Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 62 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2019. 03. 20.

Keringési zavarok kezelése Schiele-féle lábfürdővel

Az ember annyi idős, amennyire öregek a véredényei – jelentette ki Henri Cazalis francia orvos a tizennyolcadik század végén. Igaza volt, ha érrendszerünk és keringésszervrendszerünk gyengélkedik, akkor egész szervezetünk beteg. Pedig a krónikus keringészavar nem is olyan ritka jelenség, mint gondolnánk. A felnőtt lakosság kb. 5 százaléka érintett, közülük több a férfi, mint a nő. Ez a betegség sokféle és részben nagyon súlyos szövődménnyel fenyeget, ezért semmiképp sem szabad félvállról venni. Fritz Schiele hamburgi kereskedő olyan keringést serkentő készüléket fejlesztett ki, amely a mai napig sok érintett páciensen képes segíteni.

 

» Részletek

2019. 03. 19.

A marmapontok terápiája

Manapság nagyon elterjedt a holisztikus gyógyításban a reflexpontok masszírozása és az akupresszúra. Az indiai hagyományos orvoslásban alkalmazott különleges nyomási pontokat marmának hívják, amely sérülékeny, érzékeny és titkos pontot jelent. A marmák tanulmányozása a tudás új dimenzióját nyitja meg a bennünk rejlő életerő és kreativitás áramlásait a felszínre hozva.

 

» Részletek

2019. 03. 17.

Bőrünk védelmében

Bőrünk állapotát döntően meghatározza életmódunk, táplálkozásunk, idegállapotunk. Nem meglepő, hogy majdnem minden második ember valamilyen bőrbetegségben szenved.

 

» Részletek

2019. 03. 14.

Pihentető alvással megelőzhetők a balesetek

Aki rendszeresen napi 6 vagy kevesebb órát tölt alvással, annál 33%-kal nő annak veszélye, hogy autóbalesetet okoz. Alvási apnoe – alvás közben fellépő légzéskimaradás – esetén pedig a baleseti kockázat több mint 120%-kal emelkedik!

 

» Részletek

2019. 03. 12.

A fogmosás szívünket is védi

A rendszeres, alapos fogmosás nem csak fogaink épsége miatt fontos, de a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is csökkentheti – állapították meg a Hiroshima Egyetem kutatói.

 

» Részletek

2019. 03. 10.

A gyerekek üdítők helyett vizet igyanak!

A német Kindergesundheit (gyermekegészség) elnevezésű alapítvány a cukortartalmú üdítők fogyasztásának csökkentéséért küzd. Erre azért van sürgősen szükség, mert az elhízás már-már járványszerű méreteket ölt Európában.

 

» Részletek

2019. 03. 09.

Természetes védelem a törékeny, berepedező körmöknek

A törékeny, berepedező köröm sokak problémája. Hasonlóan elterjedt a körömgombásodás is.

 

» Részletek

2019. 03. 07.

Időskori táplálkozás

A 70 feletti idősek általában keveset mozognak, aminek hatására csökken az alapanyagcseréjük, kalóriaszükségletük és étvágyuk.

 

» Részletek

2019. 03. 06.

A jóga és a taj-csi jót tesz a memóriának

A Kaliforniai és a japán Tsukuba Egyetem kutatói szerint a rendszeresen végzett jóga- vagy taj-csi gyakorlatokkal fokozhatjuk memóriánk teljesítményét.

 

» Részletek

2019. 03. 05.

Szepes Mária Alapítvány

Kérjük adója 1%-ával támogassa a “Pöttyös Panni a gyermekekért” programot, és Szepes Mária szellemi hagyatékának megőrzését.

» Részletek

2019. 03. 03.

Terhesség alatt tilos a dohányzás!

Egy nagy nemzetközi kutatás alátámasztja azt a hipotézist, hogy a kora gyermekkori találkozás a dohányfüsttel jelentősen megnöveli a fiatalkori asztma kialakulásának veszélyét. 

 

» Részletek

2019. 03. 02.

A szülői ház beteggé tesz

Egy európai felmérés szerint gyermekeink egészségi állapota nagymértékben a szülőktől is függ. 

 

» Részletek

2019. 02. 28.

Menstruációs fájdalmak enyhítése akupresszúrával

A nők akár 50‒90%-át gyötri görcsös hasi fájdalom a menstruáció napjaiban. Sokan fájdalomcsillapítókkal enyhítik a panaszt.

 

» Részletek

2019. 02. 25.

A legjobb gyógynövények gyermekeknek

Köhögés, nátha, hasmenés, láz. A felnőtteknél ritkábban jelentkező betegségek a gyermekeknél szinte természetesek. Gyógynövényekkel eredményesen enyhíthetjük a gyerekbetegségek kellemetlen tüneteit.

 

» Részletek

2019. 02. 24.

Füldugulás: sok mindent jelenthet

Szinte mindenki ismeri a bedugult fület és a fülfájást. Ezek a bosszantó tünetek azonban nem minden esetben a hallószerv problémáira vezethetők vissza. A nyaki gerinc, a bölcsességfogak zavarai vagy az állkapocs ízületének kopása is fájdalmasan kisugározhat a fül környékére. A homeopátiás szerek általában segítenek a tünetek enyhítésében.

 

» Részletek

2019. 02. 21.

Dr. Csókay András idegsebész: Van értelme a szenvedésnek

Még a nagy előadó lépcsője is tele volt, amikor dr. Csókay András idegsebész tartott előadást a Természetgyógyász Magazin karácsonyi fesztiválján a tudomány és a hit kapcsolatáról, és az emberek emelkedett lélekkel távoztak. Az előadást követő napokban beszélgettünk a Honvéd Kórház idegsebészeti osztályán, amit Csókay András vezet, és megtapasztalhattam: számára nincsen kényes téma. Azt mondja, amit gondol, és úgy él, ahogyan gondolkodik. Megfontolt, de nem azt méricskéli, ki mit szól majd a véleményéhez. Egyetlen igazodási pontja: Isten.

 

» Részletek

2019. 02. 20.

Alvajárás: mi áll a háttérben?

Aki alszik, az pihen is? Nem feltétlenül! Néhányan hajlamosak alva járni. Ez az alvás és ébrenlét közötti állapot időnként furcsa tettekhez vezet, például álmunkban eszünk vagy tusolunk. A művészet és az irodalom romantikus mintájával ellentétben azonban az éjszakai vándorlás nem mindig veszélytelen. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan kezelhetjük az alvajárást, hogy megnyugodhassunk éjjelente.

 

» Részletek

2019. 02. 19.

A fenntartható világ lehetséges

A Római Klub ötvenéves fennállása óta másodszor foglalkozik a gazdasági növekedés határaival, illetve vizsgálja a fenntartható fejlődés lehetőségeit. A közelmúltban publikált jelentésében a klub fontos üzenetet fogalmazott meg.

 

» Részletek

2019. 02. 18.

Téli táplálkozás az öt elem szellemében

Aki télen gyakran didereg, fázik, keze-lába állandóan hideg, megfelelő táplálkozással sokat javíthat helyzetén. A helyesen elkészített szezonális zöldségek belülről erősítik és melegítik testünket, ezzel hozzájárulnak immunrendszerünk hatékonyabb működéséhez is. 

 

» Részletek

2019. 02. 15.

A víz misztikus, mágikus és nélkülözhetetlen

A víz évmilliók óta szüntelenül áramlik, szivárog homokon és kőzetrétegeken keresztül, valamint átjárja az élőlények szervezetét. Minden földi élet nélkülözhetetlen összetevője és feltétele, amelynek saját emlékezete van, információkat tárol és reagál rájuk. 

 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2019. március

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.