Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 50 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2018. 05. 21.

Shiatsupraktikák – a hátfájás kezelése

Sorozatunk következő cikkeiben otthon használható egyszerű kezeléseket, hatásos pontokat és öngyógyító technikákat mutatunk be a shiatsu és a Do-in világából. 

 

» Részletek

2018. 05. 20.

Ne féljünk a miómáktól!

Ha a nőgyógyász szájából elhangzik a következő mondat: „Önnek miómája van!”, az általában csupán annyit jelent, hogy a méh izomzatában egy jóindulatú szövetszaporulat alakult ki.

 

» Részletek

2018. 05. 19.

A tünetek tükrében – Pikkelysömör

Bőrünk a szervezetünk első védelmi vonala, védelmet nyújt a külső, károsító hatásokkal szemben. Részt vesz az anyagcsere-folyamatokban is, pl. zsírokat raktároz. Fontos szerepe van a hőszabályozásban és az érzékelésben, ugyanis a tapintást, a nyomást és a hőmérséklet-változást érzékelő idegvégződések is megtalálhatók benne.

 

» Részletek

2018. 05. 18.

Plazma és bioplazma – az ember és a természet egy

A plazma a szilárd, a folyékony és a gáznemű mellett a negyedik halmazállapotot, illetve ionizált gázt jelent. Utóbbi esetben az anyagot alkotó atomokról egy vagy több elektron leszakad, ezért a plazma pozitív ionok és negatív töltésű szabad elektronok keveréke lesz. Így az elektronok szabadon mozoghatnak a plazmában, mely ezért elektromosan vezetővé válik, és kölcsönhatásba léphet az elektromágneses mezőkkel.

 

» Részletek

2018. 05. 17.

Erősíti a szívet a mediterrán diéta

A hosszú élettartamot és a degeneratív betegségek kockázatának csökkenését régóta kötik a hagyományos mediterrán étrendhez, ezt azonban most a modern tudomány is megerősíti. Vegyük szemügyre, mik e táplálkozási stílus hatalmas előnyei, és hogyan szolgálja a fiatalos megjelenést és életerőt!

 

» Részletek

2018. 05. 16.

A digitális médiumok lélektani hatásairól

A megfigyelések szerint azok a fiatalkorúak, akik nap mint nap sok időt töltenek okostelefon, számítógépek, táblagépek stb. böngészésével, boldogtalanabbak azoknál a kortársaiknál, akik szabadidejüket sportolással, olvasással vagy barátaik társaságában töltik. 

 

» Részletek

2018. 05. 15.

Exkluzív – Féltem a gyerekemet

Ismerős félelem.

Mint gyerek féltettem magamat.

Mint szülő, a gyerekeimet. Manapság féltem az unokáimat.

 

» Részletek

2018. 05. 14.

Immunrendszerünk reagál a fastfood ételekre

A Bonni Egyetem kutatóinak vizsgálata szerint immunrendszerünk hasonlóan reagál a magas kalóriatartalmú és zsíros ételekre, mint egy bakteriális fertőzésre. 

 

» Részletek

2018. 05. 13.

Adj energiát a testnek és a léleknek!

Álljunk meg egy pillanatra, és feleljünk őszintén az alábbi kérdésre! Mindent megteszünk testünk és lelkünk egészséges működéséért? Tisztában vagyunk azzal az ősi érvvel, mely szerint gondolataink ereje nemcsak negatív, hanem pozitív módon is befolyásolhatja földi létünk mindennapjait? Hogy a gondolatainknak gyógyító ereje (is) van? Kedves szkeptikusok! Nem azt kérjük, hogy higgyenek a polarizált fény tudományosan bizonyított erejében, csupán szemléljék meg, tapasztalják meg saját bőrükön a testben rejlő energiák felszabadító pezsgését!

 

» Részletek

2018. 05. 12.

A legjobb gyógynövények hétköznapi bajokra

Csupán három növény, a zsálya, a kömény és az orbáncfű segítségével megelőzhető a melléküreg-gyulladás, a parodontózis vagy  a gyomor-bél rendszeri irritáció.

 

» Részletek

2018. 05. 11.

Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox

A magyar rajongok örömére, új európai turnéjuk során ismét hazánkba látogat a világhírű Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox. A nagyszabásúkoncert 2018. május 17- én este 8 órától lesz élvezhető a Papp László Budapest Sportarénában.

» Részletek

2018. 05. 10.

Depresszió ellen is hatásos a magnézium

Amerikai (University of Vermont) kutatások eredménye szerint az étrendi kiegészítők formájában szedett magnézium hatására enyhül a depresszió. 

 

» Részletek

2018. 05. 09.

Csend: az önmagadhoz vezető út

A Csendnek különleges ereje van. Képes begyógyítani lelki sebeket, de akár testi bajokat is. Képes megismertetni az emberrel önmagát, helyrehozni elrontott dolgokat, ráébreszteni olyan nyilvánvaló dolgokra, amik itt voltak az orrunk előtt, mégsem láttuk – fától az erdőt. A Csend egy lépés hátra, jobb rálátás arra, ami előttünk van. Megélhetjük általa a pillanatot, és megtanuljuk élvezni. 

 

» Részletek

2018. 05. 08.

Müzlivel az ízületi gyulladás ellen

A nürnbergi Friedrich Alexander Egyetem (FAU) kutatói kimutatták, hogy ballasztanyagokban gazdag étrenddel pozitívan befolyásolható a krónikus, gyulladásos ízületi megbetegedés lefolyása.

 

» Részletek

2018. 05. 07.

Az érelmeszesedésről

A csőlátás a nyugati orvostudományban nem szemészeti, hanem gondolkodási probléma. A csőlátás abban áll, hogy az emberi megbetegedéseket a mai orvostudomány úgy látja, mintha az emberi faj 60 évvel ezelőtt alakult volna ki az USA-ban és Európában. Mindenki, aki ez előtt élt vagy más földrészeken él, pl. velünk párhuzamosan létezik primitívebb társadalmakban, az nincs, vagy érdektelen.

 

» Részletek

2018. 05. 06.

A cukorbetegeknek is ajánlott a mediterrán diéta

A mediterrán diéta, nyolc más típusú étrenddel összehasonlítva, a leginkább alkalmas a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők vércukorszintjének stabilizálására – állapította meg a Német Táplálkozáskutató Intézet (DifE) kutatása. 

 

» Részletek

2018. 05. 05.

Érzelmeink hatása az agyműködésre

A modern tudomány eszköztárának segítségével nagyon fontos tudás birtokába jutottunk. A modern ember hite, vallása a tudomány. Amit az ókor embere ösztönösen megtett érzése, hite, vallása alapján, ahhoz a tudáshoz a modern kori ember a tudomány által jut el.

 

» Részletek

2018. 05. 04.

Túldiagnosztizálás, felesleges műtétek?

Manapság sok cikk jelenik meg a betegségek túlkezelése témájában, főként a nőgyógyászatban. Alábbi összeállításunkban bemutatjuk, milyen alternatív gyógymódokkal kezelhetjük a női bajokat.

 

» Részletek

2018. 05. 03.

Taj-csival csökkenthető az elesés kockázata

A hagyományos kínai mozgásterápia, a taj-csi sokat segíthet az időskori elesések kockázatának csökkentésében. 

 

» Részletek

2018. 05. 02.

Az édesítők hátulütői

A kalóriamentes édesítőszereket (pl. aszpartám, szukralóz, sztívia stb.) azért fogyasztják, mert ezekkel igyekeznek helyettesíteni a cukrot, és elősegíteni a testsúlycsökkentést.

 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2018. május

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.