Hírek a nagyvilágból

Lapszemle 2003. június


  Sejtfiatalítás sejtdiagnózissal

  Sokak szerint semmi sem jobb fiatalító- szer, mint a puszta életöröm. De mit tegyünk, ha ízületi fájdalmak gyötörnek? Vagy akkor, ha egyre gyakrabban vagyunk levertek, teljesítményünk érezhetően egyre inkább hanyatlik? Ha bőrünk csúnyán ráncosodik, és memóriánk érezhetően, tapasztalhatóan romlik? Nos, ilyen esetekben valamilyen csodában reménykedve gyógyírt keresünk bajainkra. Ezek általában nagyon költségesek, és olykor nem csekély és veszélyes mellékhatásokkal járnak.

   

  Léteznek azonban természetes módszerek is. Egy starnbergi orvosnő, dr. Ada Fischer alternatív sejtifjító programot dolgozott ki: a sejtprogramozást (Cell-Programming). A módszer bázisát speciális, biomolekulákkal dúsított injekciók, valamint vitamin-, ásványianyag- és gluthadioninfúziók alkotják. Ezek segítségével a kimerült, lelassult biológiai rendszerek természetes módon megfiatalodnak, aktiválódnak. Ennek következtében a bőr is simább, feszesebb lesz.

   

  Annak megállapításához, hogy a bőr milyen állapotban van, egyetlen vércsepp elegendő. A sötét látóterű mikroszkóp alatt megállapítható egyúttal a szervezet elsavasodásának mértéke is, valamint a szövetek oxigénellátottsága és a vér sűrűsége is. Ez azt jelenti, hogy a terápia előtt megállapítják a test biológiai korát. Olykor harmincéves embereknél a sejtek állapota egy ötvenéves személy állapotával hasonlítható, és fordítva!

   

  Az infúziók és injekciók mindenekelőtt alaposan megtisztítják a sejteket. Ezután következhet a terápia második fázisa, a sejtfiatalítás, amit elsősorban a gluthadion nevű anyaggal végeznek. Minden páciens saját, személyre szabott keveréket kap. Így a sejtek öregedésének lassítása mellett a krónikus panaszokat is enyhíteni lehet.

   

  Ha szervezetünkben a hanyatlás látható jeleit tapasztaljuk, vagy allergia, vegetatív stressz, krónikus betegségek nehezítik meg életünket, a „hematogén oxidációs terápiával” is jó eredményeket érhetünk el. Ennek lényege, hogy a betegtől levett vért ultraibolya fénysugárral kezelik és oxigénnel dúsítják, majd visszafecskendezik.

   

  A ránctalanításnak a szikénél szelídebb módja, hogy a ráncokat

  a test saját anyagaihoz hasonló összetételű injekciókkal töltik fel.

  A ráncok eltűnnek, a bőr frissebb, feszesebb lesz.

   

   

  Vége a horkolásnak

  Már sok házasságot tett tönkre a horkolás. Ha a légzéskimaradás több mint 10 másodpercig tart, és óránként több mint 5-ször fordul elő, már nem csak bosszantó, hanem az egészségre káros és veszélyes is.

   

  Az éjszakai apnoéban szenvedő embereket a szívinfarktus veszélyezteti. Mivel a légzéskimaradás hatására felébrednek, nem képesek a mélyalvás fázisába eljutni, vagy legalábbis nem elegendő ideig. A következmény: levertség, állandó fáradtság, kialvatlanság, dekoncentráltság, hajlamosság a nappali elalvásra. A statisztikák szerint az érintettek hétszer több közlekedési balesetet okoznak, mint az e szempontból egészségesek. Míg a fiatalabb korosztályokban inkább a férfiak horkolnak, a változás kora után a hölgyek is hamar behozzák lemaradásukat, a 65. életév után pedig mindkét nem egyforma arányban horkol.

   

  Sok ellenszert ajánlanak az orrtapasztól a cumiig, de valóban hatékony kevés akad.

   

  Mellékhatásmentes ellenszer volt a ventilációs terápia. Egy légzőmaszkkal a levegőt besűrítették, és az orrba vezették. Az eszköz elegendő levegőt juttat a légutakba, nem lép fel oxigénhiány, de az alapbetegséget nem képes meggyógyítani.

   

  A súlyos horkolók utolsó mentsvára a műtét volt. A beavatkozás meglehetősen bonyolult és nehéz eljárás, amelynek során a garat és a szájpad hátsó részének renyhe szöveteit feszesebbé tették. Egyes esetekben a nyelvcsapot is meg kellett kicsinyíteni.

   

   

  Mivel a legtöbb esetben a horkolás oka a száj alsó részének petyhüdtsége és az izmok renyhesége, dr. Peter Gibas kifejlesztett egy mindössze 50 gramm súlyú készüléket, amely ezeket az izmokat edzi. Gibas elektromérnök, a Lipcsei Műszaki Egyetem docense, a rövid elektromos impulzusokkal történő izomerősítés egyik feltalálója.

   

  A Dusiburgi Alvásfiziológiai Kutatóintézetben, a Mannheimi Egyetemi Klinikán, valamint praktizáló orvosok rendelőjében tesztelték a készüléket. A kísérletsorozat eredményesnek bizonyult, a legtöbb horkoló jól reagált a kezelésekre.

   

  A kezelés két lépésben történik. Este, lefekvés előtt 2 db, 40 mm átmérőjű, öntapadó elektródát helyeznek a bőrre. Ezek elektromos impulzusokkal ingerlik az izmokat, összehúzódásra késztetve őket, és erősítvén azokat. A kezelés kb. 30 percig tart (13 Hz).

   

  Ezután a készüléket éjszakai üzemmódra kapcsolják (3,4 Hz), mivel az első kezelés során már hozzászokik az izomzat az erősebb impulzusokhoz, e jeleket a páciens szinte egyáltalán nem érzékeli.

   

  A kezelés hatására éjszaka a nyelvet alátámasztja a száj alsó részének izomzata, így a légutak szabadok maradnak. A kísérleti személyek közül sokan egy idő után már a készülék nélkül is képesek voltak horkolásmentesen aludni. A kezeléseket csak akkor kell újra elkezdeni, ha az izmok ismét elgyengülnek.

   

   

  Kryoterápia – a gyógyító hideg

  A hideget gyógyászati célokra már az ókori görögök is felhasználták. A modern gyógyászat gyulladások, duzzanatok és fájdalmak helyi kezelésére alkalmazza. Az egész testre kiterjedő hidegterápia ezzel szemben egészen új eljárás, amit a 80-s évek elején Japánban fejlesztettek ki. Ez a módszer alapvetően különbözik a helyi kezelésektől. Míg utóbbinál a hűtést csak egyes testrészekre korlátozzák, az egész test lehűtése szisztémás hatású, tehát az egész szervezetre hatással van. Javallatai közé elsősorban a degeneratív reumás betegségek sorolhatók, a gerincoszlop betegségei, a neurodermitisz, a pikkelysömör, valamint a görcsös izombántalmak és a műtétek következtében kialakuló fájdalmak. A páciens fürdőruhában kb. három percet tölt rendkívüli hidegben (–10 Celsius-fok). A hideg hatására csillapodnak a fájdalmak, enyhülnek a görcsök és csillapodik a gyulladás. A gyulladásos reumatikus megbetegedések és artrózisok esetében a sorozatos, kúraszerű kezelés (kb. 20-25 alkalom) során jelentősen csökkenthetők a beteg panaszai és a gyógyszeradagok. Ez gyakran együtt jár az ízületek mozgékonyságának javulásával. A javulás fél évig vagy annál is tovább tart.

   

  Az egész testi hidegterápia az említett betegségeken kívül ígéretes eredményekkel jár depresszió, idült alvászavarok és fejfájások esetében is. Az ellenjavallatok közé sorolható a magas vérnyomás, a szervi szívbetegségek, a vérellátási zavarok, a hidegre adott túlérzékenységi, ill. allergiás reakciók, a vese- és hólyagbántalmak, valamint a neuropátiák.

   

  Jelenleg hozzánk legközelebb Ausztriában alkalmazzák ezt az eljárást: a tiroli Bad Häringben és a karintiai Bad Eisenkappelben.


  IX. évfolyam 6. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.