatlan betegséggel küzdve már csak egy gép tartotta életben, tolókocsiba került, leépültek a szervei, és szinte vak volt. Apró légzésekkel és mozgásokkal elkezdte vizsgálni magán az energiaáramlás szabályait, a tapasztalt eredmények pedig őt magát is megdöbbentették. Azóta kicsattanóan egészséges, gyönyörű, és nagyon boldog életet él, melyet teljes mértékben annak szentel, hogy a világban ne legyen többé szenvedés. Munkáját és hitelességét elismerve Anamét az Oxford Enciklopédia 2017-ben beválasztotta első magyar kiadásába.

 

» Részletek

2018. 03. 18.

A gyógyító belső erő

Minden betegségre megfelelő gyógyszer: ez a gyógyszeriparban csak álom. Közben mindannyiunkban rejlik olyan belső erő, amelyet fel tudunk használni a gyógyulásra. Ha fájdalmak vagy egyéb panaszok gyötörnek, próbáljuk ki az önhipnózist. Most megtudhatjuk, hogyan is működik.

 

» Részletek

2018. 03. 16.

A fekete tea megvéd az agyvérzéstől

Holland orvosok 552 férfin végeztek kísérleteket, és arra a megállapításra jutottak, hogy az agyvérzés megelőzésének egyik hatékony eszköze a fekete tea.

 

» Részletek

2018. 03. 15.

A legjobb gyógynövények lelki bajokra

Minden negyedik ember évente legalább egy alkalommal valamilyen lelki zavartól, pl. depressziótól, generalizált szorongástól vagy teljes lelki kimerültségtől szenved. Még többeket érint tartós stressz és annak minden kellemetlen következménye. Az élet elkerülhetetlen velejárója, hogy időnként rossz passzban vagyunk. Szerencsére léteznek olyan gyógynövények, amelyek segítségével könnyen visszanyerhetjük lelki egyensúlyunkat.

 

» Részletek

2018. 03. 14.

SZEPES MÁRIA ÚJ MEDITÁCIÓS KÖNYV

2018 tavaszán megjelenik Szepes Mária új meditációs könyve, Az utolsó kapu őre –pozitúramágia gyakorlata az Édesvíz Kiadó gondozásában.

» Részletek

2018. 03. 13.

Időskorban gyakori a vitaminhiány

Minden második 65 évesnél idősebb személy D-vitamin-hiányban szenved – állapította meg egy német felmérés (KORA-Age, Kooperative Gesundheitsforschung, Region Augsburg).

 

» Részletek

2018. 03. 12.

Szepes Mária Meditációs Klub

március 13 –  június 5 · Vörös Oroszlán Teaház · Budapest

» Részletek

2018. 03. 11.

Légzőedzés: Csodaterápia a civilizációs betegségek ellen

A lélegzetben óriási erő lakozik, és az egészségre gyakorolt hatása is elképzelhetetlenül nagy. A légzés pont olyan fontos, mint az evés vagy az ivás, megteremti az alapokat a testnek és a szellemnek. A helyes légzést azonban meg kell tanulni.

 

» Részletek

2018. 03. 10.

Teljes őrlésű gabonával könnyebb fogyni

Ha a finomlisztből készült pékárut teljes őrlésű termékekkel helyettesítjük, szinte automatikusan megindul a fogyás – állítja egy dán klinikai kutatócsoport.

 

» Részletek

2018. 03. 09.

Itt a böjt ideje

Böjtkúrákat 30 éve vezetek, rengeteg helyzetet, motivációt, megoldást és persze pozitív eredményt láttam az elmúlt évek során. Vallom, hogy a böjt a természetes gyógymódok sebészeti módszere, egyfajta panacea, a mai nagyvárosi életmód mindenkinek szükséges kiegészítője, krónikus betegségek alapvető, első vonalban választandó terápiás eljárása, a jövő bevett orvosi gyógyító módszere.

 

» Részletek

2018. 03. 07.

Szaunázás: a magas vérnyomás nem kizáró ok!

Ellentmondásosnak tűnhet, azonban a szaunázást jobban bírja a szívünk és egész keringési rendszerünk, mint a meleg kádfürdőt – számol be a „Medical Tribune”.

 

» Részletek

2018. 03. 06.

Orröblítés - a kis kanna áldása

A sós vízzel végzett orröblítéssel csökkenthetjük az allergia elleni gyógyszerek adagját. Ez a pozitív hatás azonban csak akkor jelentkezik, ha következetesen, hosszabb ideig végezzük. Ezt klinikai meg figyelésekkel igazolták.

 

» Részletek

2018. 03. 05.

Emulgeátorok: állati eredetűt vagy vegánt?

Az E471 jelű emulgeátorok (mono- és digliceridek) gyakran fellelhetők a kenyérfélékben és péksüteményekben, mert jól megkötik a vizet, ugyanakkor bizonyos mértékig tartósítják is a terméket. 

 

» Részletek

2018. 03. 03.

Mikroszemcsés műanyagok: csillámpor mindenütt

A legújabb kozmetikai trend, aminek szellemében egyre több kozmetikumban található csillámpor, kifejezetten környezetkárosító hatású.

 

» Részletek

2018. 03. 02.

A rendszeres meditálás lassítja az öregedést

A rendszeres meditálással bizonyos agyi területeinket "tornáztatjuk", erősítjük. Klinikai mérésekkel kimutatták, hogy a rendszeresen meditálóknál megvastagodik az ún. prefrontális lebeny kérgi területe.

 

» Részletek

2018. 03. 01.

Gyászhír

Prof. dr. Török Szilveszter (1931. 04. 22. - 2018. 02. 12.), a hazai természetgyógyászat doyenje hosszan tartó betegség után 2018. február 12-én, életének 87. évében elhunyt.

Temetése a Szent Gellért Urnatemetőben (Kelenföldi Plébániatemplom) lesz 2018. március 2-án, 9 órakor.  Cím: Budapest , XI., Bartók Béla út 149.

Mindazok, akik tisztelték és szerették egy szál virággal vehetnek tőle végső búcsút.

A Természetgyógyász Magazin Szerkesztősége rendhagyó nekrológgal, egyik utolsó írásának közzétételével tiszteleg nagybecsű munkássága előtt. Az egész életének tapasztalatát magába sűrítő bölcs intelmeit 2010. szeptember 9-én vetette papírra.

Valamennyi munkatársunk, olvasóink és a gyógyult betegek nevében köszönjük, Professzor úr! 

» Részletek

2018. 02. 28.

Pöttyös Panni a gyerekekért

Szepes Mária Pöttyös Panni könyvein generációk sora nőtt fel. E mesék  legalább olyan népszerűségnek örvendenek a gyerekek és felnőttek körében, mint nagyregényei, mágia-sorozata vagy tanulmánykötetei a spirituális témák iránt érdeklődő olvasóknak.

 

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa az alapítvány céljait.

 

Adószám: 18126934-1-41

 

 „A mesék olyan sorsformáló mintázatokként épülnek be a gyermekek lényébe, amelyek meghatározzák egész életük későbbi vonalát.” Ezért tartotta az írónő egyik legfontosabb feladatának, hogy már egész fiatal korban varázslatos szellemi elixírt csempésszen a gyerekek fogékony agyába.

 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2018. március

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.