Hírek

 1   2   3   4   5   ... >> 58 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2018. 11. 16.

Fesztivál: Ingyenes állapotfelmérés és tanácsadás

Feliratkozás a rendezvény napján a helyszínen 9.15-kor és 13.15-kor

» Részletek

2018. 11. 16.

Fesztivál előadók: Dr. Darnói Tibor, Müller Péter, Jakab István (kerekasztal)

Gondolatok a szerelemről a művészet és a tudomány szemszögéből ‒ kerekasztal-beszélgetés

 

Időpont: 12.00‒12.40

 

Müller Péter személyes élményekkel teli előadásának gondolatait a szerelemről új nézőpontból boncolgatják a kerekasztal résztvevői: dr. Darnói Tibor orvos, holisztikus gyógyító, a Yotengrit Alapítvány elnöke, valamint maga az író és Jakab István (VNTV), aki egyúttal a beszélgetést is vezeti. Az „illegalitásból” nemrég felszínre került ősi magyar vallás, a Yotengrit szerint a férfi és a női minőség isteni szerelméből születik a világ, és én ennek minden élményét tapasztalom – mondja Müller Péter. – Darnói Tibort, aki ezt a tudáskincset képviseli, szellemi testvéremnek tekintem. A szerelem összetett kérdéskörének általa képviselt tudományos megvilágítása – párhuzamba állítva a beszélgetésben részt vevők más nézőpontú gondolataival ‒ különös élményt nyújt.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 16.

Fesztivál előadók: Dr. Simoncsics Péter

A sárkány integrációja – a hagyományos kínai orvoslás és a ma tudománya

 

  Időpont: 13.00‒13.40

 

Manapság reneszánszát éli az ötezer éves távol-keleti gyógyító kultúra. Egyre több gyógyító ismeri fel, hogy az orvoslás etikája megköveteli a nyitottságot, a rugalmasságot, arról nem beszélve, hogy a tapasztalati eredményeken túl a modern tudományos bizonyítékok is egyre több orvost győznek meg az ősi tanítások igazáról. Az előadó, miközben érzékletesen vázolja a szervek, szervrendszerek, valamint a lelki tényezők mindennapi gyakorlatban is fontos összefüggéseit, arra hívja fel a figyelmet, hogy jelen esetben nem pusztán egy alternatív gyógymódról van szó, hanem olyan gyógyító és filozófiai rendszerről, amely új szemlétet hozhat a nyugati medicinában, és annak integratív részévé kell válnia. Itt hát az ideje, hogy a kínai sárkány megbarátkozzon Aszklépiosz kígyójával, a nyugati orvoslás szimbólumával.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 16.

Fesztivál előadók: Balogh Béla

A lelki fejlődés hullámvasútja

 

Időpont: 10.00‒10.40

 

Sokan úgy gondolnak a spiritualitásra, mint menekvésre az anyagi világ nehézségei elől. Mások életük problémáinak megoldását remélik tőle, ismét mások az anyagi világon túli élményekkel szeretnék gazdagítani az életüket. Vannak, akik beavatásokra vagy különleges képességekre vágynak, és még hosszan sorolhatnánk... A spirituális út azonban nem fog elhárítani minden akadályt. Milyen út vezet hát az igazi nagy beavatásokig, és mit is jelentenek azok valójában? Milyen tapasztalatok során költözik be az életedbe a belső béke és nyugalom? És ha már a fizikai tested halálától sem rettegsz, vajon mi jöhet még? Balogh Béla rövid nyitómeditációval segíti a lelki ráhangolódást előadására és az ünnepi rendezvényre.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 14.

JEGYEK kaphatók a Fesztiválra a jegy.hu-n is!

2018. 11. 13.

Fesztivál előadók: Delhusa Gjon

Mediterrán mantra

 

Időpont: 15.40‒16.00

 

Gjoni a szeretet és a lélek popzenei hírnökének nevezi magát. Kétségtelen, hogy spirituális érzékenysége, mediterrán temperamentuma és mély érzésekkel átszőtt hangszíne, előadása évek óta elvarázsolja fesztiválunk látogatóit. Idén is tanúi lehetünk lelki fejlődésének, amit elengedhetetlennek tart zenei pályafutásában. A mediterrán popmeditáció képviselője ezúttal is szeretné bizonyítani, hogy ha az ének hat, a lélek varázsolni képes.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 13.

Fesztivál előadók: Béky László

Vesebajok – a dialízis igenis elkerülhető!

 

Időpont: 14.00‒14.40

 

Amikor a laborvizsgálatokból kiderül, hogy a veseműködés paraméterei aggasztóak, az orvos rendszerint egyetlen terápiás javaslata, hogy az illető igyon több folyadékot, egyen kevesebb fehérjét és mellőzze a sót. Nem csoda, hogy a magára hagyott beteg ilyenkor összeroppan, és azonnal a dialízist vizionálja. Pedig holisztikus szemlélettel, az egyéni állapotnak megfelelő terápiás javaslatokkal és a természetes gyógyító módszerek gazdag tárházának a felhasználásával a vese működése helyreállítható. Erre vonatkozóan a nagy tapasztalattal bíró, országosan ismert természetgyógyász számtalan jó tanáccsal és eddig még nem közölt recepttel szolgál. De ne feledjük: a siker érdekében a páciens kitartása és fegyelmezett életmódja is szükséges!

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 13.

Fesztivál előadók: Soma Mamagésa

Új nő – új férfi ‒ avagy változóban lévő nemi szerepek

 

Időpont: 16.00‒16.40

 

Egy új korszak első fecskéi vagyunk. Paradigmaváltás van: hozott minták, elavult hitrendszerek falai repedeznek az egyén, a társadalom életében, és magasabb rendeződési szinteken is. Nap mint nap tapasztaljuk, hogy a klasszikus férfi- és női szerepek a XXI. század társadalmi munkamegosztásában idejétmúltak, és változik a bennünk kialakult férfi-nő kép, valamint a nemekhez való hozzáállásunk. Milyen hát a XXI. századi férfi és nő? Milyen folyamat részesei vagyunk? Merre tartunk? Hogyan őrizhetjük meg nemi identitásunkat a szélsebesen változó körülmények között? Mi a
felelősségünk a jövő nemzedék testi-lelki egészségének megőrzése érdekében? Hogyan legyünk boldogok? Miként őrizgessük a szerelem örök lángját úgy, hogy jól érezzük magunkat „új” bőrünkben nőként, férfiként, no meg együtt? Ezekre a mindenkit foglalkoztató kérdésekre keresi a választ izgalmas előadásában az ezoterikus gondolkodásáról is ismert művésznő, Soma.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 12.

Fesztivál előadók: R. Kárpáti Péter, Rohály Éva, Dobronay László, Paulinyi Tamás (kerekasztal)

A halálközeli élmények üzenete az élőknek ‒ kerekasztal-beszélgetés

 

   Időpont: 11.00‒11.40

 

Alig pár évtizede tudjuk, hogy a klinikai halálból visszatértek olyan különös élményekről számolnak be, ami nemcsak számukra válik világképformálóvá, de az emberi megismerés számára is az egyik legjelentősebb kérdésre ad választ. A tudat testtől független létét bizonyíthatja az, hogy agyműködések hiányában is képesek vagyunk észlelni a környezetet, másképp éljük meg az idő dimenzióját, sőt az életünket egyben látva oszlopos erkölcsi felismerésekre juthatunk. A Paulinyi Tamás által vezetett beszélgetésben részt vesz R. Kárpáti Péter, akinek a témában több könyve jelent meg, valamint a halálközeli élmény két átélője, Rohály Éva és Dobronay László, akiktől első kézből hallhatunk arról, hogy milyen is odaát…

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 12.

Fesztivál előadók: Szendi Gábor

Miért butulunk? – Az Alzheimer-kór oka és megoldása

 

  Időpont: 16.00‒16.40

 

Az első Alzheimer-beteget 1906-ban írták le, mára e demenciatípus egyre gyakoribb. Egy 65 éves férfinak 12%, egy 65 éves nőnek 21% esélye van a későbbiekben Alzheimer-beteggé válni. Az Alzheimer egyértelműen a szénhidrátalapú táplálkozás következménye, azaz civilizációs betegség, s az agyi inzulinrezisztencia miatt 3. típusú diabétesznek nevezik. Az orvostudomány a kórt kezelhetetlennek tekinti, ezzel szemben drasztikus szénhidrátmegvonással mára több száz beteget sikerült meggyógyítani.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 12.

Fesztivál előadók: Dr. Domján László

A jelenlét ereje

 

Időpont: 12.00-12.40

 

A legendás előadó az agykontroll első számú hazai képviselője, a Silva-féle agykontroll meghonosítója, aki több mint két évtizede egyre több és több embernek segít megtapasztalni az elme erejét, a tudatalatti hatalmát, a jelen megélésének a fontosságát. Elmondása szerint nagy hatással volt rá a megvilágosodott spirituális tanító, Eckhart Tolle, aki négy „kaput” említ meg a műveiben, amelyeken át beléphetünk a „most”-ba, és hozzáférhetünk az ott lévő energiához. ‒ Ahogy a parányi atommagban hatalmas erő lapul, amit az atomerőművekben „vernek csapra”, a jelen pillanatban is meglepően nagy erő rejlik ‒ vallja. Az előadás résztvevői rövid relaxációs gyakorlat keretében „kóstolót” is kapnak a jelenlét erejéből.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 08.

Fesztivál: Kiállítóink figyelmébe!

Kedves Kiállítóink!


Felhívjuk figyelmüket arra, hogy az asztalok 90%-a már elkelt!

Ha valaki nem akar lemaradni termékeivel és szolgáltatásaival a nagyszabású rendezvényről, minél előbb foglalja le a pár darab kiállítói helyet.
Rendezvényünk iránt megnyilvánuló érdeklődés remélhetően idén is megelégedésükre szolgál majd.


A gazdag program és a fesztiváli hangulat pedig mindenképpen megéri!
Várjuk jelentkezésüket az alábbi címen: 1027, Budapest, Kapás u. 26-44. D lh. IV. em. 11. Tel:+361-315-1725, +361-201-9329.
email:info@tgymagazin.hu

» Részletek

2018. 11. 08.

Fesztivál előadók: Samsara Boulevard

Gyógyító erdő – meditációs koncert

 

Időpont: 13.00‒13.40

 

Az ezoterikus körökben ma különös népszerűségnek örvendő Samsara Boulevard zenéje négy olyan ember, négy olyan tapasztalt muzsikus világának találkozása,
akik a város forgatagában a zene, az emberi hangok és a mantraéneklés hagyományain keresztül keresik az istenivel való kapcsolódást közel 40 hangszer megszólaltatásával! Teszik ezt oly módon, hogy közben nem félnek megélni, megmutatni és megosztani az úton járó vágyait, botlásait, humorát, vagy akár legérzelmesebb pillanatait a legmélyebb meditációtól a legőrültebb transzig. A zenészek hangtálakkal, gongokkal, fúvós hangszerekkel, valamint az emberi hangokkal és mantraénekléssel egy szakrális erdőn vezetik keresztül a hallgatókat, kollektív-meditatív állapotot előidézve. A zenekar tagjai képzett zenészek, mantraénekesek, hang-, mozgás- (jóga-) és gongterapeuták.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 08.

Fesztivál előadók: Barnai Roberto

Szexuális zavarok – hormonális problémák – Új Medicina


Időpont: 15.00‒15.40

 

Az előadó az Új Medicina magyarországi meghonosítója. A német Hamer doktor felismerései nyomán azt vallja, hogy a fizikai elváltozások mindig valamiféle érzelmi
elváltozások (sokk) hatására alakulnak ki, és a gyógyuláshoz vezető elváltozásokat is mi vezéreljük. „Ha lelkileg nem szenvedsz, az agyad nem produkál elváltozást.” Roberto előadásában a frigiditás, impotencia, hormonális problémák és szexuális zavarok témakörét veszi górcső alá, és az öt biológiai természettörvény felvázolásával megoldást is kínál. Gyógyító eredményei önmagukért beszélnek: ami egykor szégyen volt, az ma már – durva beavatkozások nélkül is – megoldható feladat.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 08.

Fesztivál előadók: Dr. Csókay András

Krisztus szembenéz az idegsebészetben
 

Időpont: 14.00‒14.40

 

Az idegsebész és agykutató előadó nemcsak a gyógyításban alkalmazott új eljárásaival, fantasztikus szakmai teljesítményeivel szerzett magának világhírnevet, hanem vallásos elhivatottságáról is ismert. ‒ Az agy a legmagasabban differenciált emberi kivitelező szerv, hihetetlen mennyiségű információ tárolására képes – mondja. ‒ Ám hogy ebből az adatbázisból mit hívunk elő, ahhoz érzelmeink és isten segítenek hozzá. Tőle kapjuk az erőt és a kreatív ötleteket, hogy emberséggel és magas
színvonalon tudjuk végezni a munkánkat. „Legyek bármilyen testi vagy lelki bajnak a
gyógyítója, hogy az igazsághoz jussak, le kell szállnom a lelkem mélyére, hogy megtaláljam a megfelelő terápiát. A szemlélődés így segíti a gyógyítás tudományát.”

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 06.

Fesztivál előadók: Prof. dr. Boros G. László

Szükségtelen vízfogyasztás – „elázott egészség” -


Időpont: 15.00‒15.40

 

Az előadó idei fesztiválunk sztárvendége, biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kalifornia Egyetem (UCLA) professzora. Tudományos munkásságát rangos kitüntetésekkel ismerték el hazánkban és az Egyesült Államokban egyaránt. Hivatalból folyamatos kapcsolatot tart a világ legrangosabb egyetemeinek oktatóival és tudósaival. Hisz a természetgyógyászatban, és vallja, hogy a természet a legjobb megelőzési lehetőségeket és megoldásokat kínálja annak, aki érti a működését. Egyik kutatási területe az emberi sejtek anyagcserevizének deutériumtartalma. Előadása is ezt a témát öleli fel, melynek során megpróbál „tiszta vizet” önteni a fejekbe a kívánatos mennyiségű és minőségű vízfogyasztást illetően. „Szervezetünk naponta több liter deutériumcsökkentett vizet termel oxigén és természetes zsírok bevitele mellett a sejtjeinkben munkát végző fehérje-nanomotorok működtetése
közben. A környezetből szükségtelenül bevitt magas deutériumtartalmú ivóvíz egészséget károsító hatásainak pontos biokémiai hátterét szeretném ismertetni, melynek megértése a sikeres gyógyítás egyik alappillére.”

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

» Részletek

2018. 11. 06.

Fesztivál előadók: Müller Péter

A szerelem titkai

Időpont: 11.00-11.40

„Szerelmes vagyok. Hatvankét éve.” – Így vall legbensőbb titkairól hiteles őszinteséggel az író. Előadásában szenvedélyesen beszél az „öröklángról”, amelyről tudja, hogy nem lesz parázs soha, és öregkorban lobog a legszebben. Szót ejt az ötezer éves férfiuralom veszedelmes összeomlásáról, a nők mai öntudatának forradalmi változásáról, lelkünk varázshatalmáról, a szeretet és szerelem különbségéről, a szeretkezésről és a magányról, a titkos szerelmek megrendítő történetéről, a „szívvel látni” misztériumáról. Eközben arra keresi a választ, van-e „igazi”, s megtaláljuk-e.

 

A fesztivál teljes programja és egyéb fontos információ itt olvasható.

 

 

» Részletek

2018. 11. 06.

FESZTIVÁL

Jegyek elővételben olcsóbban kaphatók a Természetgyógyász Magazin szerkesztőségében! Aki itt feliratkozik hírlevelünkre is, a Magazin korábbi lapszámaiból válogathat!

» Részletek

2018. 11. 04.

Kevesebb cukor: mégis lehetséges?

Nagy-Britanniában az üdítőkbe, pl. a Sprite, a Fanta és hasonlóan híres márkájú italokba az eddiginél jóval kevesebb cukor kerül, amióta a brit kormány cukoradót vetett ki az élelmiszerekre. 

 

» Részletek

2018. 11. 01.

A triklozán károsítja bélrendszerünket

A Massachusettsi Egyetem kutatói felhívják figyelmünket, hogy a fogkrémekben, szappanokban és dezodorokban megtalálható fertőtlenítő hatású triklozán (triclosan) veszélyezteti bélrendszerünk egészségét.

 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2018. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.