Hírek

A legjobb gyógynövények női bajokra

A hormonális ciklus közvetlen hatással van a nők életminőségére és egészségi állapotára egyaránt. A hormonháztartás zavara különféle panaszok formájában jelentkezhet. A bábák már az írott történelem előtti időkben is igyekeztek különféle gyógynövények segítségével enyhíteni a bajt. Ezek egy időre feledésbe merültek, de napjainkra ismét felfedezték őket.

 

 

A női szervezet hormonális működése kifejezetten jól reagál a gyógynövényekre. A cikkünkben bemutatott növények szárított formában beszerezhetők gyógyszertárból, drogériából, gyógynövényszaküzletből. Hűvös, sötét helyen, légmentesen csomagolva minőségüket kb. két évig megőrzik.

 

 

Piros gólyaorr: a népgyógyászat vérzéscsillapítója

A piros gólyaorr (Geranium sanguineum) nevét nyilvánvalóan madárcsőrre emlékeztető alakú terméseiről és ősszel rikítóan vörösre színeződő leveleiről kapta. Őseink valószínűleg már régen felfigyeltek vérzéscsillapító, antibiotikus és erős összehúzó hatására, amelyek alapján a középkor egyik legfontosabb gyógynövénye volt a nőgyógyászatban. Főként erős vagy hosszan tartó menstruációs vérzés csillapításában alkalmazták. A népi orvoslásban a mai napig elterjedt, főként tea formájában. 

 

 

A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin júliusi lapszámában olvashatják!

 

tgym
2018. 07. 06.

Kapcsolódó képek


Aktuális lapszámunk:
2019. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.