Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 39 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2017. 03. 22.

Lilla King pénzmágiája meghozza a lehetőségeket

Ha kíváncsi a jövőjére, a hiteles jósnőt keresse fel!

 

Konkrét kérdésekre konkrét választ kap. Minden vendéget megtanítok a pénzmágiára!

 

Ha változtatni akar életén, megoldást szeretne gondjaira, hívja Lilla Kinget!

 

Látnok-léleklátó-mestermágus: 06-20-332-0828

 

Szombaton nyílt nap – jóslás fél áron.

 

Amióta Lilla King, a sajtóból is jól ismert látó elhatározta, hogy közzéteszi a pénzmágiát, és megtanítja rá a vendégeit is, azóta gyakran kap hálálkodó telefont. A pénz a legkülönbözőbb formákban és helyekről érkezik, sokszor onnan, ahonnan nem is számítottak rá.

 

‒ Nagy a család, és bizony hónap végén számoljuk a forintokat – meséli Éva. ‒ Lilla Kingről az újságban olvastam, és éppen a pénzmágia miatt kerestem meg. Szépen megcsinálom, amire tanított, ezt szerencsére az is meg tudja tenni, aki nem beavatott mágus. Azóta egészen különös dolgokat tapasztalok. A múltkor a páromnak adódott egy kis mellékes, szépen megfizették, máskor nyertünk a sorsjegyen, kisebb összeget, de épp annyi hiányzott. Legutóbb pedig, amikor azon tűnődtem, hogy mit adok a családnak vacsorára, a szomszéd hozott friss tojást ajándékba. A pénzmágiával bevonzzuk a lehetőségeket az életünkbe. Áldja meg az Isten a jósnőt mind a két kezével!

 

Nem csoda, hogy Lilla Kinghez jár a fodrász, a sarki hentes, a gyógyszerész, a közértes, a szomszéd és az egész környék. Mi több, más jósnők is hozzá jönnek tanulni!

 

‒ A jóslás és a mágia óriási felelősség – mondja Lilla King. ‒ Ezt csak nagyon sok tanulás és a képesség csiszolása után szabad mások javára hasznosítani. Aki megfelelő tudás nélkül lát hozzá, több bajt csinál, mint amennyi hasznot hajt. Lilla King látnoki képességein sokan megdöbbennek, bár ő szerényen annyit mond: a tanuláson kívül az égieknek köszönheti, hogy sohasem téved, és sikerül jobbá tennie a hozzá fordulók sorsát.

 

Noémi a 22 éves lánya miatt kereste fel: cisztát akartak eltávolítani a petefészkéből. Lilla King javaslatára vártak a műtéttel, a jósnő mágiát alkalmazott, és a következő orvosi vizsgálat szerint a ciszta egy hónap alatt felszívódott.

 

Attilának azt mondta a jósnő, három hónapon belül eladja a házat, amit árul, méghozzá jó áron. Így is lett.

 

‒ A főnököm megszelídült, mióta Lilla Kingnél jártam – számol be Péter. Rita azt panaszolta: úgy érezte, mintha malomkövet raktak volna a mellkasára, de miután Lilla Kingnél járt, az érzés elmúlt, vissza se jött.

 

A pénzmágia segített Margit nénin is: amióta elhunyt az ura, két gyermeke követeli a hagyatékot, holott azon még az ő haszonélvezete van. Lilla King megtanította a pénzmágiára, ezáltal a családja életébe több lehetőség jön, több pénz áramlik, már nem olyan sürgős nekik az örökség.

 

Egy nagy cég igazgatója azt panaszolta, hogy nem érzi jól magát a munkahelyén, de nehéz olyan állást találni, amilyen az övé. Miután Lilla King mágiával beavatkozott, az igazgató állásajánlatot kapott egy magyarországi befektetést tervező külföldi cégtől. Zsuzsi elveszítette értékes fülbevalóját, de Lilla King pontosan megmondta, hogy a két szék közé esett be, és ott meg is találta.

 

Egy gyűjtőnek az egymillió forintot érő eltűnt porcelánkészletéről mondta meg: egy dobozban van a nappaliban, az ablakpárkány alatt. Tényleg ott volt! Se szeri, se száma azoknak, akik Lilla King pénzmágiájának, tisztánlátásának, jóslatainak köszönhetik, hogy nyugodtabban, jobban élnek, megoldódott egy problémájuk. Ha Ön is közéjük szeretne tartozni, ne szalassza el a lehetőséget: hívja Lilla Kinget most! (X)

 

Magyarország egyik leghíresebb látnoka tizenhét éve az Önök szolgálatában, a média által dokumentált sikerekkel.

 

Még több történet a www.lillaking.hu honlapon.

 

Szombaton nyílt nap – jóslás fél áron.

» Részletek

2017. 03. 10.

Kanyaró járvány: öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Idézet az MSD ORVOSI KÉZIKÖNYV A CSALÁDBAN című, a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb szakkönyvéből (kiadó: Merck Research Laboratories, 1997):

 

„A kanyaró (9 napos kanyaró) igen fertőző, változatos tünetekkel és jellegzetes kiütésekkel járó vírusos megbetegedés.

 

Az emberek kanyaróval elsősorban a fertőzőtt ember köhögésével levegőbe juttatott parányi nyálcseppek belégzése útján fertőződnek. A kanyaró vírusával fertőzött ember 2-4 nappal a kiütések megjelenése előtt már fertőző, és az marad a kiütések eltűnéséig.

 

Az oltás széles körű elterjedése előtt 2-3 évenként robbantak ki kiterjedt kanyaró járványok, különösen óvodás és iskolás korú gyermekek között; a közbeeső években csak helyi járványok fordultak elő. Napjainkban járványok jellegzetesen az előzőleg beoltott tizenévesek és fiatal felnőttek, valamint fiatal gyermekek (oltatlan óvodás korú gyermekek és az oltásra még túl fiatal csecsemők, azaz 12 hónaposak vagy fiatalabbak) között fordulnak elő. Kanyarón előzőleg már átesett nő a védettséget (antitestek formájában) átadja gyermekének, ez a védettség az első életév nagyobb részére elegendő. Ezután a kanyaróval szembeni fogényság azonban nagy. Egyszeri kanyaró megbetegedés egész életre szóló védelmet nyújt.”

 

 

 

» Részletek

2017. 03. 06.

Kérjük, adója 1%-val támogassa a "Pöttyös Panni a gyerekekért" programot

Kérjük, adója 1%-val támogassa a "Pöttyös Panni a gyerekekért" programot, és Szepes Mária hagyatékának megőrzését.

 

ADÓSZÁM: 18126934-1-41

 


» Részletek

2017. 03. 05.

Közkívánatra visszatér Budapestre a Postmodern Jukebox

Múlt századvégi varázslattal érkezik Budapestre a világhírű Scott Bradlee's Postmodern Jukebox.

 

2017. március 27-én a Papp László Budapest Sportarénában nagyszabású koncert várható.

» Részletek

2017. 03. 03.

Polaris: Elindítja az öngyógyító folyamatokat a szervezetben

Azon gondolkodtam, hogy botot vagy tolókocsit veszek, most meg azt sem tudom, hogy van gerincem – ezt mondta nekem két-három hónappal ezelőtt egy reggel a cservenkai, 66 éves Milorad Uskoković. Az embert örömmel tölti el, ha ilyesmit hall. Eddig ugyanis főként az energia tudományos hatásáról és szakmabeli kollégáim tapasztalatairól írtam, mert számomra nagyon fontos, hogy a medicinával foglalkozók felfogják, mi a betegség, hogyan keletkezik, továbbá hogyan segítsünk az embernek abban, hogy kiküszöbölje problémáinak az okait, tehát ne csak azoknak a tüneteknek a kiküszöbölésével foglalkozzunk, amelyek rámutatnak arra, hogy a szervezettel valami nincs rendben. Mivel sokan jelentkeznek azért, hogy eldicsekedjenek, hogy elmondják a Polaris alkalmazásával kapcsolatos kedvező tapasztalataikat, megérdemlik, hogy egyeseket közülük ismertessünk is. A www.polariskorong.hu honlapon is közzétesszük az érdekesebb eseteket, azzal a szándékkal, hogy információkat cseréljünk, mert ez az egyetlen módja annak, hogy segítsünk egymáson. Az emberek most kommunikálnak, tapasztalatokat cserélnek, segítenek egymáson, ami szerintem az Élettől és az Istentől kapott legfontosabb feladatunk.

 

Milorad esete meghatott, örömmel töltött el, hogy valamiképpen, közvetve legalábbis, segíthetek rajta. Amikor elkezdte sorolni egészségügyi problémáit, hogy mi minden kínozza, mije fáj, félbeszakítottam, és ezt mondtam neki: – Nem lenne jobb, ha inkább azt mondanád meg, hogy mi az, amid nem fáj? Az egyik legnagyobb problémát természetesen a gerince okozta. Rossz volt hallgatni, hogy valaki annyi év munka után, amikor már élveznie kellene a nyugdíjaséletet, kemény munkára kényszerül, hogy biztosíthassa családjának a megélhetést, ugyanakkor olyan egészségi állapotban van, mint amilyenben ő volt akkor. A következőket mesélte: május 15-én megvettem a Polarist, és azóta nem válok meg tőle. Addig fájt a gerincem, 10–15 forró injekciót kaptam, de nem segített. Most azt sem tudom, hogy van gerincem. Szívaritmiám is volt, jött hozzám az elsősegélyt nyújtó csoport. A Polarisszal ez a problémán 10–15 nap alatt megoldódott. Ideges voltam, mint egy kutya, most újból nevetek, viccelődök.

 

A lábam mindig jéghideg volt, ez örökre megszűnt. Kemény, véres székletem volt. Ráültem a lemezre, a harmadik terápia után megszűnt a fájdalom és a vérzés is. Normalizálódott a székletem, a rektoszkópia kimutatta, hogy eltűnt az aranyerem, amit műteni akartak. A prosztatám is normális, nincs húgyúti fertőzés. Fájt a fejem, este 10-től reggel 5-ig nem tudtam aludni. Most nyugodtan alszom. Jobban látok, jóllehet rövidlátó voltam. A jobb hónaljam alatt volt egy tojásnagyságú kinövésem, amit műttetni akartam, de a Polarisszal borsónagyságúra csökkent. Fájt a lábam, kis sebecskék voltak rajta, most letisztult. A Polaris a bioenergiával megtisztította a testemet. Most sokkal több vizet iszom, fele annyi ételt fogyasztok, és nem érzek fáradtságot. Legalább 20 évvel fiatalabbnak érzem magam. Nem maradhattam közömbös a problémái, a nehéz élete iránt. Rendkívül megörvendeztetett a mosolya ennek az embernek, akiből árad az optimizmus. Mint mondja, nagyon szívesen beszél erről, hajlandó tapasztalatokat cserélni, azt szeretné, ha mindenkinek, aki csak kéri, odaadnák a telefonszámát. Ez igazán szépen szemlélteti, hogy milyen is az igazi természetünk, és mi mindenre képes a szervezetünk, ha kellőképpen segítünk neki. Régóta ismeretes, hogy a vitális energia csodákra, csodás gyógyításokra képes. Jó, hogy van egy ilyen egyszerű és hatékony készülék, mint amilyen a Polaris, amely kitolja a lehetőségek határait. Jó tudni, hogy semmi sem lehetetlen. A jövőnk már régen megkezdődött. (X)

 

 

A Polaris széleskörűen alkalmazható, mindenekelőtt az alábbiak esetében: mindenfajta fájdalom, nőgyógyászati és urológiai problémák, gerinc- és csuklófájdalom, elhízottság, libidó- és potenciagyengülés, aranyér, székrekedés, bél-, tüdő-, szív-, pajzsmirigy- és szinuszproblémák, fejfájás, álmatlanság, rossz hangulat stb.

 

 

A megalkotójáról: Dr. Dino Tomić nőgyógyász és szülész szakorvos, 20 éve foglalkozik a klasszikus medicina korlátain kívül eső más gyógykezelési módok felkutatásával: kvantum- és biorezonanciás medicinával, homeopátiával, akupunktúrával és energiatechnikákkal.

 

Megrendelés és információk:

A Polaris korong megrendelhető az alábbi telefonszámon:

06-20-429-6260 (+36-20-429-6260) vagy

e-mailen: info@polariskorong.hu

 

Ára: 11 990 Ft + 1500 Ft az utánvét költsége

 

További információ a www.polariskorong.hu honlapon olvasható.

 

Még sok tapasztalatról olvashat a www.polariskorong.hu honlapunkon.

 

» Részletek

2017. 03. 02.

Articsóka: Epés gondolatok

Májunk az egyik legnagyobb és legfontosabb szervünk, melyet a folyamatos és – jó esetben – nagy mennyiségű epetermelés miatt akár legnagyobb külső elválasztású mirigyünknek is tekinthetünk. Ha tudnánk, hogy a zsíremésztés mellett milyen kiemelkedő, életet és egészséget védő szerepe van az epének, jobban odafigyelnénk rá, és támogatnánk normál működését.

 

Májunkban, mint egy hatalmas szűrőrendszerben kiszűrődnek a baktériumok és azok az idegen anyagok, melyek részint a bélből, részint a nyálkahártyát átszövő kapillárisrendszerből szívódtak fel. Emellett májunk tovább bontja a bélből felszívó tápanyagokat, így biztosítja a szervezet számára a hasznosítható tápanyagokat.

 

A szervezetünkben lévő koleszterin csaknem felét a máj termeli (csak a többit visszük be a táplálékkal). A koleszterin rendkívül fontos az epe előállításához, mely az epehólyagban raktározódik, s annak hormonális hatásra történő összehúzódásakor ürül a patkóbélbe az oda került táplálékok, főleg zsiradékok hatására. A csökkent epetermelés számos betegség forrása lehet. Ha kevés „epehajtó” ételt eszünk, ritkábban ürül az epehólyag, a máj is kevesebb epét termel, így felesleges koleszterin marad a szervezetben, amely lerakódhat az erek falán, az ismert szív-érrendszeri következményekkel. Emellett romlik a zsírban oldódó vitaminok felszívódása, nem is beszélve az epekőképződésről.

 

 Az articsóka-kivonatokat tartalmazó készítmények antibiotikus hatásúak

 

Az epesavaknak az emésztésben többirányú funkciójuk is van. Viszont csökkent epetermelés vagy az epehólyag műtéti eltávolítása miatt romlik a zsiradékok emésztésének hatékonysága, így azok a vastagbélbe kerülve gázosodást, puffadást, hasmenést okozhatnak. Ilyen esetekben jótékony hatású lehet az epetermelés serkentése gyógynövényekkel.

 

Az articsóka levelét (Cynarae folium) a népi gyógyászatban és a gyógyszergyártásban egyaránt felhasználják a máj szöveteinek regenerálására, epehajtóként és emésztésjavítóként. Keserű ízű szárlevelei, illetve azok kivonatainak fogyasztása igen jótékony hatású. A növényben lévő antioxidánsok megakadályozhatják a májsejtek károsodását, védik a szervezetet a méreganyagokkal szemben. Inulin összetevője lassan bomlik le a bélben és lassan szívódik fel, ezért segíthet az étkezések utáni hirtelen vércukorszint-ingadozás megelőzésében.

 

A modern fitoterápiában az articsóka leveleiből préselt lé, levélkivonat s a kivonatokat tartalmazó készítmények antibiotikus hatásúak. Az articsóka jótékony hatásai közé tartozik az epe termelésének fokozása, normális összetételének fenntartása, az epe hígabbá tétele. Elősegíti az epehólyag összehúzódását, enyhíti az epeeredetű emésztési panaszokat. Emellett csökkenti a vér zsírtartalmát, s a kóros elhízás kiegészítő kezelésében is alkalmazzák. (X)

 

Árendás László

természetgyógyász

 

www.evalar.hu

Információs vonal: +36-30-9484-360

» Részletek

2017. 03. 01.

Ha megváltozunk, átalakul a világ!

Ingyenes meditációs tanfolyamok!

 

A mai ember sokat tud, csak egyet nem, ami talán a legfontosabb: azt, hogy honnan jött, és merre tart. Nem tudja, miért született meg, és mi lesz vele, ha véget ér a földi élete.

 

 

Nincs tisztában azzal: miért fontos az életünkben a változás, az átalakulás, a lelki fejlődés. Szerencsére egyre többen ismerik fel: az emberi születésük a Föld nevű bolygóra ajándék, egy lehetőség a tanulásra, a fejlődésre.
E tanulás szempontjából az életünket két,egymástól alapvetően ellentétes folyamatként írhatjuk le:

 

Vagy tudatosan keressük a fejlődésünk lehetőségeit, és a kozmikus törvényekkel együttműködve kihasználjuk, élünk azzal, amit az élet lehetőségként felajánl nekünk, vagy hétköznapi emberként éljük a dialektikus életünket, nem foglalkozunk a tanulás, a spirituális fejlődésünk lehetőségével. Ekkor betegség vagy szenvedés formájában először figyelmeztetéseket kapunk a sorstól, és ha a „korrepetálás” nem sikeres, akkor kezdhetjük elölről az egészet: sokszor már csak a következő életben.

 

A választás lehetősége a saját kezünkben van. Kérdés: szeretnénk-e szabad, teljes életet élni?

 

Ez sohasem egyszerű, mert bárhová megyünk, mindig a saját nézőpontjaink szerint látjuk a világot: mindig önmagunkkal találkozunk! Ahhoz, hogy a tudatosságunkban, a belső fejlődésünkben, az etikánkban, a gondolatiságunkban növekedjünk, nekünk magunknak kell megváltoznunk, és nem az embereknek, helyeknek és dolgoknak körülöttünk. Ismerjük fel, hogy az egyetlen tényező, amit mi irányítunk és amit átformálhatunk az életünkben, az mi magunk vagyunk! Amikor a szívünk mélyén megváltozunk azzal kapcsolatban, ahogyan a környezetünkhöz, az emberekhez viszonyulunk, ha felismerjük a szeretet valóságát, akkor az életünk is követi a példát: átalakul!

 

Saját változásunk egy olyan „ajtó”, amin csak belül van kilincs.

 

Lehet kívülről kopogtatni, jó példát mutatni, de senkit sem lehet kívülről, erőszakkal átalakítani. A változáshoz, az igazi benső átalakuláshoz a saját nézőpontjaink átformálására van szükségünk.

 

Ennek fontos lépései a meditáció és az etikus élet. A tapasztalathoz, hogy van valami több is, mint amit a fizikai érzékeinkkel felfogunk, ki kell lépnünk a fizikai érzékelések, a dialektika világából, hogy kapcsolatba kerülhessünk a magasabb síkok bölcsességével, elfogadó szeretetével.

 

Technikailag mindez a meditációban úgy lehetséges, hogy a figyelmünket, ami a lelkünk kifejeződése, visszafordítjuk a „Lélekre”, a Forrásra, Istenre. Természetesen ehhez a testünk ellazítására és arra van szükségünk, hogy a gondolatainkra ne fordítsunk figyelmet.

 

Ha elérjük az ellazult, gondolatmentes állapotot, akkor ebben a csendben megláthatjuk, megérezhetjük, átélhetjük a lelkünk szeretetét, békéjét, harmóniáját, a magasabb síkok teljességét. Az itt megtapasztalt béke, szeretet olyan átformáló erő, ami átmossa, letisztítja a lényünket. Ezt a meditációt követően úgy tapasztalhatjuk meg, hogy nyugodtabbá, békésebbé, harmonikusabbá válunk. Ebben a tudatosabb gondolatiságban jobban rálátunk az életünkre, jobban tudunk választani, ami már az átalakulás, a lelki fejlődés folyamata.

 

Ezt a folyamatot ma már tudományos tények is alátámasztják:

 

„Először igazoltuk, hogy a meditációs tréning a meditatív állapoton kívül is befolyásolja az agyban az érzelmek feldolgozását" – idézte Gaelle Desbordest, a kutatók egyikét a Science Daily című online tudományos folyóirat.
Az amerikai kutatók megállapították: „Már egy nyolchetes meditációs tréningen való részvétel is mérhető eltérést okoz abban, ahogyan az érintett emberek agya feldolgozza az érzelmeket, még akkor is, ha az illetők éppen nem meditálnak.”

 

Ez a fejlődés, ez az átalakulás bárki számára elérhető.

 

A meditáció egy olyan tudás, amivel érdemes az életünket, önmagunkat megajándékozni.

 

Ha érdekli Önt ez az új tudás, sajátítsa el az ingyenes meditációs tanfolyamainkon, ahol a meditáció gyakorlati módszerét és a kapcsolódó spirituális törvényeket is megismerheti.

 

A „Spiritualitás Tudománya” 2017 tavaszán a következő városokban indít meditációs tanfolyamot: Szeged, Győr, Veszprém, Székesfehérvár, Debrecen, Nyíregyháza, Nyírbátor, Budapest.

 

A jelentkezés, az előadótermek nagysága miatt, regisztrációhoz kötött.

 

További információ:

www.facebook.com/SpiritualitasTudomanya.Magyarorszag

vagy a www.satsang.hu oldalakon!

 

Tisztelettel és szeretettel várjuk!

 

Dr. Simon László elnök

Spiritualitás Tudománya Magyarországi Közössége

 

» Részletek

2017. 02. 28.

Króm: segít a cukorbetegeknek és a fogyókúrázóknak

Manapság sokan szenvednek a metabolikus szindróma tünetegyüttestől, a túlsúly, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés és a cukorbetegség gyakran együtt jelentkező panaszaitól. Szakemberek véleménye szerint az életmódváltás, a szénhidrátfogyasztás csökkentése mellett a krómbevitel növelése is hatásos megoldás lehet.

 

Szabályozza a cukorháztartást

A króm olyan esszenciális nyomelem, melyet a táplálékon keresztül kell bevinnünk a szervezetbe. Az emberi szervezet átlagosan 6 mg krómot tartalmaz, ez az alacsony mennyiség azonban mégis rengeteg életfunkcióra hatással van: hiánya többek között szerepet játszik a cukorbetegség, az érelmeszesedés, a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint kialakulásában is.

 

Fiziológiailag azért fontos ez a nyomelem, mert befolyásolja a glükóz- és lipidanyagcserét, főleg az inzulin hatásosságát. Egyrészt szükség van krómra ahhoz, hogy az inzulin ki tudja fejteni a hatását, másrészt a nyomelem stimulálja a hasnyálmirigy béta-sejtjeit, melyek ezáltal több inzulint termelnek. Hosszú ideje ismert tény, hogy a krómhiány rontja a glükóztoleranciát és zavarokat okoz a glükóz feldolgozásában.

 

Étkezés után a vércukorszint megemelkedik, erre reagálva a hasnyálmirigy inzulint termel. Ez az inzulin az inzulinreceptorokkal kapcsolódva aktivizálódik, és ráveszi a sejteket, hogy felvegyék és feldolgozzák a vérben található cukrot, a glükózt. Ahhoz, hogy az inzulin össze tudjon kapcsolódni az inzulinreceptorral és ezáltal aktívvá váljon, egy krómot tartalmazó szerves anyagra van szükség, melyet glükóztolerancia-faktornak is neveznek. Ez az anyag szintén összekapcsolódik az inzulinreceptorral, és serkenti a receptor érzékenységét. Ez azt jelenti, hogy a króm segítségével a sejtek tizenöt-hússzor olyan hatásosan tudják felvenni az inzulint, mint nélküle, a biológiailag aktív króm tehát növeli az inzulin hatásosságát.

 

A krómtartalmú táplálékkiegészítők hatását a cukorbetegségre több klinikai kutatásban is vizsgálták. A napi 200‒400 mikrogrammnyi krómbevitel bizonyítottan javított a glükóz- és/vagy lipidanyagcsere paraméterein. Úgy tűnik továbbá, hogy a króm kiegészítésének hatásossága azzal is összefüggésben áll, milyen volt a szervezet krómellátása a kiegészítés előtt. Főleg közepes vagy rossz kiindulási krómstátusz esetén lehet jó eredményeket elérni.

 

Egy egészséges embernek napi 30‒100 µg krómra van szüksége naponta.

 

Fogyókúrában serkenti a zsírégetést

A csökkentett szénhidráttartalmú étrend mellett a krómbevitel nagyban hozzájárul a zsírfelesleg csökkentéséhez. Kutatások igazolják, hogy – miután hatással van a glükóz- és zsíranyagcserére – segít a fogyókúrában és a testösszetétel javításában. Csökkenti az éhséget és a szénhidrátok iránti vágyat, felgyorsítja az anyagcserét, ezáltal könnyebben megszabadulunk a felesleges kilóktól még akkor is, ha érdemben nem változtatunk az étkezési szokásainkon. A króm tovább serkenti a testedzések során a kalóriaégetést, így a fogyás még gyorsabb lehet.

 

Szívbetegségek, magas vérnyomás, öregedés

Az inzulinszinthez köthető rendellenességek és a túlsúly fontos kockázati tényezők az egyes szívbetegségekben, sőt a krómhiány nagy valószínűséggel szívproblémákhoz vezet. Kutatások szerint ez a nyomelem növeli az értisztító hatású HDL-koleszterin (a „jó” koleszterin) koncentrációját a vérben, ugyanakkor csökkenti az LDL-koleszterin és a triglicerid-szintet - ezáltal segít megelőzni a szívbetegségek kialakulását.

 

A magas vérnyomás egyik oka az inzulintúltermelés (hiperinzulinémia) és az inzulinrezisztencia. A vércukorszint – krómbeviteltől függő – csökkenése és emelkedése stimulálja a szervezet szimpatikus idegrendszerét, ezáltal segít a vérnyomás szabályozásában.

 

Az anti-aging vizsgálatok során a tudósok a magas vércukorszint miatt bekövetkező sejtsérüléseket és sejthalált is vizsgálták. Bebizonyosodott, hogy az inzulin-anyagcsere fontos szerepet játszik az öregedésben. Az öregedés során a szervezet egyes részeinek a vérellátása romlik, s azokon a területeken oxigén- és tápanyaghiány (többek között krómhiány) alakul ki. Az artériák egészségét támogató étrend-kiegészítők közül az egyik leghatékonyabb a króm.

 

Mi az ajánlott mennyiség?

Sok ember szervezetéből hiányzik megfelelő mennyiségű króm. Ennek leginkább az az oka, hogy kevés olyan táplálékot fogyasztunk, amely krómot tartalmaz, és az is nehezesen szívódik fel. A táplálékkiegészítőket leszámítva nincs igazán ideális megoldás a szervezet krómhiányának megfelelő pótlására. Bár a gomba, az árpa és a teljes kiőrlésű gabonák tartalmazzák ezt a nyomelemet, de csak akkor, ha azok krómban gazdag táptalajból származnak. Krómban gazdagok még a hagyma, paradicsom, osztriga, kagyló, rák, burgonya, valamint a sörben és a borban is felhalmozódhat króm az erjedés során. A sörélesztő szintén ismert krómforrás, de mivel az élesztőre sokan érzékenyek, ez nem mindig jelent megoldást.

 

A túlsúly és az inzulinrezisztenciával kapcsolatos egyéb problémák kezelésére napi 200‒600 mcg króm bevitele javasolt. Súlyos cukorbetegség és extrém túlsúly esetén a napi adagot érdemes 600‒1000 mcg értékre emelni.

 

A króm az alábbi betegségek megelőzésében és kezelésében segít

 • alacsony vércukorszint
 • agyvérzés
 • magas vérnyomás
 • túlsúly
 • fekély
 • gyomorhurut
 • Crohn-betegség
 • vastagbélgyulladás
 • sclerosis multiplex
 • migrén
 • pszichiátriai betegségek

 

» Részletek

2017. 02. 28.

M E G H Í V Ó - Napút-est

Ismét: Nádor Terem (Vakok Iskolája, Ajtósi Dürer sor 39. – Hungária krt. sarok)

 

2017. febr. 21., kedd 17.30

 

Ekkornap jelenik meg a folyóirat idei első, testesebb száma, címe:

Gulág-gyerekek

Az e címen kiírt pályázat kiemelkedői:

Berecz Ágnes Gabriella és Lokodi Imre (I. díj),

Mátyus Aliz, Pető Józsefné, Suhai Pál (II. díj) – átveszik jutalmukat és…


Az est vendégei: Galgóczy Árpád, Béatrice Offenbeck, Sági Istvánné

Kérdező: Szondi György és Tamási Orosz János

Közreműködik: Hajnóczky Bence (orgona), Háromszéki Ágota (fuvola),


Kispál Sándor (zongora), valamint Varga Tamás színművész

Folyosói falat- és kortykínálat

 

A belépés most is díjtalan!

» Részletek

2017. 02. 26.

Derült égből itt vagyunk! - II. VNTV Fesztivál

Gondolatainknak teremtő ereje van. Ha nem vagyunk ura a gondolatainknak, akkor mások rendelkeznek felettük. Ha már tudatosak vagyunk a gondolatainkra, változtathatunk is rajtuk. Ha nem tökéletes, könnyed és boldog az életünk, másképp kell gondolkodnunk, mint eddig, amivel ezt teremtettük magunknak. A gondolatainkat kell megváltoztatni ahhoz, hogy a világról való érzékelésünk megváltozhasson. Ha meg akarjuk újítani az életünket, a világot, az energiát, azt önmagunkkal kell kezdeni. Nem várhatunk tovább egy külső vezetésre, aki majd megvált bennünket és tálcán kínálja nekünk a boldogságot. Rá kell találnunk, rá kell hangolódnunk, és figyelnünk kell a belső vezetőnkre.

» Részletek

2017. 02. 26.

MENTÁLszínház - Függőségi (v)iszonyok

A Spirit Központban működő Spirit Színház, állandó épületében a közismert, nagy népszerűségnek örvendő előadások mellett (Zorba, Ölelj át, Száz év magány), nagy figyelemmel tart műsoron és "ápol" olyan darabokat, melyek konkrét pszichológiai problémákról, függőségekről, devianciáról szólnak.

» Részletek

2017. 02. 23.

Polaris - Vannak még csodák!

Elindítja az öngyógyító folyamatokat a szervezetben

 

Ma már tudományosan bizonyított tény, hogy vibráló univerzumban élünk. A lét feltétele tehát a mozgás – vibráció, és minél jobban vibrálunk, annál jobb a létezésünk, annál erősebbek vagyunk.

» Részletek

2017. 02. 18.

PILLE: Megtisztítja a bélcsatornát, segíti a fogyókúrát

Mai rohanó világunkban nem csak, hogy nincs időnk étkezésre, de az elfogyasztott táplálék összetételére, tápértékére sem figyelünk. Egyre inkább a gyors, akár menet közben elfogyasztható, finomított, ízfokozóval ellátott, tartósított, zsírdús, illetve szénhidrátokban gazdag élelmiszereket fogyaszjuk, melyek rostban szegények.

» Részletek

2017. 02. 17.

Szalvesztrolok – Védőpajzs a rák ellen?

A legújabb kutatási eredmények azt mutatják, hogy napjaink étrendjéből sok esetben hiányoznak azok a szervezetünk számára nélkülözhetetlen tápanyagok, amelyek korábban egészségünket védték. Angliai kutatók arra kerestek választ, hogy mik azok az összetevők, amelyek a 100 évvel ezelőtti ételeinkben még megvoltak és napjainkban már csak töredékük van jelen.

» Részletek

2017. 02. 15.

Fehér bot, fehér fény, fehér szaxofon

Marcellina jótékonysági koncertsorozatot szervez a Vakok Állami Intézetének javára. A koncertek bevételéből az intézet alapítványa, a Fény a Sötétben Alapítvány komputertechnikai kiegészítő eszközöket vásárol a látássérülteknek.

» Részletek

2017. 02. 15.

XXIV. Természetgyógyászati Kongresszus és Kiállítás

Sokszínű programunkban szeretnénk bemutatni a természet-gyógyászat, ezotéria újdonságait, legújabb eredményeit, mind az előadóteremben, mind pedig a kiállítás során. Mindenkit szeretettel várunk!

 

2017. május 6., szombat, 9‒18 óra között.

Helyszín: Aquincum Hotel

Budapest III., Árpád fejedelem útja 94.

Részvételi díj: 5000 Ft

 

» Részletek

2017. 02. 14.

A XXI. század táplálkozási forradalma

Napjainkra megszámlálhatatlan táplálkozási szokás, betegség, függőség alakult ki és csak találgatjuk, mi lehet a megoldás. Vajon, hogy alakítsuk táplálkozási szokásainkat, hogy az egészségesnek mondható legyen?

 

A JUVO megoldást nyújthat erre, mert:

- allergiát okozó élelmiszert nem tartalmaz;

- szénhidrát tartalma és glikémiás indexe alacsony;

- rosttartalma magas;

- hozzáadott cukrot nem tartalmaz;

- teljes mértékben adalék és GMO-mentes;

- szinte minden modern táplálkozási szokásnak megfelel - paleo, gluténmentes,
vegán, organikus.

…és ami a legfontosabb, teljes értékű táplálék.

 

Mit nevezünk teljes értékű tápláléknak?

Olyan élelmiszereket, melyeknek nagyon alacsony feldolgozási foka, minimálisan módosult a tápértéke, vegyszer és adalékmentes.

 

A JUVO-val könnyen és egyszerűen megteremthetjük az egészséges táplálkozás alapjait, mert:

- 1 perc alatt elkészíthető egy shakerrel vagy turmixgép segítségével;

- pótolhat egy teljes étkezést, mert 55-féle összetevője tartalmaz minden fontos tápanyagot;

- változatosan fogyaszthatjuk a nap bármely időszakában ízlés szerint bármilyen szobahőmérsékletű itallal, étellel;

- az összetevők a feldolgozás (szárítás) folyamán megőrzik a tápanyagok 98%-át;

 

A JUVO-t Dr. James Hwang immunrendszer kutató, onkológus orvos alkotta, azzal a céllal, hogy betegei számára egy alternatív gyógymódot, a felnövekvő nemzedékek számára, pedig egy betegségeket megelőző táplálkozási kultúrát hozzon létre.

 

További információkért hívja a (1) 297-1624 telefonszámunkat, hétköznap 10-től 16 óráig

vagy keresse fel a www.juvofood.hu weblapunkat.

» Részletek

2017. 02. 14.

Elsősegély teniszkönyök esetén

A teniszkönyök nem csak a teniszjátékosok betegsége. Bárkit érhet, aki sokat dolgozik számítógéppel, barkácsol vagy kézművesmunkát végez, de a hobbikertészek sem jelentenek kivételt. A könyöktájon jelentkező éles, szúró fájdalmat az alkari izmok könyökízület felőli eredésének gyulladása okozza. A gyulladást pedig a végtag túlerőltetése idézi elő. Gyulladásról lévén szó, a leggyorsabb enyhülést a hűtéstől várhatunk. A szakemberek kb. 20 percig tartó hűtést, pl. jegelést javasolnak. A jeget soha nem közvetlenül a bőrre helyezzük. A bőr és a jég között legyen textília, pl. egy vékony törülköző. Húszperces jegelés után iktassunk be egy óra szünetet, majd megismételhetjük a hűtést. Hasonlóan jó hatású lehet a hideg krémtúrós pakolás is.

» Részletek

2017. 02. 14.

Emancipáció az alkoholfogyasztásban

A nők manapság nagyjából ugyanannyi alkoholt fogyasztanak, mint a férfiak, amivel még nagyobb veszélynek teszik ki magukat, mint az erősebbik nem képviselői. Míg a huszadik század kezdetén születettek körében a férfiak 2,2 százalékkal nagyobb valószínűséggel fogyasztottak alkoholt, mint a nők, a század vége felé születettek körében ez az „előny” 1,1 százalékra csökkent. Az alkohol mindkét nem képviselőit egyaránt károsítja, de a nők magasabb kockázatot viselnek.

» Részletek

2017. 02. 14.

80 felett kevésbé fáj

Ahogy öregszünk, egyre több fájdalom kínoz minket – így tartják a legtöbben. És mekkorát tévednek! Legalábbis, ami a leggyakoribb fájdalmakat, pl. a fejfájást és a hátfájást illeti. A 80 feletti korosztálynál jóval ritkább a hátfájás, mint az ötvenes, hatvanas korosztályban, sőt még a negyvenes korosztállyal összehasonlítva is. Ez valószínűleg a stressz-szint csökkenésével magyarázható. Sok nyugdíjas egy csapásra mentesül számos kötelezettségtől, és ezzel együtt csökken bennük a feszültség – ennek hatására pedig a fájdalom is.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2017. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.