Hírek

5 tipp kullancsok ellen

A verőfényes nyári napokat a legtöbben arra használják ki, hogy elhagyva a várost, a természetben töltődjenek fel. Ezek a kirándulások azonban – még ha gyönyörű is az idő – nem mindig végződnek felhőtlenül, ugyanis haza általában már többen érkeznek, mint amennyien elindultak. 

 

 

Ahhoz, hogy ezeket az illegális bérlőket, a kullancsokat kilakoltassuk, illetve beköltözésüket megelőzhessük, dr. Mátray Árpád állatorvos, homeopata oszt meg velünk pár jótanácsot.

 

1. Zárt öltözetben menjünk ki a természetbe! Dr. Mátray Árpád ezt tartja a legfontosabbnak, ugyanis a nyakunknál, a csuklónknál és a bokánknál feszes, gumis ruházat, ha nem is hermetikusan, de mindenképp elzárja a kis paraziták útját. Bár nem túl esztétikus, de ha nadrágunk szára nem gumírozott, húzzuk rá a zoknit, hiszen erdőben vagyunk.

 

2. Fújjuk be magunkat! Ha mégsem tudjuk biztosítani, hogy zárt ruházatban menjünk, mindenképp alkalmazzunk bőrfelületre felvihető vagy ráfújható riasztószert. Ezt persze akkor is alkalmazhatjuk kiegészítő megoldásként, ha megfelelően fel tudtunk öltözni. A rovarriasztó keverék lehet természetes illóolajokból kevert is. Íme, egy egyszerű, otthon is elkészíthető recept: Geránium

10 csepp, Citromcirok (Cymbopogon citratus) 20 csepp, Levendula 15 csepp, Bio növényi olaj (pl. avokádó, édesmandula, napraforgó, makadámia) 50 ml.

 

 

 A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin augusztusi lapszámában olvashatják!

tgym
2018. 08. 06.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.