Hírek

A Duchenne típusú izomsorvadás "forradalmi" génterápiája májméreg!

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

Már az első emelt dózisú (2E14 vg/kg of SGT-001) génterápiával kezelt Duchenne izomsorvadásos beteg kezelése után súlyos mellékhatásokról kellett tájékoztassák az FDA-t! A kezelés utáni súlyos hasmenést és bélbántalmakat még úgy könyvelték el, hogy nem áll összefüggésben a kezeléssel. Röviddel ezután a vérlemezkéket látták eltűnni, amelyet átmenetinek könyveltek el a kezelés miatt, majd a betegnél súlyos májkárosodást találtak a transaminases enzim és a bilirubin kétszeres emelkedésével, mely emelt dózisú glucocorticoid kezelést igényelt! Ezt már nem tudták a szőnyeg alá söpörni! Itt tart a génterápiák baromsághalmazának a java, húsz év ígérgetés és hazudozás után abban a típusú betegségben, ahová ezt szánták!

 

Milyen kár, hogy James Wilson úr, a Solid Bio cég (a nevük szerényen csak “ütős gyógyszerek” jelent) tanácsadója, egyben a génterápiák atyja már nem láthatta, mivel nemrég kilépett a cégtől mint aki jól végezte a dolgát, ismerve nyílván milyen súlyos szervi károsodásokat okoz a genomikai szemetük!

 

Hogy klinikailag hatástalan, azt tudták eddig is, ezért emeltek dózist, így már májméreg is egyben! Szerencsétlen betegek!

 

https://endpts.com/solid-bios-higher-gene-therapy-dose-for-duchenne-md-runs-smack-into-a-fresh-set-of-safety-issues-renewing-fears/


2019. 06. 21.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.