Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 53 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2018. 07. 21.

Altató helyett jázmin

A nyugtató, altató és szorongásoldó gyógyszerek napjaink leggyakrabban felírt pszichofarmakonjai. A nyugtató és az altató (hipnotikus) hatás közötti különbség pusztán adagolás kérdése.

 

» Részletek

2018. 07. 20.

Találjuk meg a félelem okát!

Sok oka lehet annak, hogy miért félünk. A félelem életben tart minket és cselekvésre motivál. Természetes védőmechanizmus. Ha azonban a félelmek irracionálissá vagy túl általánossá válnak, és már nem is tudjuk, pontosan mitől félünk, az problémát jelent. Cikkünkben megvizsgáljuk, hogy ennek milyen okai lehetnek, és milyen holisztikus terápiák segíthetnek hosszú távon javulást elérni.

 

» Részletek

2018. 07. 19.

A sportolás házi patikája

A hetvenes években megbarátkoztunk egy az NDK-ból az NSZK által kivásárolt, harmincas éveiben járó értelmiségi házaspárral, akik át voltak itatva a tömegsport keletnémet gyakorlatával, de ennek ellenére nagyon nehezükre esett megmozdulni. 

 

» Részletek

2018. 07. 18.

Zöld oázisok testnek és léleknek

A természet csodálatos módon képes csökkenteni stressz-szintünket, erősíteni keringésünket és immunrendszerünket, javítani hangulatunkat. A fák a tiszta oxigén kimeríthetetlen forrásai, a nagyvárosok zöld területei elűzik a depressziót. Az erdők illatai pedig balzsamosan gyógyító aromaterápiát jelenthetnek.

 

» Részletek

2018. 07. 17.

A joghurt a száj dezodora

Minden negyedik felnőttnek kellemetlen a lehelete. A megoldás sokszor egyszerűbb, mint gondolnánk. A cukormentes natúr joghurt hatékony megoldás a kellemetlen szájszag ellen. A joghurt ugyanis képes csökkenteni a száj kénhidrogén- tartalmát, amely a fő szerepet játssza a kellemetlen lehelet kialakulásában - állapították meg japán kutatók.

 

» Részletek

2018. 07. 16.

Így nyerhetünk időt

Rohanó világunkban az idő sok gond forrása. Sokan állandóan rohannak, a munka, a család, a barátok, a hobbi stb. – mindezt nehéz időben összeegyeztetni. Ez belső feszültséget, stresszt, elégedetlenséget okoz.

 

» Részletek

2018. 07. 15.

Nekünk kell véghez vinnünk a paradigmaváltást

Csinos, fiatal feleségével és tündéri két és fél éves kislányával érkezik. Öt perc múlva úgy érzem, mintha régről ismernénk egymást az egész családdal. Azután Zsú és a kicsi lány magunkra hagy Jakab Istvánnal, én pedig azon tűnődöm, mit is kérdezzek először. Mindig felkészülök az interjúra, rengeteg, Jakab Istvánnal készült tévéfelvételt, cikket találtam, hiszen a kombucha hazai elterjesztője, a Viva Natura és a róla elnevezett internetes televízió alapítója, számos könyv szerzője és kiadója, sorolni is nehéz, mi mindennel foglalkozik. Róla magáról azonban semmit nem tudtam meg! 

 

» Részletek

2018. 07. 14.

Vigyázat a nedves fürdőruhákkal!

Nyár, nap­fény, stran­do­lás – azon­ban nem árt az óva­tos­ság: A nyir­kos für­dőr­uha kü­lö­nö­sen a höl­gyek­nél okoz­hat hó­lyag­hu­ru­tot. A gom­bá­so­dás is ko­moly ve­szélyt je­lent. Ha a hü­vely­vá­la­dék mennyi­sé­ge, ál­la­ga, sza­ga meg­vál­to­zik, az a gom­bá­so­dás el­ső je­le. A visz­ke­tés, égés és vö­rö­sö­dés to­vább erő­sí­ti a gya­nút. Ér­de­mes or­vos­hoz for­dul­ni, mert a tü­ne­tek ko­mo­lyabb bajt, pl. cu­kor­be­teg­sé­get is je­lez­het­nek.

 

» Részletek

2018. 07. 13.

Klinikai fázisban megbukott gyógyszerkísérletek

Időről időre jelentkező rovatunkban dr. Boros G. László biokémikus orvosnak, a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem (UCLA) professzorának teszünk fel egy-egy kérdést, amire a világ különböző részein dolgozó tudóstársaival közösen kialakított tudományos álláspontja alapján válaszol. 

 

» Részletek

2018. 07. 12.

Az orvosi gondolkodás forradalma

A mai kor népegészségügyi, valamint megbetegedési adatai óriási változásokról árulkodnak. Addig, amíg az elmúlt évszázadokat a fertőző megbetegedések elleni harc uralta, tisztázódni látszik, hogy a mumpsz, a tbc, a hepatitis, a reumás láz és a többi fertőző megbetegedés előfordulása zuhanó repülésben – sokszor a nulla szint közelébe – csökkent a világban. Ebben elsősorban a kulturális változások, a higiéné terjedése játszik szerepet, de a védőoltások is tovább javították a helyzetet. 

 

» Részletek

2018. 07. 11.

A macs­kák gyó­gyí­tó ere­je

Min­den macs­ka­tu­laj­do­nos ta­pasz­ta­lat­ból tud­ja, hogy ked­ven­cé­nek pusz­ta lát­vá­nya is nyug­ta­tó­an hat. Csök­ken a vér­nyo­más és a szív­fre­kven­cia, el­la­zu­lunk. A macs­ka sző­ré­nek si­mo­ga­tá­sa szin­tén ja­vít­ja kö­zér­ze­tün­ket.

 

 

» Részletek

2018. 07. 10.

Exkluzív – A porszem

„Az ember egy porszem, nem látja meg senki, és mégis a porszem tud csak ember lenni!”

 

» Részletek

2018. 07. 09.

Prosztataipar

Az orvoslás egyre nagyobb bajban van. Letűnt az a korszak, amelyben az orvostudományt az emberiség megmentőjének, az orvost az életért küzdő hősnek, a gyógyszeripart pedig a nagy innovátornak láttuk.

 

» Részletek

2018. 07. 08.

A szülők alábecsülik az élelmiszerek cukortartalmát

A legtöbb szülő alaposan melléfog, ha gyermeke kedvenc ételeinek és italainak cukortartalmát kell megbecsülnie. 

 

» Részletek

2018. 07. 07.

Az időjárás, a felhők és a közérzetünk

Az emberek nagy része úgy gondolja, az időjárás hatással van az egészségére. Egyötödük extrém időjárási körülmények között szó szerint betegnek érzi magát. Gyakori tünetek a fejfájás, a migrén, a fáradtság, az alvászavarok, az ingerültség, a végtagfájdalom, a szédülés és a depresszió. Az időjárást megváltoztatni nem tudjuk, de léteznek bevált trükkök és módszerek, amelyek segíthetnek felvértezni magunkat ellene.

 

» Részletek

2018. 07. 06.

A legjobb gyógynövények női bajokra

A hormonális ciklus közvetlen hatással van a nők életminőségére és egészségi állapotára egyaránt. A hormonháztartás zavara különféle panaszok formájában jelentkezhet. A bábák már az írott történelem előtti időkben is igyekeztek különféle gyógynövények segítségével enyhíteni a bajt. Ezek egy időre feledésbe merültek, de napjainkra ismét felfedezték őket.

 

» Részletek

2018. 07. 05.

Fájdalmak esetén ne együnk glutamátot

A Washingtoni Egyetem kutatói szerint nagy a valószínűsége annak, hogy az ízfokozóként rendkívül elterjedt nátrium-glutamát (leveskockák, tasakos levesek, Vegeta, fűszerkeverékek, készételek, szószok, chips, parmezán sajt, aszalt paradicsom stb.) felerősíti az idült fájdalmakat.

 

» Részletek

2018. 07. 04.

A gyógyszerek ártanak a bélflórának

Heidelbergi kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy valószínűleg a forgalomban lévő gyógyszerek kb. egynegyede károsítja az ember bélflóráját. 

 

» Részletek

2018. 07. 03.

Sporttal a Parkinson-kór tünetei ellen

Állóképességet fejlesztő intenzív edzéssel javítható a gyógyszeres kezelésre még nem szoruló Parkinson-kórban szenvedő páciensek mozgáskészsége – jelentették amerikai kutatók 88 páciens bevonásával folytatott kísérleteik értékelése után.

 

» Részletek

2018. 07. 02.

Mennyire veszélyes az izocukor?

2017. október 1-től az Európai Unió korlátlan mennyiségben engedélyezi az iparilag előállított élelmiszerekben az izocukor használatát. Ez a cukorfajta a szőlőcukor (glükóz) és a gyümölcscukor (fruktóz) keveréke, amelyet kukoricából, búzából és burgonyából állítanak elő enzimek segítségével. 

 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2018. július

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.