Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 37 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2017. 02. 01.

Zenevonat Szuperkoncert

A Zenevonat Szuperkoncert immár 3. éve járja az országot és határainkon túl is számos alkalommal nagy sikerrel szerepelt.

 

Ez nem csoda, hisz az LGT zenekar legnagyobb slágereit (Ő még csak 14, Nem adom fel, Zenevonat, Álomarcú lány, A dal a miénk, Miénk ez a cirkusz, Mindenki) dolgozza fel a produkció, két eredeti LGT tag, Karácsony János és Solti János közreműködésével.

» Részletek

2017. 02. 01.

IN MEMORIAM VÉN PÉTER (1948-2016)

Vén Péter szemtréner, az alternatív szemgyógyászat elkötelezett híve, lapunk munkatársa és az ezoterikus karácsonyi fesztiválunk állandó résztvevője, ingyenes tanácsadója 2016. december 15-én - egy rutinműtét során kialakult komplikáció következtében – váratlanul elhunyt. Végakarata szerint szűk családi körben vettek tőle búcsút az Óbudai temetőben – sok-sok szerető barát, látását segítségével visszanyerő hálás páciens, valamint régi munkatársak együttérzésével kísérve.

 

» Részletek

2017. 01. 31.

Alexander-technika

Az Alexander-technika holisztikus, jól bevált módszer a tartáshibák okozta izomfájdalmak oldására, a természetes testi-lelki egyensúly helyreállítására. Mindez automatikusan magabiztosságot is kölcsönöz.

» Részletek

2017. 01. 31.

Gerincbajok holisztikus kezelése

Ha a hátfájás ismételten bizonyos szituációkban jelentkezik, fájdalomcsillapítók helyett inkább a stresszcsökkentés módszeréhez kell folyamodnunk. Tudatos légzéssel, Kneipp-terápiával, rendszeres testmozgással és Schüssler-sókkal ellazíthatjuk a merev izmokat, aminek hatására egy-kettőre megszűnik a fájdalom.

 

 

» Részletek

2017. 01. 31.

Anti-aging: Q10 és szelén - az életmentő páros

Javítja a szívműködést, jelentősen csökkentheti a szív- és érrendszeri betegség és az emiatt bekövetkező elhalálozás kockázatát a Q10 koenzim és a szelén együttes hatása. A Q10 a szelénnel kombinálva védi a sejteket az oxidatív stressztől. Nőknél és férfiaknál hasonló hatást tapasztaltak a kutatók. A témát felkapta a világ szaksajtója, most mi is beszámolunk néhány ezzel kapcsolatos kutatási eredményről.

» Részletek

2017. 01. 30.

Tápanyagok a jó látásért

Testünk minden sejtjének szüksége van az egészséges, tápanyagokban gazdag táplálkozásra, ez alól szemünk sem kivétel. A megfelelő mikrotápanyagokban gazdag ételek fogyasztásával sokféle szembetegség, pl. a makuladegeneráció is megelőzhető. Sőt, a tudomány bebizonyította, hogy bizonyos esetekben a szemre ható tápanyagok segítségével javulhat a beteg szem állapota – de legalábbis megelőzhető a további állapotromlás.

» Részletek

2017. 01. 30.

Lelkünk tükre: A szem pszichoszomatikus betegségei

Lelki konfliktusainkat gyakran a szemünkön keresztül fejezzük ki. Erre utaló jeleket mindennapi kifejezéseinkben is találunk: szálka a szemében, elvakítja a düh. A szemorvosok számára fontos, hogy figyelembe vegyék ezeket az összefüggéseket, főleg, ha a testi tünetek a bevett gyógymódok ellenére sem múlnak el.

» Részletek

2017. 01. 29.

Szemünk fénye: a jobb látásért

A szónokok dicsérték, a költők megénekelték, ám a látás képességét valóban értékelni csak azok tudják, akik egykor birtokában voltak, de elveszítették. Ezek a szavak Albrecht von Gräfe (1828‒1870) német orvostól, a szemészet mint önálló orvosi szakág megalapítójától származnak.

» Részletek

2017. 01. 29.

Vicc, humor: Valaki érti – valaki érti, de nem szereti

Az emberek többsége fogékony a viccre, sőt a pszichológia tudománya is jelentőséget tulajdonít a humornak. Azt szoktuk mondani, az életünk humor nélkül szürke lenne. De tudjuk-e, hogy miért viccelünk, mi a pszichés háttere és funkciója a poénkodásnak?

» Részletek

2017. 01. 28.

Eddie Redmayne: feljöttem levegőért

Szépek és gazdagok. Gazdagok és sikeresek. Lehet, hogy mégsem minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevallják? Letagadják? Mégis mitől vannak egyensúlyban?

» Részletek

2017. 01. 28.

Vígjáték, drámai fordulatokkal: Beszélgetés Mahó Andrea eMeRTon- és Artisjusdíjas színművésznővel

Vannak, akik felnőttkorukra elfelejtenek mosolyogni. Mahó Andrea arcáról azonban nem tűnik el a mosoly. S nem csak a szája, hanem a tekintete, az arcvonásai, még a testtartása is mosolyog! Törékenyebb, vékonyabb, mint amilyennek a nézőtérről látszik. Kislányos alkata, vidámsága azonban erotikus kisugárzású nőiességgel és egy bölcs gondolkodásával párosul. S ez nem színészi teljesítmény. Önmagát adja.

» Részletek

2017. 01. 27.

Növényi étrenddel a gyulladások ellen

A növényekben gazdag étrend rövid távon a laboratóriumban mérhető gyulladásos paraméterek szintjét is kedvezően befolyásolhatja – jelentették be a Német Táplálkozáskutatási Intézet szakemberei, akik 29, egymástól független kutatás eredményeit vetették össze.

» Részletek

2017. 01. 26.

December 4-én, a Természetgyógyász Magazin Fesztiválján adták át a Szepes Mária-díjakat

2016-ban a Szepes Mária Alapítvány által alapított Szepes Mária-díjakat dr. Görgei Katalin, a Természetgyógyász Magazin kiadója és főszerkesztője, valamint Novák András, az Édesvíz Kiadó igazgatója kapta. Gratulálunk mindkettőjüknek!

» Részletek

2017. 01. 26.

A Természetgyógyász Magazin XX. Ezoterikus Karácsonyi Fesztiváljának képei

 (2016. december 4., vasárnap, Villányi Úti Koncerenciaközpont)

 

Köszönjük valamennyi munkatársunknak, előadóinknak, a fellépő művészeknek, az ingyenes gyógyítóknak, kiállítóinknak és látogatóinknak, hogy részvételükkel hozzájárultak fesztiválunk sikeréhez!

Kívánunk mindenkinek boldog, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet!

 

» Részletek

2017. 01. 25.

Gregorián a Kongresszusi Központban

Az ART ANZIX SZÍNHÁZ bemutatja: Gregorian: Final Chapter Tour 2017


Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ


2017. február 5-én Budapestre érkezik a "Gregorian: Final Chapter Tour 2017".

» Részletek

2017. 01. 23.

A Lélek színpada: Beszélgetés Müller Péterrel

Otthonom és műhelyem hatvan éve a Madách Színház. Ide hívom meg olvasóimat, hogy beszélgessünk életünk fontos dolgairól. Meggyőződésem, hogy az élő kapcsolatot semmiféle könyv nem pótolhatja.

» Részletek

2017. 01. 22.

Placébók is enyhítik a fájdalmat

Eddig úgy tartották, hogy a placébók (hatóanyagot nem tartalmazó  gyógyszerutánzatok) hatása a páciens pozitív elvárásával magyarázható. Az amerikai  Harvard Egyetem kutatói a közelmúltban 97, hátfájásban szenvedő páciensen végeztek vizsgálatot.

» Részletek

2017. 01. 21.

Feléltük természeti forrásainkat

Az idei évben rendelkezésre álló megújuló globális erőforrásainkat az idén augusztus 8-án felhasználta az emberiség. Azóta lényegében a jövő generációk költségére élünk és fogyasztunk.

» Részletek

2017. 01. 05.

A méhkaptár gyógyító kincsei

A méhek szorgoskodásának végtermékei valóságos kincsek nekünk, embereknek: méz, pollen, méhpempő, fertőtlenítő hatású propolisz, méhméreg vagy méhviasz.

 

Az ún. apiterápia ősidők óta méhészeti termékekkel gyógyítja a különböző panaszokat, betegségeket, pl. a májzsugort, a hólyaghurutot, a reumát, sőt a szklerózis multiplexet is. A méz energiával látja el testünket. A propolisz erősíti immunrendszerünket. A méhpempő és a virágpor fontos anyagokkal látják el sejtjeinket.

» Részletek

2017. 01. 05.

Az étcsokoládé segít karbantartani szívünket

A sötét étcsokoládék sokkal egészségesebbek, mint a tejcsoki, vélik a Glasgow-i Egyetem kutatói. Tudományosan is bizonyították, hogy a kakaó antioxidáns, szívvédő hatóanyagokat tartalmaz. Ezek az anyagok azonban hatástalanná válnak a tejcsokoládéban, a tejben lévő fehérjék ugyanis blokkolják a hasznos molekulákat.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2017. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.